Spiritueel daten is speciaal voor singles die op zoek zijn naar een spirituele partner. Je bent ervan overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde, maar je voelt jezelf niet verbonden met een specifieke levensbeschouwing of religie. Door dit als uitgangspunt te gebruiken bij dating vind je jouw spirituele levenspartner.

Religie, levensopvattingen, normen en waarden… Dit zijn allemaal punten die een belangrijke rol spelen in het slagen een relatie. Het werkt niet anders als het aankomt op het delen van een spirituele levensbeschouwing. Hier kan echter ook nog wel wat verschil in zitten. Zo is de ene persoon meer bewust van mind, body en spirit, waar de ander zich vooral verdiept in tarotkaarten en wat zich afspeelt tussen hemel en aarde. Toch heeft spiritualiteit voor al deze mensen dezelfde grondslag: er is meer dan alleen ons menselijke bestaan. Hier is alleen geen specifieke god of geloofsovertuiging aan verbonden.

Vooroordelen over spiritueel daten

Er wordt vaak ten onrechte gedacht dat spiritueel daten iets zweverigs is. Dat spiritueel gestemde mensen niet naar restaurants gaan, maar liever in een Indiase tent met salie staan zwaaien. Het is natuurlijk overbodig om uit te leggen dat dit slechts een vooroordeel is en voornamelijk voortkomt uit onwetendheid.

Hoewel spiritualiteit draait om alles wat ‘niet aards’ is, genieten spirituele mensen net zo goed van de dagelijkse, aardse dingen in het leven. Dat je tijdens het eten misschien andere dingen bespreekt dan je met een niet spiritueel persoon zou doen is natuurlijk vrij logisch. Dit is dan ook juist wat spiritueel daten zo waardevol maakt, vooral als je op zoek bent naar een levenspartner. Je wilt immers wel een partner die begrip heeft voor hoe jij de wereld ziet.

Zielsverbinding en daten

Spiritueel daten gaat vooral over de zoektocht naar een bepaalde soort verbinding.Je focust meer op de diepere laag dan alleen het oppervlakkige plaatje van ‘vind ik deze persoon fysiek aantrekkelijk?’ De verbinding waar een spiritueel persoon naar zoekt is bijna niet in woorden uit te drukken. Het is heel intens en wordt door iemand die niet spiritueel is aangelegd dan ook niet snel begrepen. Deze verbinding wordt ook wel de zielsverbinding genoemd. Je bent door middel van energie verbonden aan een andere ziel. Er is aantrekkingskracht en een niet te omschrijven manier van herkenning en erkenning. Het kan zelfs voelen alsof je elkaar al jaren kent en in de regel is dit ook het geval. Jullie zielen herkennen elkaar en daarom gaat het contact bijna moeiteloos en vanzelfsprekend. Sommige mensen zeggen dat ze de verbinding zelfs letterlijk voelen. Dit gevoel wordt vaak omschreven als magnetisch veld. Mensen met een zielsverbinding kunnen niet uit elkaar gehouden worden. Zelfs al leven ze hele periodes apart, ze komen altijd weer terug in elkaars leven.

Het belang van spiritueel daten

Door te daten met iemand die de kracht van een zielsverbinding begrijpt is er niet alleen ruimte voor open communicatie, maar wordt ook snel duidelijk deze band er is of juist niet. Het belang van spiritueel daten zit hem dus in wederzijds begrip en de mogelijkheid om deze onderwerpen met elkaar te kunnen bespreken. Iemand die niets heeft met spiritualiteit heeft nog weleens de neiging om lacherig te doen over het onderwerp. De spirituele levensbeschouwing wordt dan afgedaan als zweverig of onzin. Dit is zo ongeveer het laatste wat je wil horen als je ergens met heel je hart en ziel in gelooft. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn om ervaringen en informatie met elkaar te kunnen delen. Door te daten met iemand die op dezelfde, spirituele manier in het leven staat is voel je jezelf vrijer in waar je in gelooft en kan je helemaal jezelf zijn. Dit is, als je op zoek bent naar een serieuze relatie, heel belangrijk.

Hoe vind ik spiritueel gelijkgestemden?

Het kan best lastig zijn om spiritueel gelijkgestemden te ontmoeten. Mensen zijn druk, bezig met geld, macht en sociale status. Toch vinden steeds meer mensen zich in de spirituele levensstijl. Dit is ook niet zo gek, want juist dit brengt weer rust in je leven. Je komt in connectie met de aarde, jezelf en alles eromheen. Hierdoor heb je ook weer meer kans om je spirituele date te vinden en wie weet: misschien zelfs de persoon waarmee je een zielsverbinding hebt? Spiritueel gelijkgestemde kan je in de regel overal vinden, maar ze lopen niet met een bordje ‘ik ben spiritueel’ bordje om hun nek. Door regelmatig naar paranormale beurzen en spirituele samenkomsten te gaan leer je makkelijk de juiste mensen kennen, maar het kan natuurlijk zo zijn dat je hier net niet vindt wat je zoekt. Om deze reden is online spiritueel daten de perfecte oplossing.

Spiritueel daten via Lexa

Lexa is een datingsite met de grootste ledendatabase van Nederland. Er zijn een tal van spirituele leden actief op onze website. Je vindt je spirituele date door gebruik te maken van onze zoekfunctie. Je vergroot je kans op een spirituele date nog meer door in je profiel aan te geven dat je zelf spiritueel bent. Hierdoor kunnen de spirituele singles je makkelijker vinden en jij hen. Door een online gesprek met elkaar aan te gaan kom je al het een en ander over elkaar te weten. Klikt het? Dan kan je overgaan op een spirituele date face-to-face. Tijdens date kunnen jullie alles doen waar jullie zin in hebben. Ga lekker uit eten, begin een goed gesprek over jullie spiritualiteit of ga een dagje naar een spa of op yoga-retraite om elkaar in alle rust te leren kennen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Veel plezier!