Tweede date6 minuten

Tweede date gespreksonderwerpen voor iedereen

Tweede date gespreksonderwerpen voor iedereen

Tijdens een tweede date kun je die leuke single nóg beter leren kennen en verder te ontdekken of jullie bij elkaar passen. Grote kans dat jullie heel andere gesprekken hebben dan op je eerste date en op veel onderwerpen wat dieper ingaan. Maar wat zijn eigenlijk goede gespreksonderwerpen voor een tweede date? En moet je op een tweede date bepaalde gespreksonderwerpen vermijden? Lees onze tips!

De gesprekken op een eerste date zijn vooral nog bedoeld om te ontdekken of er een klik is. De vragen die je tijdens eerste date stelt zullen vaak wat algemener zijn en jullie zullen het meer over koetjes en kalfjes hebben. Een tweede date is bedoeld om elkaar op persoonlijk vlak nog beter te leren kennen. Heel anders dus dan een eerste date! De tweede ontmoeting is een uitgelezen kans om verder te onderzoeken of er toekomst zit in jullie klik. Waar praat je over tijdens een tweede date om elkaar goed te leren kennen? Doe inspiratie op aan de hand van onze tips.

Tweede date gespreksonderwerpen: vertrouw op de klik

Een beetje nadenken over gespreksonderwerpen voor een tweede date is is oké, maar breek l je hoofd niet te veel over eventuele vragen en antwoorden. Als er een klik is tussen twee mensen, ontstaat een goed gesprek meestal spontaan. Vertrouw op de klik die jullie tijdens de eerste date hadden. De kans is groot dat het gesprek tijdens de tweede date vanzelf vloeit. Laat het gesprek zoveel mogelijk stromen.

Leuke dingen doen levert gespreksstof voor tweede date

Als je tijdens je tweede date iets leuks gaat doen, levert dat sowieso gespreksstof op. Gaan jullie samen mountainbiken of wandelen? Dan kun je het hebben over de mooie omgeving onderweg. Praat tijdens een bezoekje aan het museum over de tentoonstelling die jullie bezoeken of in een restaurant over lekkere gerechten en voorkeuren.

Leuke dingen doen tijdens een tweede date breekt het ijs. Door over jullie date activiteit te praten kun je de ander beter leren kennen. Je ontdekt waar iemand van houdt of juist niet. Zorg uiteraard dat je niet voortdurend zelf aan het woord bent, maar stel ook vragen.

Praten over de toekomst tijdens een tweede date

Wanneer je iemand wilt leren kennen, is praten over de toekomst een goed gespreksonderwerp voor een tweede date. Misschien hebben jullie op de eerste date ook al een beetje over toekomstplannen of -verwachtingen gepraat. Je hoeft het tijdens een tweede date niet meteen over jullie gezamenlijke toekomst te hebben, maar denk aan dingen als:

  • Zijn er nog bepaalde dingen die je heel graag zou willen doen in het leven?
  • Wat verwacht je van een relatie?
  • Wat zijn je passies en dromen?
  • Heb je een kinderwens?
  • Waar zou je in de toekomst willen wonen?
  • Maak je plannen voor de toekomst?

Gesprekken over de toekomst hoeven niet altijd zwaar te worden. Je hoeft geen hele serieuze onderwerpen te bespreken of je date een tienjarenplan voor te leggen. Je kunt ook op een luchtiger manier over de toekomst praten. Om te voorkomen dat een gesprek te zwaar en te serieus wordt, kun je vragen stellen als:

  • Wat zou je doen als de je loterij zou winnen?
  • Naar welk land zou je graag nog eens op vakantie gaan?
  • Hoe ziet je droomhuis eruit?

Ongemakkelijke vragen tijdens een tweede date

Zijn er nog bepaalde vragen die je graag zou willen stellen, maar die je een beetje ongemakkelijk vindt? Wil je vragen wat iemand verwacht van een relatie, maar vind je dit wat lastig om te vragen? Ga tijdens je tweede date iets actiefs doen en stel dit soort vragen terwijl jullie iets het ondernemen zijn, bijvoorbeeld tijdens een wandeling. Je hoeft elkaar dan minder vaak in de ogen te kijken en hebt minder last van ‘ongemakkelijke’ stiltes. Als je buiten bent, maak je ook extra hormonen aan (serotonine en endorfine) die bijdragen aan een prettig en zeker gevoel.

Gespreksonderwerpen tijdens tweede date vermijden

Zijn er onderwerpen die je beter niet kunt bespreken tijdens een tweede date? Dit hangt uiteraard af van wie jij bent, de persoon met wie je praat en hoe het gesprek verloopt. Niet iedereen vindt het prettig om op een tweede date over gevoelige politieke kwesties te praten of over seks, een eventuele kinderwens of ex-partners.

Twijfel je of je bepaalde gespreksonderwerpen tijdens jullie tweede date kunt aansnijden? Vraag gewoon of je date een bepaald onderwerp wil bespreken of niet. Je merkt ook gauw genoeg uit de reactie van je date of deze persoon ergens over wil praten of niet. Wil je zelf niet over bepaalde onderwerpen praten tijdens een tweede date? Geef dit gewoon aan of verander subtiel van onderwerp.

Praten over exclusiviteit tijdens tweede date

Veel singles praten tijdens de tweede date nog niet over exclusiviteit (de afspraak dat jullie alleen met elkaar en niet met anderen daten). Vaak zijn hier nog wel iets meer dates voor nodig, maar de meningen hierover kunnen per persoon verschillen. Tijdens een tweede date kun je wel polsen of iemand nog met andere mensen aan het daten is en hoe dat ze afgaat.

Stilte op tweede date is oké

Ben je bang voor ongemakkelijke stiltes tijdens een tweede date? Onthoud dat stiltes in een gesprek helemaal niet zo erg zijn. Vaak is het zelfs beter als we niet de hele tijd praten. Zo heeft je gesprekspartner ook tijd om te na denken. Kijk rond, neem het moment in je op en geniet van de omgeving. Stiltes duren meestal minder lang dan we denken. De kans is groot dat je gesprekspartner de stilte niet eens in de gaten heeft of helemaal niet erg vindt. Je kunt de stilte ook benoemen en er samen om lachen. Dat neemt eventuele spanning weg. Wanneer je samen iets onderneemt, zoals een wandeling of een bezoek aan het museum, heb je trouwens minder last van ongemakkelijk stiltes. De stilte valt gewoon minder op als jullie ergens mee bezig zijn.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven