Verliefd worden3 minuten

Verliefd worden op je beste vriendin

Verliefd worden op je beste vriendin

Het kan je als man zomaar overkomen. Je wordt verliefd op je beste vriendin. Komt dat wellicht omdat jij je eenzaam voelt of omdat ze plotseling weer single is? Je weet het niet en wat maakt het ook uit. Waar het om gaat is dat jij die verliefdheid voelt. Maar hoe pak je dit aan en is het wel verstandig om aan je verliefdheid toe te geven?

Stap één: zorg dat ze met andere ogen naar je kijkt

Om te beginnen moet ze jou niet langer zien als alleen een beste vriend. Om dit te bereiken kun je om te beginnen je een beetje anders gaan kleden: meer casual en mannelijker. Uit onderzoek van datingsite Lexa.nl blijkt namelijk dat single vrouwen qua kleding vallen op casual geklede mannen.

Stap twee: vraag haar mee uit
In jouw vaste groep vrienden zijn de onderlinge relaties natuurlijk allang bekend en is het vaak lastig om deze nog te veranderen. Het is dus belangrijk dat je haar ook spreekt buiten jullie vriendengroep. Stel haar voor om samen naar de bioscoop te gaan. Of als je niet het risico wilt lopen dat ze nog iemand uit de groep meevraagt, zeg haar dan, dat een vriend je twee concertkaartjes heeft gegeven voor die band die ze zo goed vindt.

Stap drie: wacht op het juiste moment
Als je met haar uitgaat zonder de rest van jullie vriendengroep, dan kun je wat meer het gesprek een bepaalde kant opsturen. Maar ook als jullie vriendengroep bij elkaar is, zijn er kansen. Bijvoorbeeld wanneer aan het einde van een avondje stappen iedereen moe is. Stel haar dan voor nog iets bij jou thuis te komen drinken.

Stap vier: Probeer haar eventuele twijfels weg te nemen
Als je dan eindelijk je gevoelens voor haar kenbaar hebt gemaakt, is de kans groot dat je bepaalde twijfels moet wegnemen. Haar meest waarschijnlijke verbazing heeft eerder met het ‘waarom’ te maken hebben, dan dat ze je niet leuk vindt. Ze vindt je sowieso leuk, maar hoe zit het dan met jullie vriendschap? Is het echt de moeite waard om zo’n goede vriendschap op het spel te zetten? Ze wil jou liever niet als vriend verliezen. Je zult haar dus moeten overtuigen. Daarom moet je jouw gevoelens goed onder woorden kunnen brengen.
Dring echter niet teveel aan, want het zou zomaar kunnen dat het gevoel niet wederzijds is. Probeer dat dan wel te accepteren, want wanneer je dat niet doet dan loop je de kans een jarenlange vriendschap te verliezen.  
Succes!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven