Tips3 minuten

Dingen die je beter (nog) niet kunt zeggen op je eerste date

Dingen die je beter (nog) niet kunt zeggen op je eerste date

Online daten is voor jou allang geen taboe meer. Via Lexa.nl, dé datingsite van Nederland, heb je iemand leren kennen en het klikte gelijk. Uiteraard hebben jullie al veel met elkaar gechat en berichtjes naar elkaar gestuurd, maar daar is het tot nu toe bij gebleven. De allereerste date hangt in de lucht en de zenuwen nemen de overhand. Waar moet je het over gaan hebben en waarover kun je beter je mond houden?
Hierbij enkele nuttige tips om jouw eerste date tot een succes te maken:
•    Maak je niet te druk of je misschien iets stoms zegt. Jouw date zit met exact hetzelfde probleem. Maak bijvoorbeeld een onverwachte grappige opmerking en probeer zo het ijs te breken.
•    Toon belangstelling. Vraag naar zijn of haar hobby´s, favoriete films, muzieksmaak of leukste reiservaringen. Verander het gesprek niet in een kruisverhoor en hou je niet vast aan een vooraf ingestudeerd tekstje. Wacht gewoon af hoe het gesprek verloopt en wees spontaan. Zo kom je meer over je date te weten en misschien gaat je hart dan minder tekeer.  
•    Eerlijkheid duurt het langst. Het klinkt als een cliché, maar lieg niet op je eerste date. Besluit je verder met hem of haar te gaan, dan komen die leugens toch wel boven water. Dus, vertel de waarheid of vermijd het onderwerp waar je het liever niet over hebt.
Er is ook een aantal onderwerpen die je echt moet vermijden tijdens je eerste date:
•    Begin niet gelijk over je ex-partner(s). Heel veel mensen hebben al een langdurige relaties achter de rug en natuurlijk wil jij je ervaringen kwijt. Doe dit alleen niet tijdens je eerste afspraak. De kans bestaat dat je de indruk wekt er nog niet helemaal overheen te zijn.
•    Leef in het heden en niet in het verleden. Vermijd al die verhalen over je kindertijd, je jeugd of je met succes afgeronde studie. Natuurlijk mag je over jezelf praten, maar vertel niet te veel. Houd de spanning erin en laat je date niet denken dat je alleen maar in het verleden leeft.
•    Op een eerste date al praten over je toekomstverwachtingen is niet de meest handige zet. Hij of zij denkt dan dat je misschien wanhopig op zoek bent. Hou dat huisje-boompje-beestje verhaaltje dus nog maar even voor je.  
•    Vermijd het praten over geldzaken. Informatie over jouw financiële situatie, hoeveel je verdient en uitgeeft zijn veel te persoonlijk voor een eerste kennismaking.  
Zorg tenslotte dat je blik gefocust blijft op je date. Geef hem of haar het gevoel dat je er echt voor degene bent en probeer te allen tijde geïnteresseerd en enthousiast te blijven. Uit Brits onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat lachen iemand zoveel meer aantrekkelijker maakt. Doe er je voordeel mee.
Succes.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven