YOU DID IT! De date staat. De vraag die nu nog rest is: What to do, what to do? Zwijgend naast elkaar met zo’n charming 3D-bril op je snufferd Final Destination 83 kijken spreekt jou niet echt aan. Naar het cafeetje om de hoek kan je ook niet meer heen, aangezien de barman jou daar sowieso gaat herkennen van jouw vorige date. Kom met een van deze originele date-ideeën op de proppen en je staat per definitie al met 1-0 voor. Overigens ook leuk voor een tweede of een derde date.

1. Naar een concert

Een date bij een concert is hartstikke leuk en origineel. Kies hier echter alleen voor als je wat meer weet over de muzieksmaak van jouw date. Je wil niet bij een concert van SlipKnot uit je plaat gaan, terwijl je date eigenlijk het liefst naar Bach luistert. Als jullie het concert nou toch echt allebei helemaal niks vinden, bedenk dan een leuke weddenschap. Wie kan de meest achterlijke dansmove of wie is er als eerste helemaal vooraan? Probeer bij nummer 2 echter wel te vermijden dat je elkaar nooit meer terugvindt.

2. Een kroegentocht lopen

Maak van tevoren samen een lijst met alle kroegen die jullie nog een keer wilden bezoeken. Zo heb je direct wat gesprekstof! Daarna kunnen jullie elkaar wat beter leren kennen in een steeds veranderende omgeving. Je kunt zoveel kroegen bezoeken als je wil en het misschien wel afsluiten met een dansje. Een kleine tip: probeer geen indruk te maken door zo snel mogelijk 6 dubbele baco’s te drinken. Je wil graag voorkomen dat je date bij kroeg nummer 3 gezellig zit te kletsen, terwijl jij met je hoofd op de bar ligt. Af en toe een frisje is geen verkeerd idee.

3. Naar een pretpark

Is een bezoekje aan een pretpark geen nostalgisch en origineel idee? Even fijn schaamteloos kind zijn. Er zijn maar weinig mensen die ‘nee’ zeggen tegen een dagje Efteling of Walibi. Jezelf volproppen met friet en snoep, beetje waterfietsen en achtbanen, dat klinkt toch perfect? Probeer niet te gaan rennen richting attracties, dat is niet meer cool. Hé, en blijft die nieuwe attractie van de Efteling niet de hele tijd hangen? Hebben jullie lekker de tijd om elkaar te leren kennen.

4. Toerist in eigen stad spelen

Wist je dat de meeste mensen in andere steden altijd de hele toeristische ronde doen, maar eigenlijk nooit hun eigen stad van deze kant bekijken? Als jij er hier een van bent, dan is dit je kans. Normaal fiets je altijd haastig over de grachten, maar nu je omhoog kijkt blijken al die panden mooie historische gevels te hebben. Ga naar een uitzichtpunt of bezoek een museum. Neem je tijd en doe alsof jullie met z’n twee op een minivakantie zijn. Wedden dat jullie opeens heel anders naar jullie stad kijken?

5. Spelletjesavond houden

Misschien komt het buiten wel met bakken uit de hemel en heb je helemaal geen zin om van alles te ondernemen. De uitgelezen kans om eindelijk eens een hele pot Monopoly af te maken. Kun je direct aanschouwen of je date competitief is! Houd het wel gezellig, zou net jammer zijn als je jouw date wegschrikt met een overwinnaarsvuist vlak voor zijn of haar gezicht. Als je geen bordspel-type bent, speel dan bijvoorbeeld een kaartspelletje. Wie weet loopt een potje kaarten wel uit op strippoker…