Iemand ongewenst tegen het lijf lopen is een van de ergste dingen die je kunnen overkomen tijdens een date. Denk dan aan je ex, je baas of een vage kennis die overduidelijk kan zien dat jij op date bent, waardoor het awkward ‘hé-lang-niet-meer-gesproken’-gesprek nog een tikkeltje ongemakkelijker wordt. Wil je dit graag voorkomen? Bij deze 5 verstopte barren in Amsterdam waar je maar lastig gevonden kan worden.

1. Door74

Je moet van tevoren weten welke deur je moet hebben, anders loop je deze awesome speakeasy cocktailbar straal voorbij. Om binnen te komen moet je een voicemail inspreken en zij bellen jou dan terug om je te accepteren of te weigeren. De bar is stijlvol ingericht en ze hebben waanzinnige cocktails. Door74 kent veel huisregels. Zo mag je niet bellen en vragen ze je de andere gasten met rust te laten. Een perfecte plek om elkaar beter te leren kennen.

2. Bar Oldenhof

Niet bepaald de bar die je in je hoofd hebt als je denkt aan hartje Jordaan. Bovenin een grachtenpand aan de Elandsgracht vind je Bar Oldenhof, een high-end bar met zwoel licht, luie fauteuils en een waanzinnige drankkaart. Het is een bar waar men samenkomt voor intieme momenten of om even weg te zijn van alle drukte. Al met al, een uitstekende plek voor een date.

3. Hidden in Plain Sight

De naam zegt het al. Openlijk verstopt op de Rapenburg weet HPS al jaren het meest uiteenlopende publiek aan te trekken. Aangezien je er niet zomaar langs fietst, moet je echt weten waar het is. De kans is daardoor klein dat je bekenden tegenkomt. De bar straalt een en al sfeer uit. De muziek, het interieur, de obers.. Alles is spot-on. Het is natuurlijk niet voor niets dat The Sunday Times HPS heeft verkozen tot een van de beste 50 cocktailbars van de wereld!

4. The Butcher

The Butcher lijkt op het eerste gezicht een simpele burgerbar, maar niets in minder waar. Even doorlopen naar achteren en je staat voor de ingang van een semi-geheime club. Semi-geheim, omdat veel Amsterdammers ervan af weten, maar geen idee hebben hoe zij binnen kunnen komen. Het is dus aan jou om dit uit te zoeken en op die manier indruk te maken op je crush. Eenmaal binnen bevind jij je in een prachtige bar waar het tot in de vroege uurtjes doorgaat. Een burgertje scoren op de Albert Cuyp is nog nooit zo fancy geweest.

5. Tales & Spirits

Dit huiselijke barretje bevindt zich in een smal steegje tussen de Singel en de Spuistraat. Het is even zoeken, de bar wordt door velen niet direct opgemerkt. De aardige obers en het warme donkerbruine interieur zorgen ervoor dat jij je direct op je gemak voelt. Tales & Spirits is gespecialiseerd in cocktails, het eten is echter ook heerlijk. Als jullie date onverhoopt uitloopt van only-drinks naar diner, blijf dan dus lekker zitten!