Serieuze relatie3 minuten

Een super (sport) man/-vrouw aan de haak geslagen.. Hoe ga je er mee om?

Een super (sport) man/-vrouw aan de haak geslagen.. Hoe ga je er mee om?

Jij eet graag een lekkere, gezellige maaltijd op de bank voor de televisie. Of als je ‘actief’ wilt doen dan komt een rustige wandeling hand in hand het meest in de buurt. Maar toch ben je gevallen voor een übersportief persoon… Een kleine aanpassing is dan misschien wel gewenst en handig! Je partner kan geen maand zonder marathon, geen week zonder een of andere wedstrijd en geen dag zonder ‘onderhoudstraining’. Is dit het einde van je longen en het begin van een eindeloze vermoeidheid? Met deze tips hoeft dat niet.

Hoe sterk ben je zelf?
In je hart wil je hem of haar overal naartoe volgen, maar kunnen je benen dat niet aan? Stel jezelf geen onhaalbare doelstellingen. Ruzie en irritatie zullen waarschijnlijk het resultaat zijn als je gaat proberen zijn of haar tempo bij te houden. De eerste stap is accepteren dat je niet zo sportief bent als de ander.
Omdat je een relatie hebt hoeft dit niet te betekenen dat je alles samen moet doen. En vooral niet als het om 1 tennistoernooi en 4 voetbaltraningen per week gaat. Laat hem of haar lekker rennen zoveel hij of zij wil en laat hem of haar die passie vooral lekker delen met andere fanaten. Jezelf dwingen mee te gaan of het leuk te vinden gaat niet werken. En je liefde zal ook moeten begrijpen dat die passie niet voor iedereen het meest fantastische ding ter wereld is.

Kies je eigen sport
Ben je wel gemotiveerd om toch iets meer aan beweging te gaan doen? Kies dan vooral een activiteit die je leuk en interessant vindt. Hoogstwaarschijnlijk kun je jouw liefde wel zover krijgen met je mee te gaan. Zo creeër je een sport waar je samen voor gaat in plaats van het niet kunnen bij benen van de sportliefhebberij van je partner.

Volg het goede voorbeeld!
Een supersportieve lief heeft een hoop voordelen. Je omgeeft je vaak met gezond gezelschap, dus maak gebruik van de kennis van gezonde mensen! Voeding, ritme, slaaprituelen, buitenleven en het niet of nauwelijks drinken en roken. Je hoeft heus niet volledig te bekeren, maar een tikkeltje gezonde inspiratie is nooit weg.

Combineer jullie behoeftes
Hij houdt van joggen en jij van een goed boek? Houdt zij van fietsen en jij meer van drankjes op het terras ? Perfecte match! Terwijl de ander aan het zweten is wacht jij op het terras om de hoek. Dit kan juist een prima combi zijn als je elkaar maar laat doen wat hij of zij het liefst doet! Daarna komen jullie weer gezellig samen.  
Zoals altijd gaat het om de balans. Het is niet alles of niets, altijd samen of altijd alleen. Als je het samen goed afstemt kunnen passies prima naast elkaar leven, als je ook maar ‘samen-passies’ hebt. Evenwicht en balans, alleen én samen!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven