Tips3 minuten

Je mobiel ook tijdens het daten je beste vriend!

Je mobiel ook tijdens het daten je beste vriend!

Het mobieltje of de smartphone: sowieso al onmisbaar, maar al helemaal voor de vrijgezel die bezig mis met daten en een eerste date gepland heeft! Lees hier hoe je er voor, tijdens en na de eerste ontmoeting het beste gebruik van kan maken.
Voor het eerste afspraakje

Blijf up-to-date van wat er gebeurt op jouw datingsite
Uiteraard gebruik je je mobiele telefoon om altijd op de hoogte te blijven van wat er op jouw datingsite gebeurt. Mis niets en reageer snel! Soms worden services  aangeboden om op de hoogte te worden gebracht als er een nieuw berichtje is of als een nieuwe gebruiker contact zoekt. Met je trouwe vriend kun je op elk moment berichtjes lezen en beantwoorden, profielen bekijken en chatten…! Een geweldige optie om niets te hoeven missen, zelfs niet als je de deur uit gaat!

Stuur strategische sms-jes!
Als je het mobiele nummer van die interessante vrijgezel te pakken hebt gekregen kun je eindelijk aan het sms-en slaan. Probeer dit alleen wel met een bepaalde gedachte doen en bestook de ander niet continue met ´romantische´ berichtjes als ´ik denk aan je´ of ´ik wil je zo graag zien´. Gebruik je credit, letterlijk en figuurlijk, liever om de nieuwe relatie aan te prikken of de ander aan het lachen te maken. Stuur bijvoorbeeld een knipoogje als iets je aan hem of haar doet denken of als je aan iets denkt waarover jullie gesproken hebben. Laatste sms-tip: gebruik niet teveel sms-taal, niet iedereen kent dat woordenboek uit z’n hoofd.
Tijdens het eerste afspraakje

Bereid het afspraakje voor
Waarom zou je je telefoon niet gebruiken om de ander een beetje te plagen voor de eerste date? Een beetje plagen is een perfecte manier om de ander nieuwsgierig te maken door geheimzinnige of grappige berichtjes te sturen voordat je elkaar echt gaat ontmoeten.

Je telefoon: jouw bondgenoot
Niet zo netjes of sjiek, maar de perfecte redding als de date. Vraag een vriend of vriendin om je 30 of 40 minuten na het begin van de afspraak te bellen. Gaat het allemaal naar wens, dan laat je ‘m lekker overgaan. Mocht je redding nodig hebben, dan kun je altijd een nep-noodgeval in het leven roepen..
Na het eerste afspraakje

Luister naar je hart…
Heb je het gezellig gehad, stuur hem of haar dan een berichtje om te bedanken voor de fijne avond. Dezelfde avond is geschikt, maar de volgende dag houdt het iets spannender.

Begin rustig opnieuw
Stuur een paar dagen later gerust weer een luchtig berichtje in de vorm van een tekstje of een foto. Maak er een positief verhaal van en niet te zwaar of serieus, zodat het aangenaam, gezellig en gemakkelijk is om contact met je te hebben.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven