Serieuze relatie3 minuten

Hoe deal jij met de beste vriend van jouw nieuwe lover?

Hoe deal jij met de beste vriend van jouw nieuwe lover?

Sommige vrouwen gaan goed om met mannen en hebben daarom een hoop mannelijke vrienden. Dit hoeft niet te betekenen dat zij tomboys zijn of op vrouwen vallen, zij vinden de mannelijke omgangsmanier gewoonweg erg relaxed. Geen geroddel, schaamte en gezeur, lekker straightforward. Het kan dus goed zijn dat de BFF van jouw nieuwe lover een man is.

Maar wacht een even, jij bent toch de enige man in haar leven? Maakt deze jongen jou jaloers? Een beetje jaloezie is menselijk, maar laat het niet de spuigaten uitlopen. Het zou jammer zijn als jullie kersverse romance stuk gaat, omdat haar beste maatje toevallig een pielemuis heeft. De sleutel tot een goede relatie is elkaar vertrouwen en respecteren. Als jij haar blind vertrouwt, hoef jij je helemaal geen zorgen te maken over een mannelijke BFF. Daarom een aantal tips om te dealen met de beste vriend van jouw nieuwe lover!

Heb zelfvertrouwen

Heb vertrouwen in jezelf, zij is namelijk verliefd op jou geworden en niet op hem. Dat betekent dat jij dat ‘extraatje’ hebt voor haar, wat betekent dat jij je niet druk hoeft te maken. Onzekerheid en jaloezie is een grote afknapper. Als jij haar gaat verdenken van avontuurtjes met haar beste vriend die zij misschien al vanaf de kleuterklas kent, stel jij je erg onzeker op. Het is niet erg om af en toe je onzekerheden te showen (jij bent ook maar een mens), maar richt het niet op hun vriendschap. Sta daarom sterk in je schoenen, ga met een grote glimlach naar de big meeting-the-friends en maak je niet druk over dingen die er niet zijn!

Ken jouw rol

Jij bent haar nieuwe vriend, niet haar nieuwe beste vriend. Trachten zijn plek in te nemen kan zorgen voor frictie tussen jou en haar BFF. Gun hem en haar hun tijd samen en probeer jezelf er vooral niet tussen te drukken. Als zij bijvoorbeeld al jarenlang iedere december samen naar de ijsbaan gaan, dan is dat hun traditie. Zij vindt het misschien gezellig als jij meegaat, maar je kan niet inschatten in hoeverre hij waarde hecht aan ‘hun’ tradities. Jullie doen weer andere leuke dingen samen en als jullie lang genoeg met elkaar gaan, zullen jullie vanzelf ook samen tradities opbouwen, met z’n tweeën of misschien zelfs met z’n drieën!

Word maatjes!

Mensen beslissen vaak binnen 10 seconden of ze elkaar aardig vinden. Geef de jongen daarom tijdens jullie eerste ontmoeting een stevige hand, ga op zoek naar gemeenschappelijke interesses en lach met elkaar om de andere vrienden van jouw vriendin. Voor je het weet staan jullie te klinken met bierglazen en gaan jullie samen op boevenpad. Wie heeft het over concurrentie? Vergeet alleen je vriendin niet, zou net wat lullig zijn als zij zich nou buitengesloten voelt..

Ben positief

Was het eerste moment niet echt een succes? Hadden jullie maar liefst 0 gemeenschappelijke interesses? Vond je het eigenlijk gewoon een enorme kneus? Praat niet te negatief over hem. Jouw vriendin gaat jouw mening niet waarderen, aangezien hij een belangrijke rol in haar leven inneemt. Denk maar zo, jij zou het ook niet leuk vinden als zij negatief is over jouw beste maatje. Beschouw hem gewoon als ‘one of the girls‘ en accepteer het feit dat je de ene persoon minder leuk vindt dan de ander. Probeer bij iedere ontmoeting aardig te blijven. Het is namelijk van belang dat hij jou wel leuk vindt, zijn mening is belangrijk voor jouw vriendin. Keep your friends close, but keep your enemies closer.. 

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven