Tips5 minuten

Tips en trucs voor je uiterlijk, haar en make-up.

Tips en trucs voor je uiterlijk, haar en make-up.

De eerste indruk die iemand van je heeft, helemaal bij een eerste date, is later vaak niet meer te herstellen. Zorg er dus voor dat je goed voor de dag komt en in de smaak valt. Wel altijd jezelf blijven, maar mocht je twijfelen over de voorbereiding, maak dan gebruik van deze tips!

Make-up: less is more
Do: Bescheiden en naturel make-up die jouw ‘natural beautyness’ benadrukt  en je ieniemienie imperfecties naar de achtergrond verplaatst.
Don’t: Over the top make-up met een ‘pancake face’ a la Oh oh Cherso’s Barbie en letterlijk oogverblindend neon op je ogen smeren. Je kans op een tweede date is zó verpest.
Wat zegt dit over jou: Make-up zegt veel over het zelfvertrouwen. Als je jezelf liever achter een masker verschuilt dat niet van jou is, geeft dat de indruk dat je niet zo lekker in je vel zit en niet blij bent met je eigen hoofd. Er zijn weinig mannen in het specifiek en sowieso mensen in het algemeen die van dikke lagen plamuur houden. Naturel, licht en luchtig does the trick.

Haar: too much styling is nergens goed voor
Do: Steek je haar losjes op in een knot voor een elegante en nonchalant, maar toch chique look. Verzorgd, maar niet overdone.
Don’t: Gooi geen pot gel of wax leeg op je hoofd. Echt mooi is het niet als je haar vastgeplakt zit op je hoofd en de gelbolletjes tussen je plukken ‘draadhaar’ uit komen rollen . Echt lekker ruiken de meeste gels ook niet en – mocht het zover komen – het aanraken is ook geen feest. Het resultaat na erin te kroelen is zoals te raden valt ook niet om over naar huis te schrijven.
Wat zegt dit over jou: Als je zichtbaar moeite aan je haar hebt besteed en je best voor hem hebt gedaan, streelt dat zijn ego. Maar een overdaad geeft eerder een tekort aan zelfvertrouwen weer en je laat niet zien hoe mooi je haar van zichzelf is.

Voeten: hakken halen je omhoog
Do: Hoge hakken; ze zijn het symbool van vrouwelijkheid en benadrukken dat ook nog eens. Draag ze hoog, maar niet te hoog. 7 centimeter is genoeg om je supervrouwelijk te maken.
Don’t: Kleine, vierkante (blok)hakken of hakken waar je niet normaal op kunt lopen, want dat maakt je alles behalve elegant.
Kun je niets met hakken? Kies dan liever voor platte schoenen in plaats van tegen wil en dank te gaan stuntelen. Als je een lange vrouw bent, zijn platte schoenen zoals mooie ballerina’s ook een uitkomst en veel mooier dan platte, ouderwetse, niet-sexy hakken. In de meeste modeseizoenen is er vaak ook andersoortig plat schoeisel te vinden, zoals de ‘herenschoen’ of stoerdere, maar ook vrouwelijke platte laarzen. Of, afhankelijk van de man en de activiteit tijdens een date, kunnen mooie sneakers ook wel.
Wat zegt dit over jou: Hakken verwijzen rechtstreeks naar jouw vrouwelijke gevoel, elegantie, sensualiteit. Dat je wellicht een paar centimeter groter zou willen zijn, is ook een reden om ze te dragen. Anderzijds laten platte schoenen zien dat je lekker ‘praktisch’ en relaxed bent. Je houdt van gemak en comfort en wilt laten zien dat je ook mooi kunt zijn zonder fake verlengstukken.

Handen: belangrijke blikvanger
Do: zorg voor je handen en nagels. In tegenstelling tot de meest voor de hand liggende dingen, kijken mannen als één van de eerste dingen naar de handen! Maar andersom geldt exact hetzelfde: beetje vijlen en knippen en schoonhouden kan voor mannen geen kwaad!
Don’t: Vieze nagels bij heren zijn niet stoer of mannelijk. Bij vrouwen ook niet, overigens. Afgekloven nagels, te lange nagels en nagels met afgebladderde lak worden bij vrouwen ook niet erg gewaardeerd.
Wat zegt dit over jou: Verzorgde handen doen vermoeden dat je goed voor jezelf en je lijf zorgt. En daarmee wordt op z’n minst het  vermoeden gewekt dat je ook goed voor anderen zorgt!
Nagels zijn ook hier weer een letterlijk verlengstuk van een vrouw, dus maken je extra vrouwelijk. Nagelbijters geven door hun gekluif de indruk nerveuze types te zijn.

Cleavage oftewel: inkijk!
Do: Een decolleté dat nieuwsgierig maakt naar meer is veel interessanter dan het echt ‘op tafel te leggen’. Discreet, maar toch spannend genoeg om blikken te stelen. Een push-up bh om je ‘gift van Mother Nature’ aan te vullen is prima als je klein bedeeld bent.
Don’t: Een mega-inkijk in je (te) laag uitgesneden decolleté. Vooral als je vooraan in de rij hebt gestaan, is het heel makkelijk om ordinair over te komen. Daarbij heeft hij een heel  spannend onderdeel al grotendeels gezien, dus de interesse wordt minder.
Wat zegt dit over jou: Als je je deco netjes, maar toch spannend weet te presenteren, toont dat een goede bescheidenheid en subtiliteit. Too much of the good stuff kan een gebrek aan zelfvertrouwen laten zien en door het tegenovergestelde van ‘hard to get’ te doen, stoot je hem af. Beetje mysterie kan een man wel plezieren!  

Kleding: verzorgd is het keyword
Do: Een verzorgde look is voor zowel man als vrouw het keyword. Blijf een beetje ingetogen en elegant en overdrijf niets.
Don’t: Een joggingbroek of gescheurde spijkerbroek horen bij het ene uiterste, driedelig grijs inclusief stropdas of een cocktailjurk zijn het andere uiterste. Het juiste evenwicht ligt ergens tussen je alledaagse kloffie en wat je aan had op de bruiloft van je zus. Vermijd felle kleuren, minirokjes voor de vrouwen (als je vooroordelen wilt voorkomen) en witte sokken voor de mannen.
Wat zegt dit over jou: Het laat zien dat je aandacht hebt besteed aan je eerste date. Kleding en verzorging zeggen veel over je stijl, smaak en persoonlijkheid. En, niet vergeten: ‘You never get a second chance on a first impression!’

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven