Tips5 minuten

10 tips om het ijs te breken!

10 tips om het ijs te breken!

Of ze nou online plaatsvinden of in het echt; de eerste contactmomenten of dates zijn voor velen vaak spannend. Echt heel soepel gaat het niet op dat soort gespannen momenten. Wij geven je graag een paar tips om het ijs te breken of in ieder geval zachtjes te laten smelten!

Open up!
Je hebt contact met een leuke single via chat- of e-mailberichten en je weet niet precies wat je precies moet zeggen. Gelukkig zit je achter een computer en heb je niet iemand tegenover je, die je kan zien wegkijken of je hoort stamelen of twijfelen. Maak daar gebruik van! Praat vrijuit nu je in je eigen ontspannen omgeving zit, maar don’t push it too far door banale teksten uit te wisselen. Probeer er een intiem moment van te maken door eerlijk en open te zijn en de ander daarmee te motiveren hetzelfde te doen.

Wees licht en luchtig
Let er tegelijkertijd wel op dat je niet alleen serieuze dingen aanhaalt en begin ook niet te vroeg over de zwaardere dingen uit je leven, zoals je twijfels en verdriet of je dramatische levensverhaal. Dat is voor later. Nu is het zaak om te zorgen dat hij of zij je leuk of grappig vindt! Een gevat grapje of een opmerking met een knipoog is een verleidingswapen én als je met elkaar kunt lachen, zit je al snel met elkaar op een lijn. Humor werkt altijd, dus ga gerust je gang!

Vlucht niet voor zijn/haar blik
Ok, you are getting serious. Het is tijd om elkaar te ontmoeten. De tips hierboven gelden natuurlijk nog steeds, maar nu ben je fysiek ook nog eens bij elkaar. Nummer 1 in het rijtje fundamentele elementen: de blik. Die bepaalt direct je eerste indruk en vertellen heel veel over de persoon achter de ogen. Enorm zonde dus om nu weg te kijken. Geef hem of haar de kans om jou aan te kijken en laat gelijk iets meer zien van wie jij bent. Doe je dit niet en kijk je weg, dan creëer je al snel een afstand. Vind je hem of haar leuk, dan doe je dit dus beter niet..

Zoek fysiek contact
Vind je hem of haar nog steeds de moeite waard? Dan wil je misschien een tweede stap zetten: fysiek contact. Een been dat ‘per ongeluk’ wordt aangeraakt, een hand die wordt gestreeld: aanrakingen (al dan niet per ongeluk) zorgen voor intimiteit en spanning. Fysieke toenadering is onmisbaar tussen twee personen die elkaar leuk vinden en dat willen laten merken. Als er tijdens een eerste date geen fysiek contact is, al moet dit nog wel een tikkeltje subtiel en discreet zijn, dan belooft het niet veel goeds voor het vervolg van het verhaal..

Prik mee van zijn/haar eten
Elkaar leren kennen is ook delen. Wees zo vrij en proef iets van zijn/ haar maaltijd en bied andersom ook jouw bord aan. Dit hoeft nog niet per se te betekenen dat je elkaar gaat voeren, maar mochten jullie zo ver willen gaan om samen te genieten van het lekkers.. waarom niet? Een vleugje spanning brengt jullie gemakkelijker dichterbij elkaar!

Dessert voor twee
Lady en de Vagebond knaagden in hun love story samen aan dezelfde spaghettisliert. Niet dat je dit exact na moet doen, maar neem een dessert voor twee om meer ‘saamhorigheid’ te creëren. Bestel ‘één brownie met vanille-ijs, met 2 vorkjes alsjeblieft!’ en daar zit je dan.. Samen te prikken van één bordje. Je begrijpt dat het noodzakelijk is om nét even iets dichterbij elkaar te gaan zitten..

Driving in your car..
Heren, als je haar thuis mag brengen, krijg je zomaar een extra kans in je schoot geworpen! Een kans om haar nog iets langer om je heen te hebben en om toenadering te zoeken. Vooral als de avond tot dan toe veelbelovend was. Geef jezelf extra props en doe de deur voor haar open als ze uitstapt. Niet direct de motor stopzetten in de hoop dat je mee naar binnen mag, daarmee kun je het weer verpesten. Als zij jou uitnodigt, kun je altijd nog kijken of je dat wilt..

First kiss!
De kroon op je eerste date, als het allemaal helemaal fantastisch is geweest, is natuurlijk een kus. Voel je dat je hem of haar wilt kussen en heb je het idee dat het wederzijds is? Vergeet dan dat er wel eens gesproken wordt over een perfecte timing en volg je hart. Een kus is het mooiste om te delen. Een soort geheimpje waar alleen jullie twee van weten!

Het sms’je na ‘de eerste kus’
Na een eerste date, en zeker na een eerste zoen, is het sowieso wenselijk en op z’n plaats om een sms’je te sturen. Als het een succesvolle avond en zoen waren tenminste! Een sms’je dat zegt: “nee, ik heb geen spijt en ja, ik heb nu al zin om je weer te zien!”.

Het telefoontje
Heb je het idee dat het echt ergens toe zou kunnen leiden en dat de ander dat ook lijkt te willen? Dan is een sms’je niet genoeg en kun je haar verrassen met een telefoontje! Altijd spannend om iemand voor het eerst aan de telefoon te hebben. Desnoods alleen om even te zeggen dat je iemands stem even wilde horen. Kort, maar krachtig en een volgend contactmoment kan nooit ver weg meer zijn 😉

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven