Tips4 minuten

Betaalbare eerste date

Laura, 22/03/2019
Betaalbare eerste date

Tips voor een superleuke én betaalbare eerste date!
Daten hoeft niet duur te zijn en iemand imponeren is prima te doen door inventief en origineel te zijn. De aandacht trekken met een goed bedacht idee en tegelijkertijd budgettair verantwoord idee is mogelijk veel boeiender dan iemand naar het Amstel Hotel meenemen en daar te pochen met duur doen. Tegelijkertijd vind je met de door jou bedachte date sneller uit of je ook wat dat betreft met elkaar op een lijn zit.

Een picknick: ideaal om verliefd te doen!
Bij een watertje, in een veld, op het strand, in het park of gewoon in je huiskamer: elke relaxte plek is geschikt voor een picknick. Een leuk kleed, lekkere hapjes of gerechten, goede wijn of bubbels en klaar ben je! Zet er een bloemetje bij of wat kaarsen als je écht indruk wilt maken.
Nog leuker: vertel haar niet waar je haar mee naartoe neemt of laat haar denken dat je naar een (luxe) restaurant gaat. En dan kom je aan bij een superleuk gedekte picknick! Zij blij, portemonnee ook.

Golden oldie: to the movies
Het is natuurlijk niet voor niets een populaire date-bestemming: de bios. Voor jong tot oud en in elke smaak is er iets te vinden én ook nog eens vriendelijk voor de financiën! Wil je dat ze je vastpakt zodat je haar kunt beschermen, dan kies je voor een spannende horror. Ga je voor de romantische tactiek, neem haar dan mee naar een romantische film waarbij je het traantje uit haar oog veegt en gelijk van de gelegenheid gebruik maakt om haar te zoenen.
Nog even los van al deze optionele ‘moves’ is het ook nog eens een behoorlijk betaalbare date als je het bij de entree, de popcorn en een drankje houdt!

Chef-kok at home
Geen geld om haar te trakteren op een chique diner? Bouw dan je eigen sterrenrestaurant! Bereid een uitgebreid diner voor, maar wel binnen je kunnen! Kies voor eenvoudige, pure en betaalbare gerechten en dan de klassiekers die het altijd goed doen. Kleed je diner aan door de kersen op de spreekwoordelijke slagroom te doen door niet te vergeten je ‘restaurant’ aan te kleden. Kaarsen, bloemen (of nog romantischer: losse blaadjes) en natuurlijk de muziek maken het af. Laat zien dat je je best hebt gedaan en zij zal zachtjes smelten als je tiramisu op tafel komt.

Breek het ijs
Nooit gedacht hoe romantisch het is om samen over het ijs te zwieren? En als het nog geen zwieren is, dan is stuntelen ook heel leuk! Niet overal zijn ijsbanen het hele jaar door open, maar dat het origineel is en laat zien dat je je best hebt gedaan om haar hartje zomer mee te nemen naar een ijsbaan is zeker! Je kunt je vast voorstellen dat ze je hand vasthoudt als ze voor het eerst het ijs op glibbert en hoe mannelijk en stoer je overkomt als je haar omhoog helpt te komen.. Warme chocolademelk (met of zonder rum) smaakt overigens nog steeds prima. Ook al is het buiten warm, binnen is het winters!

Cultureel doen
Ben je beide fan van kunst en cultuur? Dan is een mooie theatervoorstelling, cultfilm,  museum of operavoorstelling het ideale idee. Musea zijn ’s avonds vaak harstikke uitgestorven, dus alle tijd en gelegenheid om daar samen uren rond te wandelen en te praten over jullie gedeelde interesse. Maar doe dit alleen als je het zelf ook echt leuk vindt om naar kunst te kijken. Doe niet alsof, daar win je helemaal niets mee en de avond kan ook nog eens heel lang duren (voor jou).

Fool around!
En nog zo’n goed idee! Voor speelse types is het leven een speeltuin, dus neem deze speelse vrouw mee naar een pretpark, kermis of dolfijnenpark. Een beetje stoere chick? Ga met haar naar een kartcentrum of stel een potje squash voor aan een sportieve speelster. De slappe lach en een beetje gek doen is de ideale combi om een eerste date volledig ontspannen te laten verlopen. Het voelt waarschijnlijk niet eens als een serieuze date, maar gewoon als een superleuke (mid)dag. Beter kan dus niet en allemaal redelijk geprijsd!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven