Serieuze relatie3 minuten

De typische gewoonten van de man

De typische gewoonten van de man

Mannen kunnen van die typische gewoonten hebben die niet makkelijk zijn af te leren. Maar het belangrijkste is hoe je ermee omgaat. Speciaal voor de dames hierbij de belangrijkste soms irritante gewoonten van mannen op een rij.

Hij ziet niet dat het vies is.
Mannen hebben nu eenmaal niet door wat er allemaal om hun heen gebeurt. Zo heeft hij vaak niet door, wanneer hij tomatensaus knoeit op het aanrecht of dat de ramen zo smerig zijn dat je er niet meer doorheen kunt kijken. Kijk ook niet vreemd op wanneer een keer de politie voor de deur staat om de kat te komen arresteren op verdenking van het kweken van biochemische wapens in haar kattenbak.
Wat kun je het beste doen? Wijs hem constant op dit soort details, je bent uiteraard zijn werkster niet! Huishoudelijke taken, zoals schoonmaken, kunnen prima samen worden gedaan.

Hij kijkt naar andere vrouwen
Hij probeert het onopvallend en discreet te doen, maar zelfs de kat voor het aquarium doet dat nog subtieler dan hij.
Wat kun je het beste doen? Pak hem gewoon terug. Kijk naar al die leuke mannen wanneer jullie samen op het terras zitten. Laat hem maar eens weten hoe het voelt.

Hij geeft nooit antwoord als je hem vraagt wat hij denkt
Dit is een klassieke mannenkwaal. Hij staart een beetje dromerig voor zich uit en als hij al de moeite neemt om antwoord te geven, dan is dat om iets onverstaanbaars te brommen.  
Wat kun je het beste doen? Vraag hem simpelweg niets meer en probeer dit vol te houden. Grote kans dat dit hem irriteert en dat hij uit zichzelf wel vertelt wat er in zijn hoofd omgaat. Mannen zijn vaak wat tegenstrijdig.

Hij eet als een beest
Naar etende roofdieren kijken kan best leerzaam zijn en het is in zekere zin ook vrij exotisch. Het wordt alleen een stukje minder leuk wanneer het gebeurt aan je eigen eettafel.
Wat kun je het beste doen? Leer hem hoe fijn het is om daadwerkelijk iets te proeven. Vertel hem dat zijn gulzigheid niet echt een compliment is voor jouw kookkunsten.

Hij is niet zo heel tolerant  
Het kan dat hij geen fan is van jouw favoriete muziek. Maar hij zet jouw muziek gelijk af nog voordat het eerste nummer is afgelopen.
Wat kun je het beste doen? Maak hem duidelijk dat het logisch is dat jullie niet dezelfde smaak hebben, maar dat hij echt moet leren accepteren dat jouw muziek zo af en toe ook door de huiskamer galmt. Laat je niet op je kop zitten.

Hij kleedt zich mooi voor anderen, maar niet voor jou
Wanneer jullie uitgaan laat hij zijn hippe kleding in de kast hangen en wanneer jullie ergens worden uitgenodigd verandert hij opeens wel in een charmante heer.
Wat kun je het beste doen? Reserveer eens wat vaker in een chiquer restaurant of ga eens naar die nieuwe hippe cocktailbar. Zoek ook de uitgaansplekken op waar iedereen goed en trendy gekleed is. Wedden dat hij hetzelfde gaat doen.
Onthoud: ‘Nobody is perfect’. Dus tel af en toe tot 10 en wees vooral duidelijk over wat jij dan soms zo irritant aan hem vindt.
Succes!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven