Tweede date6 minuten

Zoenen op tweede date: handig advies

Zoenen op tweede date: handig advies

Een tweede date is hét moment om die leuke single nog beter te leren kennen. En te zoenen! Of zoen jij liever niet op een tweede date? Wat zijn de voordelen van zoenen op een tweede date? En zijn er nog nadelen? Lees het advies van Lexa over zoenen op een tweede date.

Misschien zie je zoenen op een eerste date niet zitten, maar wil je op een tweede date die leuke single best wel zoenen. Een tweede date is immers heel wat anders dan een eerste date. Jullie kennen elkaar al wat beter, er is een klik en misschien fladderen er zelfs vlinders in je buik.

Extra informatie

Tijdens een tweede date kun je die leuke single nog beter leren kennen en verder te ontdekken of jullie bij elkaar passen. Een tweede date zou kunnen eindigen in een kus, bijvoorbeeld omdat er een sterke chemie is tussen jullie. Door te zoenen pik je ook veel informatie op. Hoe proeft, ruikt en voelt iemand? Dat is toch belangrijke informatie om te weten of iemand bij je past!

Wel of niet zoenen tijdens tweede date

Zoenen op een tweede date hoeft natuurlijk niet. Het kan zijn dat de chemie ontbreekt of dat jij en/of je date het rustig aan willen doen. Wel of niet zoenen op een tweede date? Het antwoord hangt af van jou en die speciale persoon met wie je een date hebt. Er zijn geen regels. Zoenen op een tweede date is alleen verkeerd als een van jullie tweeën het niet wil of als het slecht getimed is.

Timing eerste kus

Wat is een goede timing voor een eerste zoen op een tweede date? Veel singles geven de eerste zoen bij het afscheid, bijvoorbeeld als ze samen naar de auto lopen, het station of naar huis. Zoenen tijdens jullie date kan natuurlijk ook. Een wandeling over het strand of door het park is een perfect romantisch moment voor de eerste kus.

Zet de eerste stap

Heb je zin tijdens de tweede date zin om te zoenen? Ga er niet automatisch vanuit dat de ander het initiatief neemt. Wees niet bang om de eerste stap te zetten, ook al is het soms lastig om een geschikt zoenmoment te vinden. Het idee dat mannen tijdens een date met een vrouw altijd het initiatief (moeten) nemen is achterhaald. Laat met subtiele toenadering en signalen zien dat je een zoen wel ziet zitten, of je nu een man, vrouw of non-binair persoon wil zoenen.

Kijk hoe de ander reageert op je voorzichtige toenadering en let op lichaamstaal.

Lichaamstaal en signalen

Hoe weet je of iemand met je wil zoenen? Lichaamstaal en signalen zijn belangrijk. Mensen die elkaar willen zoenen volgen vaak onderstaand patroon:

  • Ze hebben veel oogcontact.
  • Ze raken elkaar vaak subtiel aan, bijvoorbeeld een arm of schouder.
  • Ze spiegelen elkaars bewegingen.
  • Ze kijken naar elkaars lippen.
  • Ze blijven steeds dichter bij elkaar zitten of staan.
  • Ze beginnen iets zachter en intiemer te praten.
  • Hun gezichten komen steeds dichter bij elkaar tot ze elkaar zoenen.

Vraag of iemand wil zoenen op tweede date

Twijfel je of je die leuke single kan zoenen tijdens jullie tweede date, vraag het dan gewoon: “Zou ik je mogen kussen?” Vragen om toestemming voor een kus kan veel misverstanden voorkomen. Soms gaan mensen er namelijk te snel vanuit dat de ander wel wil zoenen, bijvoorbeeld omdat de eerste date zo gezellig was. Of ze pikken tijdens de tweede date signalen verkeerd op. Door rechtstreeks te vragen of je iemand mag zoenen schep je duidelijkheid. En toestemming vragen voor een kus is eigenlijk ook best romantisch.

Loop je een blauwtje? Dat is niet leuk, maar een afwijzing betekent niet dat je hebt gefaald. Je hebt het geprobeerd. De kans is trouwens groot dat iemand je wel wil zoenen, zeker als jullie een geweldige eerste en tweede date hebben gehad!

Niet zoenen op tweede date

Er zijn ook situaties waarin zoenen tijdens een tweede date misschien niet zo’n goed idee is.

1. Er is geen chemie

Stel: jullie hebben een leuke eerste date gehad, er is een klik, maar tijdens de tweede date heb je het gevoel dat dat jullie toch niet zo goed bij elkaar passen. Of de chemie ontbreekt op de tweede date. Zoenen zou dan teveel verwachtingen kunnen scheppen bij de ander. En voor jezelf voelt het waarschijnlijk ook niet goed. Beter is om duidelijk te zijn en aan te geven dat je niet genoeg voelt.

2. Een van jullie zoent liever niet op tweede date

Wil jij of de ander om liever niet al zoenen tijdens een tweede date? Geef je eigen grenzen aan en respecteer die van de ander. Het kan zijn dat jij of de ander eerst verliefd moet zijn om te kunnen zoenen en iets meer tijd nodig heeft dan twee dates. Weet je niet zeker of iemand wil zoenen of niet, vraag het dan gewoon.

3. Tijdens date geen geschikt moment

Soms kun je tijdens een tweede date niet het juiste moment vinden voor een kus. Misschien nemen jullie afscheid op een druk station of in een druk restaurant en zoen je liever niet in het openbaar tussen al die mensen. Of er komen net bekenden langslopen en dat geeft je een ongemakkelijk gevoel. Geen probleem. Als er een klik is en aantrekkingskracht komt dat moment vanzelf. En dat zou zomaar tijdens een derde date kunnen gebeuren!

Geen zin in zoenen: grenzen aangeven

Heb je geen zin om te zoenen tijdens een tweede date? Dat kun je natuurlijk zeggen, maar duidelijke lichaamstaal helpt ook. Houd fysiek afstand, ook als de date afgelopen. En steek bij afscheid je hand uit om je date te bedanken.

Nog even dit: Zoenen is gezond!

Tongzoenen is niet alleen opwindend, maar ook goed voor je tanden en tandvlees. Door het zoenen maak je extra speeksel aan waardoor bacteriën sneller worden weggespoeld, Dit voorkomt tandplak en gaatjes. Dus als jullie er allebei aan toe zijn, ga dan snel op die tweede date en hou je zeker niet in!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven