Hij/zij had alleen maar oog voor degene achter je, bleek geen tafelmanieren te hebben of begon de eerste date al over trouwen.. Jep, een verschrikkelijke eerste date hebben we allemaal weleens gehad. Hoe kan je hier zo snel mogelijk een einde aan breien? Wij hebben 5 ik-moet-weg-smoezen voor jou op een rijtje gezet!

1. Ik sta reserve

Een goede smoes als er binnen jouw bedrijf met shifts wordt gewerkt. Dek jezelf in door van tevoren al aan te geven dat je misschien opgeroepen kan worden door je werk omdat je reserve staat. Lijkt het een rampzalige avond te worden, dan kun je rustig even weglopen en een werkbelletje faken. Een hart voor de zaak, zullen we maar zeggen.

2. Ik voel me niet zo lekker..

‘Oh shit ja, ik was helemaal vergeten dat ik eigenlijk allergisch ben voor kreeft.. Ik krijg dan altijd overal rode vlekken en ik blaas helemaal op. Een gedrocht, zeg ik je. Heb ik al een vlekje in mijn nek? Misschien moet ik maar gaan, ik voel me niet zo lekker.’ Jouw date schrikt zich een hoedje en jij staat weer veilig en wel buiten.

3. Mijn vriend(in) is zojuist gedumpt

Het noodgeval: old, but gold. Laat een van jouw vriend(inn)en na een half uurtje checken of de date een succes is. Als hij/zij merkt dat jij een exit nodig hebt, kan het toneelstuk der toneelstukken beginnen. Jouw BFF is gedumpt. Er is niets ergers dan dat en jij MOET er nu naartoe om de schouder te zijn. Een perfecte manier om te werken aan die acteerdroom die jij al zolang najaagt.

4. Ik moet vroeg op morgen

Kan je het na het hoofdgerecht echt niet meer aan, dan zou je kunnen zeggen ‘dat je vroeg op moet’ om het toetje te skippen en je uit deze ongemakkelijke situatie te redden. De boodschap zal wel duidelijk zijn, aangezien een succesvolle date niet lang genoeg kan duren. Een zachte manier om te zeggen dat het helaas niet gaan werken.

5. Eerlijk zijn: dit wordt ‘m gewoon niet.

Het is misschien hard, maar eerlijkheid duurt het langst. Denk maar zo, als jij het niet naar je zin hebt, zal jouw date het ook wel niet naar zijn/haar zin hebben. Het zal vast gewaardeerd worden als jij op een beschaafde manier aangeeft dat het niet gaat werken tussen jullie. Wordt het een groot drama, dan zit er nog maar een ding op: rekening betalen en RENNEN!