Serieuze relatie4 minuten

Maak van haar moeder jouw bondgenoot!

Maak van haar moeder jouw bondgenoot!

Is de moeder van je geliefde altijd ‘in de buurt’, zelfs als ze er niet is? Ze weet uiteraard alles, geeft ongevraagd tips aan jou en je lief en is natúúrlijk de enige vrouw die echt goed kan koken. Niet altijd makkelijk mee te dealen, de moeder van je partner, die ook nog eens graag haar belangrijke rol behoudt en continu bevestigt. Hoe krijg je een gezonde relatie met haar?

Privacy
Al blijft zij altijd mama’s kleine meisje: zij is nu ook onderdeel van een ander stel, namelijk jullie. En zo heeft elk stel recht op een stukje privacy. Vroeger was het misschien normaal om zonder kloppen binnen te komen op de slaapkamer van haar dochter, maar het is nu wel fijn als ze even belt voordat ze langs wil komen voor een kop thee. En aanbellen als ze voor de deur staat, alsjeblieft. Een moeder die maar moeilijk afstand kan nemen van haar kroost, kun je beter geen sleutel van het huis geven..

Telefoonterreur
Zelfs op afstand kunnen bepaalde schoonmoeders nogal in your face zijn. Of eigenlijk in your ears, want ze belt te pas en te onpas, dagelijks of meerdere keren per dag. De telefoon gebruikt zij als een verlengstuk van haarzelf en daarmee lukt het haar zelfs op afstand om binnen te dringen in jullie comfort zone samen. Je vriendin zal haar moeder dan toch moeten zeggen dat elke dag bellen een beetje overbodig is. Met de opmerkingen “Mam, ik bel je overmorgen terug” zal ze het hopelijk begrijpen. En het misschien zelfs wel waarderen dat dochterlief haar nu zelf belt!

Moeder-dochter quality time
Zorg er binnen jullie relatie voor dat er naast quality time voor jullie samen, ook quality time voor moeder en dochter is. Jij wordt er zelf niet gelukkig van om daar altijd bij te zitten en ook al zal je vrienden het gezellig vinden als je er wel bij bent: het is goed voor alle partijen als zij elkaar af en toe alleen zien en spreken. Dan heeft moeders ook weer even alle aandacht en kan ze er daarna weer een tijdje tegenaan!

Maak haar ‘onderdeel van’
Om te zorgen dat ze niet teveel beslag legt op haar dochter en daarmee jullie leven samen, is het juist belangrijk om haar niet weg te duwen. Stel wel grenzen, maar maak haar onderdeel van jullie leven. Betrek haar bij de leuke dingen en nodig haar uit voor Kerstmis en verjaardagen. Ze zal blij zijn uitgenodigd te worden en jullie te zien. Als je het op deze manier zelf een beetje regelt, zorg je ervoor dat ze de deur niet helemaal plat loopt, maar zich toch niet buitengesloten kan voelen.

Kleinkinderen
Jarenlang heeft ze erom gevraagd, “Ik wil zo graag kleinkinderen”. Dus nu ze er (misschien) zijn, wil zij hen ook zo vaak mogelijk zien! Laat haar ervan genieten en profiteer daar zelf ook weer van door haar te laten oppassen. Idealer kun je het niet krijgen als je zelf een avondje samen weg wilt. Houdt ze zich niet voor 100% aan jullie opvoeding, maak daar dan geen al te groot probleem van. De vrouw waar je op bent gevallen, is ook door haar opgevoed, dus ze zal dit goed hebben gedaan. Daarbij: opa’s en oma’s zijn er nou eenmaal om te verwennen!

Middelpunt
Binnen deze driehoek staat haar dochterlief en jouw vriendin/ vrouw in het midden. Als er een probleem is of als er iets besproken moeten worden, dan is het aan haar om dit te regelen. Vraag haar dan ook vooral om hulp als er iets niet zo lekker loopt en stap niet rechtstreeks op moeders af zonder overleg.
Probeer ook vooral niet het beeld dat je vriendin van haar moeder heeft te veranderen. En probeer geen gevecht met je schoonmoeder op te zoeken, maar maak haar tot bondgenoot! If you can’t beat her, join her!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven