Tips8 minuten

Wel of niet zoenen op de eerste date

Wel of niet zoenen op de eerste date

Zoenen op een eerste date? Wanneer doe je het wel en wanneer niet? En is het eigenlijk wel slim om al tijdens je date met iemand te kussen? Lees de datingtips van Lexa over zoenen op een eerste date.

Wel of niet zoenen op een eerste date? Het antwoord hangt helemaal van jou af en van de persoon met wie je een afspraak hebt. Logisch, toch? Niet volgens de ouderwetse ‘wijsheden’ die je weleens leest. Zo zeggen sommige mensen dat je tijdens deze afspraak echt niet moet kussen. Je bent dan ‘te makkelijk’. Of je gaat te snel. Niet kussen tijdens deze afspraak is volgens hen de beste optie. Onzin! Kussen tijdens deze date is alleen verkeerd als het slecht getimed is. Of als een van jullie tweeën het niet wil. Voorkom #metoo. In dit artikel kom je erachter wanneer een kus wel of niet slim is.

Wanneer kun je zoenen tijdens eerste date?

Er zijn situaties waarin zoenen op een eerste date zeker geen slecht idee is.

1. Jullie hebben via de chat spanning opgebouwd

Stel dat jullie al een tijdje via Lexa chatten en een bepaalde opwinding hebben opgebouwd door leuke en/of spannende berichtjes. Dan is het helemaal niet gek dat die opgebouwde opwinding tijdens een afspraak ontlaadt in een kus. Enjoy!

2. Er is een klik en het voelt juist

Hebben jullie direct een klik en voelt het goed? Als het meteen klikt, kan een zoen de perfecte afsluiter zijn van een geweldige eerste date. Of misschien zoenen jullie al tijdens de date! Uiteraard moet die klik er wel van beide kanten zijn. Lees hieronder hoe je weet of iemand je wil kussen.

3. Er is een sterke fysieke aantrekkingskracht

Hebben jullie veel seksuele aantrekkingskracht? Een sterke fysieke aantrekkingskracht kan leiden tot een zinderende zoen tijdens jullie eerste afspraak. Soms zijn woorden overbodig. Kiss. Dat is alles wat er nodig is. De fysieke aantrekkingskracht moet natuurlijk wel van beide kanten komen. Verderop in dit artikel lees je meer over de signalen die mensen afgeven als ze willen zoenen. Handig om te weten als je gaat daten.

Zoenen op eerste date: timing eerste kus

Wat is het juiste moment voor een kus tijdens deze date? Veel mannen en vrouwen geven een zoen bij het afscheid. Bijvoorbeeld als ze samen naar de auto lopen of voor de deur staan. Zoenen aan het einde van een afspraak is fijn, omdat je dan al een tijdje met iemand hebt doorgebracht. Maar een zoen tijdens de date kan natuurlijk ook. Tijdens een wandeling over het strand of door het park bijvoorbeeld. Het juiste moment kiezen voor een kus kan lastig zijn, maar wees niet bang om de eerste stap te zetten. Veel mannen en vrouwen vinden het fijn als je de leiding hierin neemt.

Kijk hoe je date reageert op voorzichtige toenadering. Let op de signalen en lichaamstaal.

Zo weet je of iemand wil zoenen op eerste date

Je wil natuurlijk geen blauwtje lopen. Dus hoe weet je of een man of vrouw met je wil zoenen? Lichaamstaal en signalen zijn belangrijk. Mensen die elkaar willen zoenen, doen het volgende meestal:

  • Ze raken elkaar steeds wat vaker op een subtiele manier aan. Ze raken bijvoorbeeld een arm of schouder van de ander aan.
  • Ze hebben veel oogcontact.
  • Ze kijken naar elkaars lippen.
  • Ze spiegelen elkaars bewegingen.
  • Ze gaan steeds dichter bij elkaar zitten of staan.
  • Ze beginnen iets zachter en intiemer te praten.
  • Hun gezichten komen steeds dichter bij elkaar, en dan…. kiss kiss.

Daten bestaat dus uit aftasten. Pas eens de bovenstaande tips toe tijdens het flirten. Laat je hand even op de arm van je afspraakje rusten. Kijk veel in de ogen van de ander. Leg de aandacht op je eigen lippen, door met je tong erlangs te gaan. Zit je afspraakje aan zijn of haar haren? Doe dit dan ook. Schuif wat dichter bij merkt dat de seksuele opwinding opbouwt en… Zoen!

Geef zelf ook duidelijke signalen af

Heb je zin om je afspraakje te zoenen? Laat met signalen en subtiele toenadering zien dat je openstaat voor een zoen. En kijk hoe de andere persoon op je reageert. Ga er niet meteen vanuit dat de ander altijd de eerste stap durft te zetten. Je kunt trouwens ook gewoon vragen of je iemand een zoen mag geven. “Mag ik je kussen?” Wie weet geeft die leuke man of vrouw je een kans.

Is er veel seksuele opwinding tussen jullie? Kijkt je date af en toe naar je lippen? Je kunt extra aandacht op je mond leggen. Door je lippen af te likken. Ondeugend erbij kijken wil ook helpen. Dit zijn wel duidelijke signalen om aan te geven dat je zin hebt in een heerlijke kiss. Flirten door vragen te stellen over de lippen van de man of vrouw die tegenover je zit, is ook een signaal die je afgeeft. Hiermee geef je hem of haar de mogelijkheid om terug te flirten. Het maakt jullie afspraak ook erg leuk en speels.

Wil je subtiel een hint geven dat je een lekkere kus wel ziet zitten? Ken je het liedje “Kiss Kiss” van Tarkan nog? Zet ‘m lekker hard op, zing mee ‘’Kiss Kiss” en knipoog. Je geeft nu een duidelijk signaal. Wie weet dat je dan kans maakt op een heerlijke kiss!

Een afgewezen kiss kiss

Auw. Je loopt een blauwtje. Akward! Maar het kan de beste overkomen. Een afwijzing betekent niet dat je hebt gefaald. Het laat zien dat je iets hebt geprobeerd. En daar leer je weer van. Laat je niet weerhouden door deze ervaring. Want de kans is groot dat je de volgende keer wel iemand aan de haak slaat. En geniet van een verrukkelijke kiss. Ga dus gewoon weer verder met serieuze dating.

Wanneer niet zoenen op een eerste date

Er zijn ook situaties waarin zoenen tijdens een eerste afspraak geen slim idee is. Meestal is er dan wel een signaal dat je beter geen lekkere kiss moet geven.

1. Een van jullie zoent liever niet op eerste date

Je date of jij vindt het echt niet chill om al meteen een zoen te geven. No problemo. Dat is helemaal prima. Geef gewoon je eigen grenzen aan en respecteer die van de ander.

2. Je date voelt nog te veel als een onbekende

Heb je het gevoel dat je iemand nog niet goed genoeg kent om te zoenen? Kussen op een afspraak met iemand die te veel als een vreemde voor je voelt, is geen slim idee. Misschien heb jij of de ander meer tijd en/of dates nodig.

3. Je hebt geen klik

Hebben jullie leuk gechat via Lexa, maar is er in het echt geen klik? Je kunt beter niet kussen op een 1e afspraak als je geen klik hebt. Je schept zo misschien verwachtingen bij de ander en voor jezelf voelt het waarschijnlijk ook niet goed.

4. Je vindt niet het juiste moment

Je hebt misschien geen zin om in een vol restaurant te gaan zitten zoenen. Of bij het afscheid in een druk treinstation. Soms is er tijdens een eerste date gewoon geen juist moment voor een kus. Geen probleem. Je weet maar nooit wat er tijdens een tweede date gebeurt! Lees dan ook onze tips voor een originele date.

Geen zin in een kus tijdens eerste date

Heb je geen zin om te kussen tijdens een 1e afspraak? Dat kun je natuurlijk zeggen, maar duidelijke lichaamstaal helpt ook. Houd fysiek afstand. Ook als de date is afgelopen. En steek bij afscheid je hand uit om je date te bedanken. Doei!

Extra tips voor flirten en dating

Sommige mannen, maar ook wel eens een vrouw, voelen zich vaak stress tijdens dating. Er is spanning. Vindt Jake of Isabel mij wel leuk in het echt? Veel mensen, niet alleen vrouwen, maken zich zorgen of ze er wel goed genoeg uitzien. Juist vanwege de spanning doen ze anders dan ze via de chat deden. Zonde! Soms helpt het benoemen van je gevoel al. Hierdoor laat je deze stress er gewoon zijn. Of maak er gewoon een grapje over. Dan lachen jullie er samen over. Dat breekt zo lekker het ijs. En wanneer het ijs is gebroken, geniet je vast veel meer van elkaar leren kennen. Meer gratis dating tips? Bereid je voor je afspraakje voor met deze dating tips.

Tot slot: zoenen is gezond!

Wist je dat tongzoenen niet alleen leuk is, maar ook heel gezond voor je tanden en tandvlees? Door het kussen maak je extra speeksel aan waardoor bacteriën sneller worden weggespoeld. Dit voorkomt tandplak en gaatjes. Hou je dus vooral niet in als het moment er is en zoen! Het scheelt je in ieder geval weer een bezoekje aan de tandarts.

 

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven