Lees hier onze internationale top 10 van de populairste romantische comedies:

1. Pretty woman

Pretty woman wordt beschouwd als één van de beste romantische comedies die Hollywood de laatste 30 jaar heeft voortgebracht. De film maakte van Julia Roberts één van de grootste Amerikaanse filmsterren. Het spetterende duo met Richard Gere als ontgoochelde miljonair zorgde voor leuke en herkenbare scènes.

2. Sleepless in Seattle
Een journaliste is helemaal ondersteboven van het verhaal dat Sam op de radio vertelt. Tegen alle verwachtingen in, besluit ze om naar de andere kant van Amerika te reizen om hem te ontmoeten.Dat is het begin van een buitengewone Love story, met Meg Ryan en Tom Hanks in de hoofdrol.

3. When Harry met Sally
Een grote klassieker uit de romantische filmwereld. Deze Amerikaanse komedie van Bob Reiner gaat over de vriendschappelijke relatie die een man en een vrouw al jaren onderhouden, tot ze erachter komen dat ze eigenlijk voor elkaar gemaakt zijn.

4. Four weddings and a funeral
Engelse humor in deze liefdesgeschiedenis tussen een vrijgezelle Engelsman en een jonge Amerikaanse vrouw. De trouwe hondenogen van Hugh Grant zijn net zo opvallend als het ironische gedrag van Andy McDowell.

5. Bridget Jones diary
Een nieuw icoon in de wereld van de vrijgezelle dertigers, zowel het boek als de film Bridget Jones waren een ware kaskraker. Het personage uit de roman van Helen Fielding is een generatiefenomeen geworden. Op het scherm wordt deze aanhankelijke en a-typische vrouw op grappige wijze gespeeld door Renée Zellweger.

6. Pride and prejudice

Waarom niet even helemaal opgaan in de 18e eeuwse kostuums en het Engelse landschap? Keira Knightley en Matthew MacFadyen laten op geweldige wijze de problemen van een beginnende relatie zien.

 7. A lot like love
Een film met Ashton Kutcher en Amanda Peet. Na een ongewone ontmoeting op een vliegveld, gaan Olivier en Emilie door met hun gewone leven alsof er niets is gebeurd. Maar het lot zorgt ervoor dat ze elkaar de jaren daarop meerdere keren ontmoeten. Zou de band die ze smeden sterker zijn dan de oorspronkelijke lichamelijke aantrekkingskracht?

8. 50 first dates
De liefhebber van originele films zal zeker niet teleurgesteld worden door deze film. Henry, gespeeld door Adam Sandler, wordt verliefd op een geweldige en geestige vrouw (Drew Barrymore). Maar ze lijdt aan geheugenverlies en weet nooit meer wat ze de vorige dag beleefd heeft en dat zorgt voor de raarste misverstanden.

9. What women want
Mel Gibson ontdekt op lollige wijze hoe irritant het eigenlijk kan zijn om te horen wat vrouwen denken. Samen met Helen Hunt zorgt dit voor hilarische taferelen

10. Love actually
Hugh Grant bevestigd in deze film wederom wat voor een geweldig romantische acteur hij is. Deze film bestaat uit verschillende liefdesverhalen die in elkaar overlopen.
Dus waar wacht je nog op: organiseer een romantische avond en kijk samen met je date één van deze bovengenoemde films. Of ga lekker samen naar de bioscoop en houd in de gaten wanneer de volgende films te zien zijn: Just go with it met Adam Sandler en Jennifer Aniston of Midnight in Paris van Woody Allen met Rachel McAdams, Michael Sheen en Marion Cotillard.
Veel kijkplezier!