In de wereld van datingsites is de eerste indruk erg belangrijk en soms zelfs doorslaggevend. Heren, als je echt geïnteresseerd bent in een vrouw, dan is het belangrijk om te zorgen dat je opvalt tussen de andere mannen. Laat vanaf het eerste berichtje weten dat je haar leuk vindt. Harder schreeuwen of liegen is natuurlijk niet de bedoeling, dus hierbij een paar tips die haar wel moéten bevallen!

De eerste kans: het onderwerp
Zie het onderwerp van uw berichtje niet als een ‘moetje’ en maak gebruik van die kans om haar te verrassen! Kreten als ‘Kiekeboe’ of ‘Hoi!’ laat je beter achterwege, want om op te vallen heb je iets originelers nodig.
Kies dus voor humor! Een paar voorbeelden:
•    Wens haar een “Fijne kerst” als het hoogzomer is
•    Stiekeme teksten als: “Heart Delivery Status Notification (Not Failure)” of schrijf uitlokkend “Bedankt voor het bericht”
•    Mysterieuze teksten met een open eind, zoals “En als… “

Praat over haar
Een complimentje wordt door vrouwen altijd gewaardeerd (wie vindt dat nou niet leuk?). Bekijk haar profiel grondig en praat en vraag over haar. Wie is ze, wat doet ze, waar houdt ze van? Naar een vechtsportliefhebber kun je bijvoorbeeld een leuke quote uit de film Kill Bill sturen. Ga overigens (nog) niet op zoek naar informatie via zoekmachines. Het is nogal beangstigend als iemand je al volledig nagetrokken heeft. Plus daarbij is het wel leuk als er een stukje geheimzinnigheid over blijft voor een eerste date.

Zet haar niet onder druk
Mannen maken vaak dezelfde fouten, dus leer van deze tips! Begin in je eerste mail(s) niet over de toekomst, over een relatie, over liefde of vriendschap, over een afspraakje, een telefoonnummer of een chat. Zeg gewoon dat je haar profiel interessant vindt en leg uit waarom. Maak van dit eerste bericht gebruik om iets over jezelf te vertellen. Ze zal zich daardoor meer op haar gemak voelen. En het is gemakkelijker om iets te beginnen als ze merkt dat ze zelf de touwtjes in handen heeft.

Geef het bericht een persoonlijk sausje
Wees jezelf en gebruik je eigen woorden, ideeën en uitdrukkingen. Probeer niet iemands schrijfstijl te kopiëren. Hoe persoonlijker de mail, hoe beter. Let wel op je schrijfstijl: spel- en schrijffouten worden niet altijd gewaardeerd.

Geef je bericht meerwaarde
Voeg links toe naar artikelen, foto´s of video´s die haar aandacht zullen trekken. Gebruik ook hier alleen de informatie die je kunt zien op haar profile en stuur iets dat bij haar past. Een gedeelde hobby of een onderwerp dat jullie beide interesseert. Probeer te eindigen met een vraag waar ze hopelijk antwoord op wil geven en wat een gesprek op gang kan brengen!
Gebruik gerust een ander lettertype om je bericht persoonlijker te maken en op te laten vallen tussen de standaardlettertypen. Creëer ook ruimte tussen de alinea’s. Dit zorgt voor meer reliëf in uw bericht en leest lekkerder.
Blijf altijd origineel en vriendelijk. Laat jezelf van je beste kant zien en zorg ervoor dat je interesse oprecht op haar overkomt. Dan kan ze eigenlijk niet meer om je heen!