Waar ontmoet je singles?3 minuten

Elk feestje kans op een leuke ontmoeting!

Elk feestje kans op een leuke ontmoeting!

Feestjes zijn en blijven de beste momenten om mensen te ontmoeten. Voor een vrijgezel is een bruiloft, een avondje met vrienden, een receptie, een verjaardag of welk ander feestje dan ook (barbecue, burenfeestje, strandfeestje…) een geweldige kans om onbekenden tegen te komen tijdens een gezellige en ontspannen sfeer. Grijp je kans!
Lees verder voor tips om een leuke avond te hebben en tegelijkertijd leuke mensen te ontmoeten. Wat is de juiste houding en de beste strategie om je ontmoetingskans te vergroten?

Maak jezelf onvergetelijk
Show off! Oftewel: pak uit en zorg dat je er top uitziet! Neem de tijd om je voor te bereiden en je outfit te kiezen. Denk aan details, want juist die ziet men vaak het eerst. Doe er alles aan om niet onopgemerkt te blijven! Stand out of the crowd, zeg maar. Denk aan iets geks als een sterrenbril, sjaal of hoedje. Zo blijf je zeker ‘hangen’.

Bereid je voor!
Bij kleine feestjes is het voordeel dat iedereen die er is meestal ook iedereen kent of dat sommigen er een heleboel kennen. Maak daar gebruik van en win zoveel mogelijk informatie in bij je vrienden. Of het laat of vroeg in de avond is: zorg dat je weet wie wie is, wie wat doet en wie wat zoekt. Met zoveel mensen om je heen heb je geen tijd te verliezen aan het zelf uitvogelen wie er vrijgezel is en kun je juist jouw leuke zelf uit de doeken doen bij vrijgezellen die precies op iemand als jij zat te wachten…

Gebruik uw vrienden
Oeps.. daar staat hij of zij, wat een leukerd! Durf je er niet op af te stappen? Maak weer gebruik van je vrienden en vraag of ze jou voorstellen! Dat doen ze vast en zeker en nog met plezier ook!
 
Met een beetje gelijk kan deze ‘tussenpersoon’ gelijk het spelletje meespelen door een onderwerp ter sprake te brengen waar jullie vervolgens verder over kunnen discussiëren. ´X, dit is Y. Weet je wat toevallig is? Hij is ook gek op diepzeeduiken…!´.

Het ijs laten smelten
Heb je je informatie ingewonnen en heb je inmiddels een praatje gemaakt dan heb je de rest van de avond mogelijkheden genoeg om het ijs verder te laten smelten.
Vraag bijvoorbeeld hoe de vrijgezel de persoon die jullie heeft uitgenodigd heeft ontmoet.. Als het gesprek eenmaal op gang komt, bied je hem of haar een drankje aan. Zo heb je weer een aantal minuten gewonnen. Minuten om je van je leukste en vermakelijkste kant te laten zien!

Denk ook aan je eigen lol!
Naast al deze tactieken moet je ook vooral niet vergeten je te vermaken en jezelf te zijn. Dit is wel de meest spontane en natuurlijke manier! Ga naar het feest met de bedoeling om een leuke avond te hebben.
Want als je dat zelf al in je hoofd hebt, dan zal het waarschijnlijk ook een leuke avond worden. En als je zo ontspannen bent, word je daar alleen maar verleidelijker van!
Als je een beetje aan de voorbereiding hebt gedacht en je het naar je zin hebt zal je zien dat ontmoetingen vaak vanzelf gaan!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven