Tijdens een (eerste) date is het belangrijk om een goede indruk achter te laten. Vrouwen voelen deze druk vaak nog sterker. Hoe graag ook een onbezorgde date wil: er is altijd dat stemmetje in je achterhoofd dat graag alle rampscenario’s voor je op trommelt. Met onze date tips voor vrouwen kan je het idee van alle potentiële flaters achter je laten. Dit zijn onze tips en trucs voor een succesvolle eerste date.

Online daten is de uitkomst voor singles om in contact met elkaar te komen. Hoewel het heel makkelijk is om iemand via het internet aan te spreken: die eerste date moet er ooit van gaan komen. Door middel van de chat leg je namelijk wel het eerste contact, maar tijdens een date is het do or die. Is de klik die jullie via het internet hadden net zo sterk in het echt? Ziet diegene er echt zo uit als op de foto? Dit maakt zo een eerste afspraakje een spannende gebeurtenis. Onbewust leg je druk op jezelf om de date succesvol te laten verlopen. Met onze date tips voor vrouwen is dit gevoel een stuk minder, want goed voorbereid op date gaan is makkelijker dan je denkt!

Date tips voor vrouwen: wat moet je vooral wel doen?

Voordat we beginnen met de dating no-go’s eerst een kleine opsomming van wat je juist wél moet doen. Er bestaat – helaas – altijd een risico dat je date ook niet is wat je ervan had verwacht, maar een succesvolle eerste date begint voor 50% bij jezelf. Meer dan genoeg reden om onze date tips voor vrouwen in het achterhoofd te houden. Ook als het romantisch tegenvalt kan je nog een hele gezellige avond hebben met een aardig persoon.

Date tip 1: Het kan geen kwaad om een beetje je best te doen

Je gaat tenslotte niet alleen op een date, maar je gaat er ook gewoon even lekker op uit. Zet je haren in de krul en trek je mooiste outfit aan. Het draait tijdens deze date allemaal om de eerste indruk. Het kan dan ook zeker geen kwaad om een beetje uit te pakken. Je Roy Donders-huispak, Happy socks en comfortabele Crocs kan je sowieso maar beter thuislaten. Als dat maar duidelijk is.

Date tip 2: Ontspan

Er is in ieder geval al een ding wat jij en je date met elkaar gemeen hebben: de zenuwen!

Zelfs al heb je voorafgaand aan de date maandenlang met elkaar gechat; zo’n eerste fysieke date is onwijs spannend. Het is tenslotte de eerste keer dat jullie letterlijk oog in oog met elkaar komen te staan. Toch is het belangrijk om zoveel mogelijk te ontspannen. Zoals we al schreven bestaat er altijd een kans dat de date niet verloopt zoals je graag had gezien. Het is echter doodzonde als je zenuwen hier de boosdoener van zijn. Vergeet dus niet om in- en uit te ademen en vooral te genieten van je date.

Date tip 3: Iemand een tweede kans geven is helemaal niet erg

Het kan natuurlijk gebeuren dat je date voor jouw gevoel een flater slaat, omdat hij (misschien zelfs door de zenuwen?) helemaal niet zo overkomt als via de chat. In dit geval kan het helemaal geen kwaad om hem een tweede kans te geven. Het kan natuurlijk gebeuren dat de spanning van de eerste date allemaal even teveel is. Door samen op een tweede date te gaan zal je zien dat je een veel beter beeld krijgt van hoe hij daadwerkelijk is. Zenuwen spelen dan namelijk een veel minder grote rol. Let op: dit gaat natuurlijk niet op als hij midden in het restaurant in zijn neus gaat zitten peuteren. In dit geval zeggen we: ren zo snel als je kan en richting de eerste de beste nooduitgang.

Date tip 4: Vraag en antwoord

Een van de grootste dooddoeners op een date is de ongemakkelijke stilte. Toch kan dit ook een gevolg zijn van zenuwen en onwennigheid. Door actief vragen te stellen, aandachtig te luisteren en zelf ook uitgebreid antwoord te geven op de vragen die jou worden gesteld houd je het gesprek goed op gang. Daarnaast kom je ook veel meer over elkaar te weten. Iets wat tijdens een eerste date wel de bedoeling is. Er is natuurlijk ook een verschil tussen een goed lopend gesprek een door de zenuwen eindeloos door ratelen, let op dat jij en je date allebei aan het woord komen.

Date tips voor vrouwen: wat doe je niet?

Na enkele tips over wat je vooral wel moet doen is het nu tijd voor paar belangrijke dingen die je beter kan niet kan doen op je eerste date.

Date tip 5: Te veel alcohol drinken

Er is geen enkel bezwaar tegen een paar wijntjes tegen de ergste zenuwen, maar het is niet de bedoeling dat je lallend tegenover je afspraakje zit. Te veel alcohol drinken is dan ook een flinke afknapper. Drinken mag best, maar doe dit wel met mate. Zorg ook dat je van tevoren een beetje gegeten hebt, anders gaat dat eerste wijntje heel verkeerd vallen.

Date tip 6: Met je neus op je telefoon gedrukt zitten

Het is natuurlijk verleidelijk om je vriendinnen tussentijds te updaten over hoe de date verloopt, maar gezellig is het niet. De hele tijd op je telefoon zitten wekt de indruk dat je weinig interesse hebt of zelfs verveeld bent. Laat je telefoon dus even in je tas zitten. Op het toilet kan je altijd je berichten even checken en beantwoorden. Je vriendinnen zullen ook na je date nog met smart zitten wachten op een berichtje.

Date tip 7: Jezelf anders voordoen dan je bent

In het begin zal je date niet doorhebben dat je jezelf anders voordoet dan je bent. Het is echter een kwestie van tijd voor deze kleine leugentjes en/of karakter aanpassingen aan het licht gaan komen. Blijf dus altijd jezelf en doe jezelf niet anders voor. Als het niet klikt, omdat jullie te verschillend zijn dan kan je jouw tijd sowieso beter besteden aan iemand die je wel weet te waarderen. Je wilt immers iemand daten die je leuk vind om wie je bent.

Date tip 8: Te laat komen

Wil je een eerste goede indruk maken op je eerste date? Dan is het voor de vrouwen net zo belangrijk om netjes op tijd te komen. Er is niets vervelender als je date moet zitten wachten tot je een keertje komt opdagen. Het laat daarnaast ook niet de beste indruk achter. Kom dus gewoon op tijd! Zelfs als dit betekent dat je een uur eerder moet beginnen met voorbereiden.

Tip 9: Op de eerste date het bed induiken

Het is om te beginnen niet bepaald veilig om met een praktische vreemde mee naar huis te gaan. Daarnaast heb je hier een ander soort datingapp voor, maar een serieuze relatie zal je hier niet zo snel vinden. Het lijkt een verouderd concept om seks op de eerste date af te keuren. Toch heeft het meerdere voordelen om even te wachten. Zo bouw je de spanning op en geeft het jullie de tijd om de relatie verder te verdiepen. Dit maakt de eerste keer seks nog explosiever. Bewaar dit dus beter voor een later moment.

Tip 10: Je portemonnee thuislaten

Wie betaalt er op de eerste date? Het is een onderwerp waar anno 2021 nogal wat controverse over bestaat. Er zijn tenslotte steeds meer vrouwen die gewoon hun eigen boontjes kunnen doppen en de rekening van de date willen splitsen of betalen. Mannen zijn hier ook al wat meer op ingespeeld. Door je portemonnee thuis te laten wek je de indruk dat je ervan uitgaat dat de man dit wel doet. Iets wat natuurlijk lief aangeboden is, maar je wil geen risico lopen dat de man in kwestie de rekening wil splitsen en jij schoorvoetend moet aangeven dat je geen geld bij je hebt. Awkward!

Vind leuke singles via Lexa

Ben je na het lezen van dit artikel helemaal klaar weer aan het daten te gaan? Schrijf jezelf dan vandaag nog in op Lexa.nl. Met het grootste ledenbestand is dit déwebsite waar je de meeste singles gaat vinden. Deze zijn allemaal op zoek naar een leuke date, met uitzicht op een serieuze relatie. Heb je jouw match al gevonden en gaan jullie snel op eerste date? Met de bovenstaande date tips voor vrouwen wordt het vast en zeker een succes. Veel plezier!