Tips3 minuten

Lang leve het moderne én sexy cocoonen!

Lang leve het moderne én sexy cocoonen!

Samen de cocoon-revolutie tegemoet!
De winter: de ideale tijd om te keuvelen, thuis de bank op te kruipen of samen in flanellen pyjama onder je dekbed te schuiven. Not! Dit jaar geen warme sokken en sloom luierend zien hoe de zondag voorbij gaat, maar een sexy variant van het cocoonen!

Warm, maar dan sexy
Ladies: die Hello Kitty pyjama’s en oma-gewaden gaan de deur uit. Cocoonen hoeft namelijk niet noodzakelijk te gebeuren door een vuilniszak of slaapzak aan  te trekken. Maar mannen, ook voor jullie geldt: versleten en van kleur verschoten badslippers (‘maar ze zitten zo lekker…’) en joggingbroek met gaten?! Dat zijn ook mood killers! Dit jaar gaan jullie beide voor stijlvol en chique cocoonen, zonder dat daar noodzakelijk hoge hakken, stoeipoezenpak of mannelijke string bij hoeven te komen kijken.
Kasjmier, satijn en zijde maken een pyjama nog steeds warm en zacht, maar dan ook nog eens elegant! Voor een ondeugend tintje kun je natuurlijk ook een kleine negligé kiezen. Dat doet de temperatuur nog iets verder stijgen.
Kies niet voor het gemak en onderstreep het rillerige ‘ik ben een beetje verkouden’-gevoel niet met drie lagen skisokken en Micky Mouse sloffen. Zet de verwarming hoog en laat de koukleum in jou verdwijnen en je sexy kant verschijnen!

Vlammende sfeer
Wie ‘cocoonen’ zegt, zegt automatisch ‘een warme en gezellige sfeer’. En wie ‘sexy cocoonen’ zegt, zegt automatisch ‘kaarsen, gedimde lichtjes, rozenblaadjes en sfeer verhogende geuren’
Aan alles moet worden gedacht om de luiersfeer te transformeren tot een sensuele zen-sfeer. Belangrijk punt: relaxte muziek, maar niet té zen en zweverig met gevaar op het tegenovergestelde effect.
De kers op de taart, voor degenen die zich de luxe kunnen veroorloven: een open haard. En vergeet niet andere mogelijke vertrekken voor vertier van kaarsjes te voorzien, zoals de badkamer of keuken…

Show vooraf
Als alles geregeld is, sfeer hot & steamy, kleding (of geen kleding) in place, dan komt het ‘fun’-gedeelte. Massages, badderen, kroelen op het kleed. Lekker eten (bestellen) en genieten van warme chocomel, marshmallows in de open haard, sushi of ander lekkers. Elkaar bekijken en woordjes toefluisteren (vergeet niet alle externe kanalen te blokkeren zoals Whatsapp, e-mail en storende ruis als een stapel wasgoed in je ooghoek). Je hebt alle tijd van de wereld voor elkaar, dus waarom zou je je partner níet met stukjes chocolade en slagroom beleggen?
Het vergt wat inzet en voorbereiding, maar de resultaten zullen jullie beide blij én warm maken!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven