Voor sommige mensen is roken een dagelijkse gewoonte waar ze niet eens meer bij stil staan.  In de ochtend met een kopje koffie, overdag een paar en na het avondeten nog eentje. Wanneer je beide rookt is er vaak geen probleem, maar als één van de twee nu echt een hekel heeft aan de geur van een sigaret, wat doe je dan?

Date
Je gaat samen met je date wat drinken. Jullie hebben een tafeltje buiten in de zon bemachtigd en na de eerste slokken van je drankje, haal jij jouw sigaretten boven tafel. Zonder te overleggen steek je er eentje op. Voor jou de normaalste zaak van de wereld, maar jouw date aan de andere kant van het tafeltje kijkt ineens heel verschrikt en zelfs een tikkeltje geïrriteerd. Vragen waarom hij plots zo vies kijkt is overbodig, het is overduidelijk dat het door jouw sigaret komt. Toch wil jij hem eigenlijk wel oproken, jullie zitten immers buiten en je vindt de combinatie van alcohol en een sigaret gewoon heel lekker.

Keuze
Prima wanneer jij voor jezelf kiest, maar bedenk je wel dat het voor de ander heel vervelend kan zijn. Vaak ruik je zelf niet dat die rookgeur blijft hangen en dat een pepermuntje of kauwgumpje niet zoveel verschil maakt. Het blijft jouw keuze, maar als jouw date aangeeft echt een probleem te hebben met jouw rookgewoonte, is het misschien verstandig de sigaretten tijdens jullie date even in de tas te laten. Vooral als je hem ook echt ziet zitten! Mochten er meer dates aankomen dan kunnen jullie er altijd samen over praten.