Mooie vrouwen worden vaak bewonderd en zelfs vereerd. Er zijn schilderijen over gemaakt, liedjes over geschreven en waarschijnlijk zelfs oorlogen over uitgevochten. Aan de andere kant bestaan er ook talloze vooroordelen over knappe vrouwen. Ze worden door mannen vaak gezien als ontoegankelijk, oppervlakkig, saai en arrogant. Daarnaast zouden ze ook een dure smaak hebben.
Hieronder volgen enkele voorbeelden van deze vooroordelen en waarom ze vaak niet kloppen.

Ontoegankelijk
De meeste mannen beschouwen een knappe vrouw als onbereikbaar en afstandelijk. Dit type vrouw wordt vanwege haar uiterlijk op een voetstuk geplaatst en de meeste mannen durven haar niet eens aan te spreken. Wat een onzin eigenlijk. Je hoeft alleen maar op straat te kijken om te zien dat dit vooroordeel niet klopt. Knappe vrouwen lopen vaak hand in hand met hele normale uitziende mannen.

Oppervlakkig
Wanneer een man wordt gevraagd om uit te leggen waarom die ene knappe vrouw niet naast hem loopt, wordt er vaak als reden gegeven dat zij veel te oppervlakkig zou zijn. Zo’n type vrouw lakt liever de hele dag haar nagels en vindt bovendien haar kapsel belangrijker dan de komende Tweede Kamer verkiezingen.
Misschien is het voor veel mannen moeilijk om toe te geven, maar schoonheid en intelligentie gaan prima samen. Kijk bijvoorbeeld naar Cleopatra. Zij werd  juist beroemd om haar combinatie van schoonheid en intelligentie.

Saai en geen humor
Wanneer je een leuke en gezellige date wilt waarbij veel gelachen wordt, moet je volgens de vooroordelen niet gaan daten met een mooie vrouw. Mooie vrouwen zijn saai en al helemaal niet grappig.
Natuurlijk bestaan er vrouwen die grappig en mooi tegelijk zijn. Neem bijvoorbeeld Kim Feenstra in Ranking the Stars. Zij werd bekend om haar grappige oneliners. Wederom een extra reden om juist wel op die beeldschone vrouw af te stappen

Arrogant
Omdat ze vroeger als kind al mooi waren, zijn ze niet anders gewend dan dat alles voor ze gedaan wordt. Bovendien weten mooie vrouwen ook dat in de huidige maatschappij het uiterlijk een doorslaggevende factor is om te bepalen hoe leuk een persoon gevonden wordt. Kortom, bij mannen bestaat het vooroordeel dat knappe vrouwen zichzelf belangrijker vinden dan ze in werkelijkheid zijn.
Er zijn uiteraard genoeg knappe vrouwen die normaal doen en spontaan zijn. Daarnaast kun jij juist het verschil maken wanneer je haar niet als een prinsesje behandelt. Een klein beetje tegengas geven kan jou juist onderscheiden van al die andere mannen, die haar altijd vertellen hoe mooi en goed ze is.

Conclusie
Een mooi uiterlijk is natuurlijk nooit een excuus om niet op een vrouw af te stappen. Misschien willen ze juist dat je hen aanspreekt, ook al lijken ze ongeïnteresseerd en niet van een praatje gediend. Zij willen dat jij het lef kan opbrengen om naar ze toe te stappen. Zelfs als het gesprek vervolgens nergens toe leidt, je bent er als man tenminste voor gegaan. Dat verdient respect.
Succes!