Tips5 minuten

Originele date tips

Ilkka, 08/11/2022
Originele date tips

Ben je die leuke single tegen het lijf gelopen of heb je iemand online ontmoet? Jullie hadden gelijk een klik en willen graag afspreken? YOU DID IT! De date staat. De vraag die nu nog rest is: What to do, what to do als je elkaar beter wilt leren kennen? Wat vind jij leuk om te doen? En wat vind je date leuk? Zwijgend naast elkaar met zo’n charming 3D-bril op je snufferd, Final Destination 83 kijken, is niet echt jouw idee van een perfecte date. Naar het cafeetje om de hoek kan je ook niet meer, aangezien de barman jou daar sowieso gaat herkennen van jouw vorige romantische dates. Kom met een van deze originele date-ideeën op de proppen en organiseer een date night (of day) die iedereen leuk vindt! Overigens zijn deze activiteiten ook leuk voor een tweede of een derde date. Lees en bekijk snel onze beste date tips, plekken en uitjes in dit artikel!

  1. Idee 1: Naar een concert

Met je date naar een concert is niet alleen leuk maar ook een originele date. Kies hier echter alleen voor als je wat meer weet over de muzieksmaak van degene met wie je dit romantische uitje gaat ondernemen. Je wil natuurlijk niet bij een concert van SlipKnot uit je plaat gaan, terwijl je date eigenlijk het liefst naar Bach luistert. Als jullie het concert nou toch echt allebei helemaal niks vinden, bedenk dan een leuke weddenschap. Wie kan de meest achterlijke dansmove of wie is er als eerste helemaal vooraan? (Probeer hierbij elkaar vooral niet zoek te raken) Elkaar beter leren kennen met humor is altijd een goed idee voor de beste date en wie weet wel een toekomstige nieuwe relatie!

2. Idee 2: Een kroegentocht lopen

Maak van tevoren samen een lijst met alle kroegen die jullie nog een keer wilden bezoeken. Zo heb je direct wat gespreksstof voorafgaand aan je date! Daarna kunnen jullie elkaar wat beter leren kennen in een steeds veranderende omgeving. Je kunt zoveel kroegen bezoeken als je wil en het misschien wel afsluiten met een dansje. Een kleine tip: probeer geen indruk te maken door zo snel mogelijk 6 dubbele baco’s te drinken. Je wil graag voorkomen dat je date bij kroeg nummer 3 gezellig zit te kletsen, terwijl jij met je hoofd op de bar ligt. Af en toe een frisje is geen verkeerd idee. Want je wil je leuke date night de volgende dag nog wel herinneren.

3. Idee 3: Naar een pretpark

Vraag je date mee naar een pretpark! Denk bijvoorbeeld aan de Efteling of Walibi. Is een bezoekje aan een pretpark geen nostalgisch en origineel idee? Even fijn schaamteloos kind zijn op deze unieke date. Er zijn maar weinig mensen die ‘nee’ zeggen tegen een dagje plezier. Jezelf volproppen met friet en snoep, beetje waterfietsen en achtbanen, dat klinkt toch perfect? Je leert elkaar goed kennen op een speelse en laagdrempelige manier. En blijft die attractie opeens vastzitten? Geen probleem! Met een leuke single man of vrouw wordt zelfs dit een romantisch moment om elkaar vragen te stellen.

4. Idee 4: Toerist in eigen stad spelen

Wist je dat de meeste mensen in andere steden altijd de hele toeristische ronde doen, maar eigenlijk nooit hun eigen stad op die manier bekijken? Als jij er hier een van bent, dan is dit je kans. Normaal fiets je altijd haastig over de grachten van Amsterdam, maar nu je omhoog kijkt blijken al die panden mooie historische gevels te hebben. Ga naar een uitzichtpunt of bezoek een museum samen met je date om elkaar beter te leren kennen. Neem je tijd en doe alsof jullie met z’n twee op een minivakantie zijn. Want een mini vakantie klinkt toch echt wel als een romantisch uitje. Wedden dat jullie opeens heel anders naar elkaar en jullie stad kijken? Komen jullie niet uit dezelfde stad? Dan is het een leuk idee om elkaar je stad te laten zien. Laat jezelf rondleiden in zijn of haar wereld en ontdek nieuwe plekken!

5. Idee 5: Spelletjesavond houden

Voor de beste en leukste dates heb je niet altijd veel nodig. Het is bijvoorbeeld soms ook heel leuk om lekker thuis te blijven. Misschien komt het buiten wel met bakken uit de hemel en heb je helemaal geen zin om van alles te ondernemen. Dan is dit de uitgelezen kans om eindelijk eens een hele pot Monopoly af te maken. Kun je direct aanschouwen of je date competitief is! Houd het wel gezellig, zou net jammer zijn als je jouw date afschrikt met een overwinnaars vuist vlak voor zijn of haar gezicht. Als je geen bordspel-type bent, speel dan bijvoorbeeld een kaartspelletje. Wie weet loopt een potje kaarten wel uit op strippoker… Nog meer voordelen van lekker thuis blijven is dat het gratis is en het je niet veel moeite kost. Zorg voor wat lekker eten en drinken, de beste versie van jezelf en je bent klaar voor een leuke date!

Heb jij genoeg tips en unieke date ideeën opgedaan voor een romantische date thuis of een originele dag of avond uit? Ben je niet zeker of jouw leuke date idee ook echt in de smaak valt bij je date? Vraag je date wat hij of zij leuk vindt en zoek samen de leukste activiteit om elkaar beter te leren kennen. Ben je er klaar voor? Daten maar!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven