Tweede date5 minuten

Tweede date tips: 5 tips voor een succesvolle second date

Tweede date tips: 5 tips voor een succesvolle second date

Jullie hebben de eerste date achter de rug. Gefeliciteerd, want als je dit artikel leest is het eerste afspraakje zo goed verlopen dat het tijd is voor een vervolg. De ergste zenuwen over de ontmoeting zijn dan waarschijnlijk ook wel verdwenen. Toch kan ook de tweede afspraakje best spannend zijn. Met deze tweede date tips gaan jullie net zo goed voorbereid op pad.

Wat trek je aan? Wat gaan jullie doen? Gaat het tweede afspraakje net zo goed aanvoelen als de eerste? Zonder de ergste zenuwen krijg je namelijk een beter beeld van elkaar. Om deze reden is een tweede date niet alleen leuk, maar ook onwijs waardevol. Je moet de tweede date eigenlijk zo zien: het is een letterlijk vervolg op de eerste date. Op dit moment kan je dieper ingaan op de zaken die jullie al eerder hebben besproken en misschien zelfs nog persoonlijker informatie over elkaar te weten komen.

Tweede date: 5 tips voor nog meer succes

Deze vervolgdate mag ook best wel wat langer duren en het is dan ook leuk als je wat meer tijd besteedt aan wat jullie precies gaan doen. Een kopje koffie of korte lunch is natuurlijk prima, maar je zal merken dat je waarschijnlijk toch meer tijd nodig hebt. Zoek een activiteit die niet te lang, maar ook niet te kort duurt. Dit is echter slechts een van de tips waar je voor je tweede date rekening mee kan houden. Ga je echter voor de dating-klapper? Lees dan snel de onderstaande tweede date tips voor een gegarandeerde, succesvolle second date.

Tip 1: Wanneer?

Een van de tips voor een 2de date is dat je op zoek moet naar het juiste moment. Het is belangrijk dat er niet al te lange, maar ook geen te korte tijd tussen het eerste en tweede afspraakje zit. De reden hiervoor is simpel: een te korte periode zorgt voor een overkill. Je moet ook de kans krijgen om elkaar een beetje te missen. Duurt het te lang? Dan ben je de belangrijkste dingen van de eerste date waarschijnlijk alweer vergeten. Daarnaast loop je, door te lang te wachten, het risico dat die eerste fijne gevoelens weer een beetje zijn afgezwakt. Maar wat is dan de perfecte tijd voor een second date? Het is goed als er ongeveer twee weken tussen de afspraakjes zitten. In de tussentijd kan je natuurlijk gewoon in contact met elkaar blijven.

Tip 2: Wat ga je doen?

Punt twee is de date activiteit. Zoals hierboven besproken is het belangrijk om de duur van de date iets te verlengen ten opzichte van de eerste date. Zo heb je meer tijd om elkaar nog beter te leren kennen. Daarnaast weet je nu dat er een wederzijdse interesse is. Iets wat de grootste ‘druk’ achter de date heeft weggenomen. Het is dus vooral tijd om te genieten. Ga bijvoorbeeld samen naar de dierentuin of kies voor een leuke film met een aansluitend diner. Hierna kunnen jullie jezelf weer gaan verheugen op de derde date. Waar je dan ook weer genoeg met elkaar kan bespreken.

Tip 3: Houd de eerste date in gedachten

Ben je er op uit om punten te scoren? Laat dan zien dat je tijdens de eerste date goed hebt opgelet. Een van de tweede date supertips is dat je aandacht besteedt aan eerdere gespreksonderwerpen. Vraag bijvoorbeeld eens door over die ene hobby. Dit geldt ook voor de locatie. Is de persoon gek op sushi? Ga dan eens naar dat ene goed aangeschreven sushirestaurant. Je zal zien dat dit soort kleine dingen gewaardeerd worden. Tenslotte willen we allemaal graag iemand die laat zien dat hij of zij ook echt naar je heeft geluisterd.

Tip 4: Wel of geen eerste kus?

Na de eerste date hebben jullie misschien nog wat ongemakkelijk of zelfs ‘zakelijk’ afscheid van elkaar genomen. Als een van de tips voor op de tweede date willen we je dan ook meegeven dat hier best verandering in mag komen. Je kan, mits de sfeer en situatie het toelaat, voorzichtig lichamelijke toenadering zoeken. Doe dit om te beginnen op een subtiele speelse manier. Leg je hand op zijn knie als hij iets grappigs vertelt of haal een (zogenaamd) pluisje uit haar haren. Gaan de vlinders in je buik een eigen leven leiden? Dan is het misschien zelfs wel tijd voor de eerste zoen. Spannend!

Tip 5: Vergeet niet om heel veel plezier te hebben

Nu de ergste zenuwen van de eerste date zijn verdwenen is het tijd om oprecht van elkaars gezelschap te gaan genieten. Natuurlijk heb je last van gezonde spanning in de aanloop naar je date, maar dit mag de pret niet drukken. Tenslotte zijn jullie beiden, voldoende geïnteresseerd om de dates naar een volgend niveau te tillen. Vergeet dus niet om te genieten. Je zal zien dat ook dit afspraakje dan nagenoeg vanzelf gaat.

Belangrijkste vuistregels tijdens de tweede date

Met bovenstaande tips heb je al genoeg inforomatie om de tweede date te laten slagen. Toch zijn er nog een paar belangrijke vuistregels waar je jezelf aan moet houden. Luister bijvoorbeeld altijd naar je intuïtie. Als je gevoel zegt dat er iets niet klopt, wees dan niet bang om ook de tweede date vroegtijdig te beëindigen. Ga daarnaast nooit over je eigen grenzen heen. Zo een eerste zoen lijkt misschien een goed idee, maar zoals we hierboven al omschreven moet dit natuurlijk wel wederzijds zijn. Verder is het vooral belangrijk om te ontspannen, te genieten en jezelf te zijn. Dit vergroot de uiteindelijke kans op een succesvolle match en misschien zelfs een langdurige relatie.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven