Serieuze relatie4 minuten

Tips voor een soepele ontmoeting tussen je ouders en je nieuwe liefde!

Tips voor een soepele ontmoeting tussen je ouders en je nieuwe liefde!

Meet the parents: zo stel je je nieuwe liefde aan hen voor!
Weet je nog? Hoe de zenuwen door je lijf gierden toen je elkaar voor het eerst ging ontmoeten? Gelukkig ging het daarna allemaal vanzelf, werden jullie verliefd en zijn nu helemaal happy met elkaar. Maar de zenuwen komen meteen weer terug bij the next step: hem/ haar aan je ouders voorstellen. Relax, het komt goed met deze tips!

Haast je niet
Gisteren heb je hem/ haar ontmoet en vandaag weet je het zeker: wij zijn voor elkaar gemaakt! Stel toch nog maar niet voor om hem/ haar meteen mee te nemen naar je ouders. Neem de tijd om elkaar beter te leren kennen. Beter voor zowel hem/ haar als je ouders! Iemand meenemen naar je ouders betekent voor de meeste mensen toch wel dat je een stempel opgedrukt krijgt met ‘wij hebben een serieuze relatie’. Grote kans dat je daarmee zowel je ouders als je liefde laat schrikken. Take your time.

Maak je niet te druk
Je vrienden vinden hem/ haar te gek. Bij hen is de voorstelronde dus volledig geslaagd en ze hebben gezien dat hij/ zij goed voor je is en bij je past! Ook al is een ontmoeting met je ouders niet hetzelfde als met vrienden, uiteindelijk willen ze allemaal maar 1 ding: dat jij gelukkig bent. Dus maak je niet te druk.

Bereid je ouders voor
Als je ouders altijd gedroomd hebben van een arts of advocaat als schoonzoon of –dochter en hij/ zij is dat niet, begin dan al van tevoren met vertellen waarom hij/ zij zo leuk is. Waarom je trots op hem/ haar bent en welke dingen hij/ zij doet die je zo leuk of bijzonder vindt en vooral: waarom jij zo gelukkig wordt van hem/ haar! Dat is het allerbelangrijkste en zou hen al van tevoren moeten overtuigen!

Bereid hem/ haar voor!
De standaard strikvragen van je vader en de flauwe tests die je moeder op hem/ haar los zal laten, hoef je niet in geuren en kleuren van tevoren uit te leggen. Het is geen sollicitatiegesprek, maar als je dat wel zo laat overkomen, leg je de lat wel erg hoog en is het moeilijk om ontspannen de meeting in te gaan!
Leuker is het om hem/ haar meer te vertellen over je familie. Wie en hoe zijn je ouders, wat maakt hen bijzonder en wat vinden ze leuk en interessant (politiek, sport, shoppen, reizen)? Hobby’s zijn prima onderwerpen om op in te haken en interesse daarin tonen zal er voor zorgen dat ouders snel voor hem/ haar zullen vallen.
Bereid hem/ haar dus voor, maar niet te veel. “Let op dit en pas op dat” werkt niet echt motiverend en maakt hem/ haar alleen maar zenuwachtiger!

Kies de juiste plek
Ook de plek waar jullie elkaar ontmoeten is belangrijk. Wat zijn de mogelijkheden:
•    Neutraal terrein, zoals een restaurant. Makkelijk en praktisch en zonder het gevaar dat jouw droomvrouw of –man rode wijn over de witte bank van je moeder kan gooien. Het is misschien wel een tikkeltje formeel. In films doet het al gauw denken aan het moment waarop je gaat vertellen dat je gaat trouwen, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet.
•    Bij jou thuis. Hoogstwaarschijnlijk is dit voor iedereen de meest relaxte oplossing. Iedereen is daar al eens geweest en op zijn of haar gemak. Als je nieuwe liefde je hier en daar helpt met de drankjes en hapjes en zien hoe leuk jullie met elkaar omgaan, dan zal dat voor tevreden ouders zorgen en je vriend/ vriendin hoeft niet alleen maar op te zitten en pootjes te geven.
•    Laatste idee: bij je ouders thuis. Als je hem van tevoren even vertelt dat je vader altijd in de draaistoel zit en iedereen altijd zijn/ haar schoenen uit doet in huis, dan kan hij/ zij op dat gebied geen fouten maken en komt het vast ook goed!

Overdrijf het niet.
Blijf ondanks welke situatie dan ook wel jezelf en gedraag je zoals je je voelt. Jullie zijn verliefd en dat mag iedereen weten!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven