Tips om te verleiden5 minuten

Wat vinden mannen leuk? Onze beste tips en trucs

Pierre, 19/11/2021
Wat vinden mannen leuk? Onze beste tips en trucs

De weg naar een mannenhart is op verschillende manieren te bereiken. Maar we kunnen niet ontkennen dat er een paar eigenschappen en tips zijn die een handje kunnen helpen. Wat vinden mannen nou eigenlijk echt leuk aan een vrouw? Wat vinden ze aantrekkelijk, en waar knappen ze juist op af? En zijn er bepaalde dingen die mannen leuk vinden om te krijgen? De relatie-experts van Lexa hebben speciaal hiervoor hun beste tips en trucs verzameld, voor nog meer kans op een succesverhaal. Want dat gunnen we je.

Wat vinden mannen aantrekkelijk?

Een gids van A tot Z gaan we je niet geven en dat slaat direct op onze allerbelangrijkste tip: er is niets aantrekkelijkers dan een vrouw die zichzelf is. Het klinkt misschien een beetje cliché, of zelfs tegenstrijdig, maar als jij alleen maar bezig bent met wat de ander zou willen, is een betekenisvolle connectie ver te zoeken. Er is weinig aantrekkelijker dan een vrouw die weet wat ze wil en open is over zowel haar goede als minder mooie kanten, want dit toont kwetsbaarheid die tot echte intimiteit kan leiden. En een oppervlakkige relatie willen we liever niet, toch?

Streef niet naar perfectie

Werkelijk niemand is perfect. Zelfs de meest ultiem ogende relaties gaan er anders aan toe achter gesloten deuren, maar we begrijpen dat dit soms moeilijk te beseffen kan zijn in een wereld waarin vooral de mooie kanten van het leven worden gedeeld. Stop dus met het nastreven van een ideaalbeeld, en je zult merken dat je kwalitatievere aandacht krijgt. Schrikt een man in wie je interesse had daar juist van? Dan weet je ook direct dat er geen diepgaande relatie in zal zitten. Een win-win, als je het ons vraagt.

Wees open, positief en eerlijk

Het is in lijn met bovenstaande, maar we benadrukken het graag: zorg voor een open houding. Hiermee geef je niet alleen jezelf de grootste kans op een diepgaande connectie, maar laat je ook de man tegenover je weten dat hij de ruimte krijgt om hetzelfde te doen. Het is zo belangrijk dat jullie op je gemak zijn bij elkaar en dit is een gevoel dat zich makkelijk spiegelt. Misschien vindt hij het contact nog wel wat spannender dan jij, en laat je hem hiermee weten dat hij zichzelf mag zijn. Maar ook wanneer je het zelf spannend vindt, stuur je jouw gedachten hiermee in de juiste richting. Eigenlijk dus ook een truc voor je eigen brein!

Stel vragen

Mannen vinden het erg fijn om zich gehoord te voelen. Zorg er dus voor dat je niet alleen maar zelf aan het praten bent, maar stel hem voldoende vragen. En vergeet niet door te vragen! Zo laat je zien dat je oprechte interesse hebt. Probeer standaardvragen om te toveren tot een vraag met diepgang. Vraag dus niet zomaar wat voor werk hij doet, maar vraag hem wat hij er zo leuk aan vindt, en misschien ook wat niet. Echte interesse is aanstekelijk, en zal al snel tot een dieper gesprek leiden.

Weet hem te verrassen

Een verrassing voegt altijd een extra laag toe aan een gesprek of ontmoeting, en kan in veel verschillende vormen voorkomen. Je kunt hem verrassen door samen een nieuwe activiteit uit te proberen, maar kunt hem ook meenemen in jouw passie. Als jij weet wat je wil en daar onafhankelijk mee aan slag kunt, zul je daar zeker punten mee scoren. Je laat hem hiermee tevens weten dat hij een kijkje in jouw leven mág nemen, iets wat niet zomaar iedereen kan.

Een verrassing kan daarnaast ook in een bijzondere outfit voor jullie date zitten. Een man zal zich zeker gewaardeerd voelen als je speciaal voor hem je favoriete jurk hebt aangetrokken, of net wat meer tijd aan je haar en make-up hebt besteed dan op een gemiddelde dag. Dat neemt overigens niet weg dat hij je minstens zoveel mag waarderen in je huiskloffie met knot op de bank, maar een dergelijke verrassing kan wonderen doen.

En wat vinden mannen leuk om te krijgen? Ook een cadeau kan een erg leuke verrassing zijn. Maar waar begin je, als je liever niet voor een bodyspray of 3-pack sokken gaat? Het is vrijwel altijd geslaagd om een ervaring cadeau te doen – het liefst met z’n tweëen. Verras hem bijvoorbeeld eens met een (zelfgemaakt) etentje, of doe samen een whisky- of wijnproeverij. Ook een actief cadeau kan leuk zijn voor de sportieve man. Wat dacht je bijvoorbeeld van een middagje karten, of net iets relaxter: het huren van een sloep? De leukste cadeaus voor mannen bevatten een herinnering die ze nog jaren zullen koesteren. Ga je liever voor een tastbaar cadeau? Koop dan iets in lijn met zijn hobby of passie, zodat hij weet dat je er bewust mee bezig bent geweest.

Wat vinden mannen niet leuk?

Iedere man is anders, maar over het algemeen vinden mannen het niet fijn als vrouwen zich te afhankelijk opstellen. Hij zal het met grote kans prettig vinden als hij jou wat zekerheid kan bieden, maar wanneer een vrouw afhankelijk wordt, kan dat juist zijn mannelijkheid aantasten. Mannen vinden het vaak aantrekkelijk als een vrouw zichzelf kan redden – wat niet betekent dat ze je alsnog een helpende hand kunnen toereiken. Het is voor mannen belangrijk dat jullie samen een team kunnen vormen en het beste in elkaar naar boven halen. Ook vinden mannen het fijn als een vrouw concreet kan zijn – verwacht niet zomaar dat hij je gedachten kan lezen als je boos ben.

Iedere man is anders

Net zoals dat iedere vrouw uniek is, heeft ook iedere man zijn eigen voorkeuren in het leven. Er is dus geen one-size-fits-all in het achterhalen wat mannen leuk vinden. Het belangrijkste vind je hierboven, en dit zijn allemaal tips die tot een diepgaande connectie of langdurige relatie kunnen leiden. Laat hem zich gezien voelen, en wees jezelf – je bent al mooi genoeg.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven