Tips6 minuten

Het eerste bericht: superbelangrijk!

Het eerste bericht: superbelangrijk!

Niet alleen is het eerste gesprek in real life belangrijk wanneer je een goede indruk wilt maken. Ook in de wereld van datingsites zijn eerste indrukken erg belangrijk én soms zelfs doorslaggevend. Mannen, als je echt geïnteresseerd bent in een vrouw, dan is het belangrijk om te zorgen dat je opvalt tussen de andere mannen. Laat vanaf het eerste berichtje weten dat je haar leuk vindt. Harder schreeuwen of liegen is natuurlijk niet de bedoeling, dus hierbij een paar tips die haar wel moéten bevallen zodat jullie op een eerste date kunnen gaan!

De eerste kans: het onderwerp

Zie het onderwerp van je berichtje niet als een ‘moetje’ en maak gebruik van die kans om hem of haar te verrassen! Probeer je de aandacht te trekken met kreten als ‘Kiekeboe’ of ‘Hoi!’? Dan kun je dat beter achterwege laten. Wanneer je op wilt vallen en kans wilt maken op een eerste date, heb je een origineler eerste berichtje nodig.

Een leuk eerste bericht sturen? Maak gebruik van humor om indruk te maken op die leuke man of vrouw. Je merkt snel genoeg aan het gesprek of de man of vrouw van dezelfde humor als jou houd. Wil je voorkomen dat je misschien een blauwtje loopt omdat hij of zij niet van dezelfde humor houd? Check dan zijn of haar profiel goed. Misschien laat diegene al iets doorschemeren over wat voor humor hij of zij leuk vindt. Houd de ander net zoveel van ironie als jij? Grote kans dat jij een leuke reactie terug krijgt.

Kijk ook op het profiel van die leuke man of vrouw om erachter te komen wat hij of zij waardeert in een eerste bericht. Misschien staat er wel de gouden tip om waarmee jij de aandacht kan trekken in het eerste berichtje.

Kortom, zoek ik het profiel van de ander naar raakvlakken. Dat kan je helpen tijdens het schrijven van het eerste bericht.

Hier een paar voorbeelden waarmee jij kunt laten zien wat voor een leuke man of vrouw jij bent:

  • Wens een “Fijne kerst” als het hoogzomer is
  • Stiekeme teksten als: “Heart Delivery Status Notification (Not Failure)” of schrijf uitlokkend “Bedankt voor het bericht”
  • Mysterieuze teksten met een open eind, zoals “En als… “

Praat over de ander

Een complimentje wordt door vrouwen alsook mannen altijd gewaardeerd (wie vindt dat nou niet leuk om zo’n bericht te krijgen?). Bekijk het profiel degene naar wie jij een berichtje naar wilt sturen grondig. Wanneer je denkt dat het een leuke match kan zijn, stuur je hem of haar een berichtje. Wees geïnteresseerd, praat en vraag naar de ander. Wie diegene is, wat de ander in zijn of haar vrije tijd doet, waar houdt hij of zij van, of waar diegene graag op vakantie gaat. Aan de reactie van de ander kun je zien in hoeverre de ander zich bij jou op het gemak voelt.

Laat de ander veel van zichzelf zien en stuurt hij of zij jouw reacties op al jouw berichtjes? En is het echt een leuke man of vrouw met wie jij gemakkelijk praat en een connectie voelt? Dan kun je extra moeite doen om te laten zien hoe waardevol jullie ontmoeting is voor jou. Naar een vechtsport liefhebber kun je bijvoorbeeld een leuke quote uit de film Kill Bill sturen. Of naar een man of vrouw die aan atletiek doet, kun je de vraag stellen wie haar favoriete atleet is?

Ga overigens niet op zoek naar informatie via zoekmachines. Het is nogal beangstigend als iemand je al volledig nagetrokken heeft. Je kunt er ook geen kant en klare berichtjes vinden die je naar hem of haar kunt sturen. Ga voordat je een bericht stuurt alleen van de anders profiel uit en respecteer elkaars privacy. Wil je meer te weten komen over de ander, dan kun je dat doen aan de hand van leuke vragen.

Plus daarbij is het wel leuk als er een stukje geheimzinnigheid over blijft voor een eerste date.

Zet de ander niet onder druk

Mannen alsook vrouwen maken weleens dezelfde fouten, dus leer van deze tips! Begin in je eerste berichten niet over de toekomst, over een relatie, over liefde of vriendschap, over een afspraakje, een telefoonnummer of een chat. Laat het gesprek luchtig wanneer je het gesprek start met het eerste bericht. Zeg gewoon dat je haar profiel interessant vindt en leg uit waarom. Serieuze zaken komen later aan bod tijdens het gesprek of tijdens jullie eerste date. Tijdens het chatten voel je vanzelf aan welke vragen je wel of beter niet kunt stellen. Maak van het eerste bericht gebruik om iets over jezelf te vertellen. Ze zal zich daardoor meer op haar gemak voelen. Maar stuur niet een lap tekst als eerste bericht. Stuur aan het einde van het eerste bericht een vraag waarmee je haar aandacht kan trekken.

Wanneer zij zich op haar gemak voelt, is het voor haar gemakkelijker jou ook een berichtje te sturen. Forceer jezelf niet op haar en stuur niet te vaak een bericht.

Voelt jullie gesprek uiteindelijk zo goed aan? En weet je niet precies wat de man of vrouw aan de andere kant van jullie gesprek vindt? Laat die leuke man of vrouw dan vooral weten dat je het een leuk gesprek vind. Stuur hem of haar een complimentje. Stuurt de ander jou een kortaf berichtje? Dan is het misschien niet helemaal de perfecte match.Geeft de ander wel een reactie waar jij blij van wordt? Vraag de ander dan of hij of zij op date wilt? Op een eerste date voelt alles toch (net) anders aan dan tijdens de berichtjes die jullie elkaar sturen. Jullie eerste date kun je gebruiken om elkaar nóg beter te leren kennen. Een eerste indruk in het echt voelt vaak toch anders aan dan eerste indruk die je krijgt wanneer je iemands profiel bekijkt, of het eerste berichtje binnenkrijgt. Daarnaast kan er niets tegen een goed gesprek op waarbij je op een in elkaar in de ogen kunt kijken.

Geef het bericht een persoonlijk sausje

Wees jezelf en gebruik je eigen woorden, ideeën en uitdrukkingen. Probeer niet iemands schrijfstijl te kopiëren. Hoe persoonlijker het bericht, hoe beter. Let wel op je schrijfstijl: spel- en schrijffouten worden niet altijd gewaardeerd. Tenzij je vindt dat de ander daar niet om moet geven, dan is het wellicht geen goede match.

Geef je bericht meerwaarde

Voeg een link toe naar een artikel, foto of video die haar aandacht zullen trekken. Gebruik ook hier alleen de informatie die je kunt zien op haar profiel en stuur iets dat niet alleen bij de ander, maar ook bij jou past. Een gedeelde hobby of een onderwerp dat jullie beide interesseert. Probeer te eindigen met een open vraag waar de ander hopelijk antwoord op wil geven en wat een gesprek op gang kan brengen!

Gebruik gerust een ander lettertype om je bericht persoonlijker te maken en op te laten vallen tussen de standaardlettertypen. Creëer ook ruimte tussen de alinea’s. Dit zorgt voor meer reliëf in je bericht en leest lekkerder.

Blijf altijd origineel en vriendelijk. Laat jezelf van je beste kant zien en zorg ervoor dat je interesse oprecht op haar overkomt. Dan kan ze eigenlijk niet meer om je heen!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven