Tips4 minuten

Nieuwe mannen en de mode die bij hen past

Nieuwe mannen en de mode die bij hen past

De nieuwe type mannen en mannenmode!
Naast de inmiddels beroemde metrosexuelen en übersexuelen zijn er nog meer ‘nieuwe mannen’ opgestaan. Van dandy tot nerd, geeks en novocasuals. Dit zijn de mannen en de bijbehorende mode van het nieuwste millennium. En, hoe wordt hij de jouwe?

De dandy: subtiele elegantie
Voor het eerst geboren achterin de achttiende eeuw in Engeland, is de dandy onlangs opnieuw opgestaan. In de mode laat hij zien nog steeds te staan voor elegantie, klasse en finesse.
De dandy van weleer legde de nadruk op zijn taal en houding, maar de hedendaagse dandy geeft vooral om zijn uiterlijk en kleding die hem elegant doen overkomen en waarbij je aan de buitenkant al kunt zien dat hij oog voor detail heeft en dat ook belangrijk vindt. Hij kan een tikkie ‘duur’ overkomen, heeft sjiek verzorgde handen en het zelfvertrouwen kan soms per ongeluk overkomen als arrogant. ‘Dandy men’ zijn altijd origineel en verzorgd en hebben unieke features, al zijn ze soms erg subtiel.

Hoe valt hij voor jou?
Laat vooral zien dat jij – net als hij – een echte en unieke persoonlijkheid bent en je eigen stijl hebt.

De nerd: nog geeker dan de geek
Nerd is van oorsprong een Engelse term die verwijst naar een ‘loner’ of einzelgänger, iemand die vaak meer op zichzelf (eenzaam?) is en daarnaast volledig gefascineerd is over bepaalde wetenschappen, nieuwe technologieën en alles daar omheen.
Denk aan een Harry Potter look-a-like met een te grote wijsneuzenbril, die LAN-party’s afstroopt en thuis aan de lopende band science fiction kijkt. Vaak als hij los gaat als hij op de praatstoel zit, begint hij hele verhalen waar niemand iets van begrijpt.

Hoe valt hij voor jou?
Als je een echte ‘no-know’ bent op het gebied van nieuwe communicatiemiddelen zoals chat, social media en meer van dat, vergeet het dan maar. Mocht je met hem praten en het lijkt iets te worden, wees dan vooral direct over je bedoelingen en gevoel. Hij kan waarschijnlijk beter klassieke talen ontcijferen en computertaal lezen, dan dat hij menselijke emoties en bedoelingen goed oppikt.

De novocasual a.k.a. de ideale man?
Er was een tijd dat een man een metro-kant kon hebben en een keiharde keuze moest maken tussen dagcrème en stoppels. Maar hier is de novocasual! Een vrije man met vrije keuzes. Hij doet niet mee aan het spelletje om als macho of metro over te komen. Hij accepteert z’n feminine side volledig en heeft wel metroseksuele trekjes op het gebied van verzorging, maar z’n mannelijkheid blijft net zo goed aanwezig. Gevoelig, maar niet breekbaar, mannelijk, maar niet vrouwonvriendelijk, een charmeur, maar wel één die verliefd kan worden. Patrick Dempsey mag als übervoorbeeld gelden voor deze nieuwe soort man.

Hoe valt hij voor jou?
Zijn uiterlijk en gezondheid zijn belangrijk voor hem. Goede voeding en biologische, gezonde producten moeten ook belangrijk zijn voor jou. Je vindt hem vermoedelijk in een sportschool of bij een bio-winkel.

De hipster: de nieuwe, verhipte en intellectuele alto
De hipster stamt uit de jaren ’40, toen ze vooral van jazz en bebop blij werden. Vandaag is hij een man die ‘niet-mainstream’ wil zijn. Indie rock, alternatieve muziek, artistieke films en vaak vegetarisch. Weg gevlucht uit de middenmoot, op jacht naar de underground. Hij is een tikkeltje retro, is vóór het onafhankelijke denken en ‘de’ tegenbeweging en heeft aparte humor. Skinny jeans, geek-achtige bril, een out-of-bed-kapsel en een snor zijn erg populaire dagelijkse accessoires onder de hipsters.

Hoe valt hij voor jou?
Spiegelen! Speel zijn spel en begeef je op zijn terrein. Leer van hem en praat over dezelfde dingen als die hij leuk vindt. Beter nog: vind dezelfde dingen ook écht leuk. Hmm, had hij het laatst niet over die ene regisseur waar je een mooi stuk over gelezen hebt?
 

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven