Zoenen4 minuten

Tongzoenen not done tijdens eerste date

Collin, 14/02/2023
Tongzoenen not done tijdens eerste date

Datingsite Lexa.nl heeft een nationaal kusjesonderzoek laten uitvoeren. Belangrijke conclusie is dat een tongzoen bij een eerste date als not done beschouwd. Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat tijdens een date de eerste begroeting een hand moet zijn. Volgt er een tweede date, dan wordt de zoen op de wang als gepast gezien. Zorg daarbij dan wel voor een frisse adem, want een slechte adem en vieze tanden worden gezien als de grootste kusafknappers.

Nederlanders kussen het liefste elke dag

Ongeveer 90% van de ondervraagde Nederlanders geeft aan dat kussen in een relatie heel belangrijk is en het overgrote merendeel zoent elkaar het liefste elke dag. Tweederde geeft zijn of haar partner minimaal één keer per dag een kus op de wang. Negen op de tien geeft minimaal per dag een zoen op de mond en een derde geeft zijn of haar partner minimaal één keer per dag een tongzoen. Over de kwaliteit van de kus bestaan weinig klachten. Ruim 80% van de zowel mannelijke als de vrouwelijke ondervraagde Nederlanders vindt zijn of haar partner een goede kusser. Opvallend was dat zowel de mannen als vrouwen aangaven dat ‘de eerste zoen’ daarentegen niet goed was. Oefening baart wel degelijk kunst dit geval.

Tongzoenen not-done tijdens eerste date

Bijna de helft van de ondervraagde Nederlanders vindt dat de begroeting tijdens een eerste date een hand moet zijn en bij een volgende date pas 2 of 3 kussen op de wang. Direct een kus op de mond of tongzoen vindt het merendeel van de ondervraagden not done. Ook te snel of te heftig zoenen is tijdens een eerste date zeker niet aan te raden. Mannen vinden vaker dan vrouwen dat alles moet kunnen op een eerste date. Vrouwen geven vaker aan dan mannen dat te snel en te heftig zoenen, niet wenselijk is tijdens de eerste date. Het advies is dan ook om het vooral rustig aan te doen en mocht de eerste date goed zijn bevallen, dan is bij het afscheid de ‘tedere zachte kus’ het meest favoriet. Volgt na een eerste date echter een uitgestoken hand, dan is het duidelijk dat er geen vervolg komt

Een vieze adem is de nr 1. kusafknapper

Bijna de helft van de Nederlanders vindt een slechte adem de nummer 1 kusafknapper, direct gevolgd door vieze tanden en een slechte zoentechniek. Mannen vinden hierbij sigarettenadem een groter afknapper dan vrouwen. Vrouwen daarentegen knappen ook af op te natte zoenen.

De beste kussers komen uit Nederland

Volgens Nederlanders komen de beste kussers van eigen bodem. Eén op de tien mannen en vrouwen kust daarna bij voorkeur met een Italiaan(se). Als het gaat om de slechtste kussers dan zijn de Nederlanders minder eensgezind. Volgens de ondervraagde Nederlanders zijn Duitsers geen goede kussers. Ook vinden vooral mannen vaker dan vrouwen dat Belgen niet kunnen kussen. Opvallend is dat Frankrijk, de uitvinder van de ‘French Kiss’ pas op plaats 6 staat van de landen waar de slechtste kussers wonen.

De meest “kissable” Bekende Nederlanders zijn Jan Smit en Chris Zegers

Jan Smit en Chris Zegers zijn op een gedeelde eerste plaats geëindigd als het gaat om de favoriete BN’er voor vrouwen om een keer mee te zoenen. In de top 5 worden verder ook Bas Muijs, Marco Borsato, Xander de Buisonjé en Ruben Nicolai genoemd. Bij de mannen is Katja Schuurman favoriet als kuspartner, direct gevolgd door Chantal Janzen, Anouk, Jennifer Hoffman en Ilse de Lange

De minst ‘kissable’ Bekende Nederlander zijn Geert Wilders en Patty Brard

De meerderheid van de vrouwen willen absoluut niet zoenen met Geert Wilders. Daarna volgen Gordon, Paul de Leeuw, Emile Ratelband en Ron Brandsteder. Bij de mannen is Patty Brard het minst geliefd als kuspartner’. Daarna volgen Rita Verdonk, Marijke Helwegen, Viola Holt en Jerney Kaagman.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven