Tips5 minuten

Spannende date? 5 verstopte barren in Amsterdam

Ilkka, 22/11/2022
Spannende date? 5 verstopte barren in Amsterdam

Zoek je als man een leuke vrouw of als vrouw een leuke man? Maar hoe ontmoet je iemand? Zeg maar dag tegen Tinder en het eindeloos swipen en download de gratis Lexa app. Begin online leuke nieuwe singles te ontmoeten die open staan voor een serieuze relatie. Iemand ontmoet die je leuk vindt? Dat is goed nieuws! Dan is het nu tijd een duik te nemen in de dating wereld en op een leuke en spannende date te gaan. Bedenk eerst wat voor activiteit je wil ondernemen samen. Zoek hierbij iets wat jullie beide leuk lijkt. Vraag je date hier dan ook naar. Wil je bijvoorbeeld iets actiefs doen, of liever een date in een setting waarin je rustig kan praten en elkaar goed kan leren kennen? Ga je iets eten of drinken? Naar de film? Naar een escape room of een andere activiteit? Spreek je thuis af of liever ergens in Nederland, zoals bijvoorbeeld Utrecht, Amsterdam of Rotterdam? Wordt het een korte date of wil je lekker de tijd voor elkaar nemen?

Als je er voor kiest om buiten de deur af te spreken, loopt je natuurlijk liever geen bekenden tegen het lijf. Denk dan aan je ex, je baas of een vage kennis die overduidelijk kan zien dat jij op date bent, waardoor het awkward ‘hé-lang-niet-meer-gesproken’-gesprek nog een tikkeltje ongemakkelijker wordt. Of misschien kom je wel die vorige Tinder date tegen die je echt niet nog een keer wilde zien. Nee, liever kom je helemaal geen mensen tegen op je date, zodat je je helemaal kan concentreren op de ander. Lees dit artikel snel verder voor de beste dating tips, want wij gingen naar deze 5 verstopte barren in Amsterdam stad, waar je elkaar rustig kan leren kennen. En we hebben alleen maar goede reviews, spannend!

1. Door74

Je moet van tevoren weten welke deur je moet hebben, anders loop je deze sexy en awesome speakeasy cocktailbar straal voorbij. Om binnen te komen moet je een voicemail inspreken en zij bellen jou dan terug om je te accepteren of te weigeren. Een spannend begin! De entree is gratis. De bar is stijlvol ingericht en ze hebben waanzinnige cocktails. Door74 kent veel huisregels. Zo mag je niet bellen en vragen ze je de andere gasten met rust te laten. Een perfecte plek, voor de beste activiteit; elkaar beter leren kennen. Wil je je date extra spannend maken? Bereid dan wat spannende vragen voor die je de ander kan stellen. Hierdoor toon je persoonlijke interesse en heb je gegarandeerd een leuk gesprek!

2. Bar Oldenhof

Niet bepaald de bar die je in je hoofd hebt als je denkt aan hartje Jordaan. Bovenin een grachtenpand aan de Elandsgracht vind je Bar Oldenhof, een high-end bar met zwoel licht, luie fauteuils, een waanzinnige drankkaart en nog betere beoordelingen. Het is een bar waar mensen samenkomen voor intieme momenten of om even weg te zijn van alle drukte. Al met al, een uitstekende plek voor een spannende date.

3. Hidden in Plain Sight

De naam zegt het al. Openlijk verstopt op de Rapenburg weet HPS al jaren het meest uiteenlopende publiek aan te trekken. Aangezien je er niet zomaar langs fietst, moet je echt weten waar het is om het te kunnen vinden. En natuurlijk weet jij hiermee indruk te maken op jouw date! Ook is de kans klein dat je bekenden tegenkomt. De bar straalt een en al sfeer uit. De muziek, het interieur, de obers.. Alles is spot-on. Het is natuurlijk niet voor niets dat The Sunday Times HPS heeft verkozen tot een van de beste 50 cocktailbars van de wereld! Het goede nieuws is dat je sowieso een heerlijke cocktail zal drinken. Een drankje bij HPS is een originele date waar je elkaar beter zal leren kennen.

4. The Butcher

The Butcher lijkt op het eerste gezicht een simpele burgerbar, maar niets is minder waar. Even doorlopen naar achteren en je staat voor de ingang van een semi-geheime club. Semi-geheim, omdat veel Amsterdammers ervan af weten, maar geen idee hebben hoe ze binnen kunnen komen. Het is dus aan jou om dit uit te zoeken en op die manier indruk te maken op je crush. Eenmaal binnen bevind jij je in een prachtige sexy room waar het tot in de vroege uurtjes doorgaat. De entree is gratis en een burgertje scoren op de Albert Cuyp is nog nooit zo fancy geweest. Dit is echt een van de leukste tips om je dates heen te brengen. En jij mag pronken met het originele idee. Dating was nog nooit zo spannend als bij de Butcher!

5. Tales & Spirits

Dit huiselijke barretje met goede beoordelingen bevindt zich in een smal steegje tussen de Singel en de Spuistraat. Of je de bar ook echt vindt is even spannend, want hij zit goed verstopt. De aardige obers en het warme donkerbruine interieur zorgen ervoor dat jij je direct op je gemak voelt tijdens je date-night. Tales & Spirits is gespecialiseerd in cocktails maar het eten is echter ook heerlijk. Als jullie date onverhoopt uitloopt van only-drinks naar diner, blijf dan dus lekker zitten. Beleef een heerlijke persoonlijke avond en een spannende date in deze leuke bar!

Liever ergens anders in Nederland op een spannende date of een leuke activiteit doen om elkaar beter te leren kennen? Natuurlijk zijn er ook leuke kroegen in andere steden zoals Rotterdam, Den Haag en Utrecht die je makkelijk online kan vinden en waar je je dates mee heen kan nemen. De leukste singles en de leukste & beste dates vind je op Lexa. Download snel de gratis app en begin je online dating avontuur. Wie weet vind jij wel, ‘true love’!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven