Tips3 minuten

Het naaktstrand: durf jij het aan?

Het naaktstrand: durf jij het aan?

De winkelrekken hangen weer vol met bikini’s, zwembroeken, jurkjes en korte broekjes. Ja lieve mensen, het aftellen is begonnen! De zomer staat voor de de deur en wij kunnen allemaal niet meer wachten om onze lichamen weer de nodige vitamine D te gunnen. Lekker met je koppie in de zon, een boek lezen en je nergens zorgen over maken. Nou ja, nergens over…

Gelukkig is het maar een vakantieprobleem, maar wat doen we toch aan die tan lines? Juist, naar het naaktstrand! Vele Nederlandse naturisten hebben hun complexen laten varen en de sprong in het diepe al durven nemen. Respect voor deze naked warriors! De vraag is, durf je het deze zomer aan?

Puur natuur

Tuurlijk, de eerste keer dat jij jouw naakte schone toont aan de buitenwereld is doodeng. Je durft zelf niet op te kijken in het idee dat iedereen naar je kijkt en probeert je waarschijnlijk te verstoppen achter ieder grassprietje. Dit is echter nergens voor nodig. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 3/4 van de Nederlanders helemaal niet onder de indruk is van elkaars ‘naakt’! Naturisme is gewoon een kwestie van adaptatie. Men heeft geen oog voor kleine imperfecties en ziet het lichaam als iets natuurlijks. Je went eraan!

De regels

In naturisme is respect hebben voor anderen regel nummer 1. Er is geen plek voor spottende lachjes of denigrerende opmerkingen. Hygiëne en privacy zijn de gouden regels in deze levensstijl. Daarnaast is het niet zo dat mensen die naakt zijn hiermee willen aangeven dat ze direct zin hebben in seks. Het is dus geen vrijbrief om direct op de eerste de beste te springen. Naturisten vinden kleding gewoonweg overbodig en voelen zich veel vrijer zonder!

Maar.. wat doet een man als hij een erectie krijgt? Dit kan je soms simpelweg overkomen. Je lichaam is een machine en dit soort ‘gebeurtenissen’ zijn lastig onder controle te houden. Het antwoord is: ga het water in als je kan, knoop gauw een handdoek om of ga op je buik liggen. Naturisten zijn gelukkig aan dit soort situaties gewend, dus als je het echt niet kan verbergen zullen de mensen om je heen het je niet kwalijk nemen.

Hotspots voor nudisten

Heb jij de keuze gemaakt om je (bad)kleding deze zomer thuis te laten? Er zijn genoeg plekken waar jij in je nakie kunt genieten van de zon. Zo gaan veel Nederlandsen graag naar nudistenstranden en -campings in de Mediterrane landen. Een grote kans op zomers weer! Je hoeft echter niet per se de grenzen over. Ook Nederland heeft prachtige naaktstranden. Zoek van tevoren even op waar je precies moet zijn, voordat jij in je nakie een gekleed strand op wandelt. Ach, heb jij wel weer een leuk verhaal..

Veel plezier en geniet van jouw egale bruine kleurtje deze zomer!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven