Tips4 minuten

Stel deze vragen op een eerste date en je leert je date snel kennen!

Stel deze vragen op een eerste date en je leert je date snel kennen!

Ben je geen soepele prater? Begin je al te stotteren als je je voorstelt? Bedenk dat het voor velen niet makkelijk is om tijdens een eerste date de juiste woorden te vinden en de juiste vragen te stellen. Wij helpen je graag op weg met deze 7 topvragen die je veel laten weten van je date én voor een vermakelijk gesprek zorgen!

“Wat vind je het leukst om te doen naast het hebben van een eerste date?”
Een perfecte vraag om het leuke van een eerste date aan te geven. Behalve dat het grappig is (en dat is een belangrijk pluspunt bij daten!), is het voordeel van deze vraag dat er talloze uiteenlopende antwoorden mogelijk zijn en biedt het de mogelijkheid om interesse in je gesprekspartner te tonen zonder jezelf al te kwetsbaar op te hoeven stellen. Een slimme en aparte manier om een gesprek te beginnen.

“Welke rol speelt je werk in jouw leven?”
Ook een slimme, want deze vraag leidt tot één van de belangrijkste onderdelen van het leven van de meeste mensen: het werk. Een belangrijk onderwerp, maar niet te intiem. Juist daarom een goed onderwerp om in het begin van de avond over te praten. Erg persoonlijke onderwerpen aansnijden zonder eerst deze basisonderwerpen te hebben besproken, kan ongepast zijn. Bovendien zegt iemands werk veel over een persoon.

“Ben je ooit verliefd geweest?”
Deze vraag stel je natuurlijk niet zomaar out of the blue of in de eerste fase van een date. Stel deze alleen als de sfeer ernaar is om intieme onthullingen te doen. Het onderwerp ‘relaties’ zal, zeker bij een date, vermoedelijk wel al aan de orde zijn geweest. Als je vervolgens vraagt of iemand wel eens verliefd is geweest, geeft dit aan dat je geïnteresseerd bent in iemands gevoel en dieper gelegen gedachten. Er kleeft een vleugje charmante ‘jaloezie’ aan deze vraag en zegt heel stiekem misschien wel dat je hoopt dat jij misschien wel de gelukkige van een volgende verliefdheid zou mogen zijn.

“Wanneer was de laatste keer dat je hebt gehuild?”
Een intense vraag die je kan leren hoe je date emotioneel in elkaar steekt. Je laat duidelijk merken dat je hem of haar écht beter wilt leren kennen, inclusief de gevoelige kant. Dit soort vragen geven je een duidelijker beeld van iemands karakter. Deze vraag aan een man stellen kan risky zijn, maar als je een (eerlijk) antwoord krijgt, kan het een onthullend gesprek worden.

“Als je morgen zou sterven; waar en met wie zou je op dat moment willen zijn?”
Het lijkt een onschuldige, grappige vraag, maar als je deze vraag beter bekijkt, kan het antwoord laten zien of iemand gelukkig is met zijn of haar leven op dit moment. Als je deze vraag stelt als je hotel de botel op elkaar bent, hoop je natuurlijk dat hij/ zij aangeeft gelukkig te zijn met het hier en nu.. en met jou! Een speelse vraag, maar leuk om te proberen als je het aandurft.

“Hoe zie je jezelf over 10 jaar?”
Een ontspannen, vermakelijke vraag die je meer over de dromen, doelen en verwachtingen van je date te weten laat komen. Komen er reis- of emigreerplannen voor in zijn of haar toekomstplannen? Hoopt hij of zij enorme carrièrestappen te maken? Zijn er trouwambities en kinderwensen? Met deze vraag kun je het allemaal te weten komen zonder het rechtstreeks te hoeven vragen! De ‘wil je kinderen-vraag’ kan bijvoorbeeld nogal dwingend overkomen en kan zeker tijdens een eerste date en in een bepaalde leeftijdsklasse niet favoriet zijn!
 

“Wat is jouw stoutste droom?”
Een licht poëtische vraag die grappig en luchtig lijkt, maar die jou veel over hem of haar zal leren. Wat vindt je date spannend? Staat hij of zij met beide benen op de grond, is het een fantasierijk type of leeft hij of zij volledig in een droomwereld?
Klinkt speels, maar het antwoord hierop kan juist erg belangrijke aanwijzingen opleveren die je een beeld geven van of jullie bij elkaar passen en, mocht het iets worden tussen jullie, op een dag zelfs kunnen helpen om zijn of haar dromen uit te laten komen.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven