Tips6 minuten

Tips en trucs voor een succesvol eerste date diner

Tips en trucs voor een succesvol eerste date diner

Lekker eten, goede gesprekken en een gezonde dosis romantiek. Een restaurant is een van de meest populaire plekken voor een eerste afspraakje. Diner dating is een geweldige manier om je date goed te observeren. Wat vindt je date lekker qua eten? Hoe reageren ze als ze iets minder lekker vinden? Hoe gedraagt deze zich tegenover het personeel en is het makkelijk om een conversatie aan te gaan met de persoon die tegenover je zit? Andersom word je ook aan een eerste, uitgebreide screening onderworpen. Leuk, maar bovenal spannend. Hoe maak je een date diner tot een succes?

Hoewel uit eten gaan dus al over alle facetten beschikt om je eerste afspraakje goed te laten verlopen, kan het best spannend zijn om voor het eerst tegenover iemand te gaan zitten en daar ook echt uren de tijd mee door te brengen. Waar moet je het in hemelsnaam over hebben> Wordt de date top of flop? Met onze tips en trucs voor een succesvol eerste date diner hoef je jezelf daar in ieder geval geen zorgen over te maken.

Tips en trucs voor jullie eerste date diner

Je hebt je beste outfit aan, je kapsel zit in model en voordat je de deur uitgaat kijk je nog snel in de spiegel om te controleren of alles nog netjes zit. Je bent helemaal klaar voor jullie eerste date diner. Sterker nog: hier heb je tijdens jullie eerste digitale gesprekjes naar uitgekeken. Het is de eerste, lijfelijke ontmoeting met de potentiële liefde van je leven. Toch kost het je moeite om de zenuwen onder controle te houden. ‘Wat als de date nu verschrikkelijk tegenvalt?’ Hoe graag je deze gedachte ook wil onderdrukken, blijft die gedachte door je hoofd heen spoken. Helemaal nergens voor nodig! Want met onze tips voor jullie eerste diner date kan er niets verkeerd gaan.

Tip 1: Ontspan

We weten dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan. Hoewel een eerste date diner een van de leukste en meest romantische manieren is om elkaar te leren kennen leggen we best veel druk op onszelf om het geheel tot een succes te maken. Een beetje perfectionisme is niet erg, maar het kan er ook voor zorgen dat je eerste date een geforceerd sfeertje krijgt. Natuurlijk ben je op zoek naar ware liefde, maar daar hoef je nog niet zo zwaar aan te tillen. Zie het zo: je toekomstige partner moet natuurlijk ook een van je beste vrienden zijn. Als je er op die manier instapt – je bent op zoek naar een beste vriend of vriendin tot wie je je hopelijk ook nog aangetrokken voelt – lukt het misschien al iets beter om te ontspannen. Laat eventuele verwachtingen los en neem de avond zoals het komt. Je zal zien dat het dan allemaal vanzelf gaat.

Tip 2: Maak oogcontact

We bedoelen met ‘oogcontact maken’ natuurlijk niet dat je de hele avond diep in de ogen van je date moet gaan zitten staren. Dit is op zijn zachtst gezegd een beetje ongemakkelijk. Toch spelen juist je ogen een grote rol bij een eerste indruk. Door oogcontact te maken als je praat of er tegen je gepraat wordt geef je jouw date het gevoel dat je oprecht geïnteresseerd bent en luistert naar wat hij of zij zegt. Wat ook goed werkt is af en toe stiekem kijken als je date op iets anders let, en laat je date je hier dan ‘toevallig’ op betrappen. Hier scoor je dus zeker punten mee.

Tip 3: Drink met mate

Een glaasje wijn (of twee) kan natuurlijk geen kwaad als je zenuwachtig bent, maar doe rustig aan! Het is verleidelijk om een paar drankjes achterover te slaan om het scherpe randje er vanaf te halen. Het is echter niet de bedoeling dat je nog voor de eerste gang, kacheltje lam onder de tafel ligt. Neem dus gerust een alcoholische versnapering tijdens het eten, maar houd in je achterhoofd: overdaad schaadt. Dit geldt zeker voor alcohol tijdens jullie eerste date diner. Zorg dat je op zijn minst een klein bodempje gelegd hebt voor je het eerste drankje achterover slaat – dat voorkomt een hoop leed.

Tip 4: Gespreksstof

Als je een hele avond tegenover elkaar moet zitten, dan is het wel prettig als je elkaar ook wat te vertellen hebt. Tijdens een eerste diner date is er meestal genoeg stof waar je over kan beginnen. Meestal heb je tijdens de eerste, digitale gesprekken al het een ander besproken. Een date diner geeft je alle gelegenheid om op gedetailleerd en persoonlijk op deze onderwerpen in te gaan. Stel vragen, blijf geïnteresseerd luisteren en geef zelf ook uitgebreid antwoord op de vragen die er worden gesteld. Zo houd je het gesprek makkelijk op gang en leer je elkaar steeds beter kennen. Weet je niet waar je over moet beginnen? Deze vragen leveren je de meeste waardevolle info op, en vraag er vooral op door.

Tip 5: Wat ga je eten?

Ons eerste instinct is natuurlijk van: wat je lekker vindt. Toch kan je bepaalde voedingsmiddelen beter laten als je een goede indruk wil achterlaten op je date. Knoflook en ui zijn sowieso geen geweldige optie, zeker als je nog hoopt op een eerste kus na je date diner. Laat extreem ingewikkeld en rommelig eten ook maar achterwege. Geen spareribs of kippenvleugels dus. Dit geldt ook voor eten waarvan stukjes aan je tanden blijven plakken, denk hierbij vooral aan spinazie.

Tip 6: Vergeet niet te genieten!

Diner dating is vooral een heerlijk, gezellig avondje uit onder het genot van heerlijk eten. Vergeet dus niet te genieten van het moment, de omgeving en het gezelschap, dan ben je automatisch aantrekkelijker. Dit is uiteindelijk ook waar een date diner om draait. Je zal zien dat je, door zelf te genieten, ook echt een geweldige avond hebt.

Op date diner of toch iets anders?

Een date diner is een makkelijke, romantische manier om iemand te leren kennen. Het kan echter zo zijn dat je uit eten gaan vreselijk vindt of liever iets anders probeert. Gelukkig is er genoeg wat je op het eerste afspraakje kan doen! Ga bijvoorbeeld eens naar een cocktailbar of onderneem juist iets heel actiefs. Als jullie tijdens jullie online gesprekken achter een paar gemeenschappelijke hobby’s zijn gekomen, dan is het wellicht een idee om hier wat mee te doen? Je kan er altijd na je date nog voor kiezen om er een diner achteraan te plakken en misschien zelfs als tweede of derde date?

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven