Weekendje weg4 minuten

10 goede redenen om er een weekendje alleen op uit te gaan

10 goede redenen om er een weekendje alleen op uit te gaan

Een weekendje London, Parijs, Berlijn of zelfs New York? Een aantal dagen door een stad struinen, langs de kust wandelen of over een piste glijden? Dat klinkt toch als muziek in de oren. Jouw weekend, jouw bestemming en jouw eigen samengestelde reisgezelschap, bestaande uit niemand minder dan jezelf! Vind je het toch iets te spannend om een tijdje met jezelf te vertoeven? Lees dan deze tien redenen waarom jij een retourtje buiten je comfortzone moet boeken.

1. Jouw keus

Stel je voor, jij wilt graag een weekendje naar Brugge, maar al je vrienden zijn daar al geweest. Misschien dat je dan toch maar voor een andere bestemming zou kiezen, zodat je in ieder geval wat gezelschap om je heen hebt. Wil jij naar Brugge? Dan ga je naar Brugge! Er is genoeg tijd om met vrienden op pad te gaan, maar wanneer maak je nou eens echt tijd voor jezelf?

2. Jouw activiteiten

Hetzelfde geldt natuurlijk voor de dingen die jij graag wilt doen op vakantie. Je kunt nu ellenlange wandelingen maken, talloze musea bezoeken, Dan Brown van voor toch achter verslinden, of echt even helemaal niks doen. Je kunt zelfs eten wat je wilt. Dubbele bananensplit, here I come!

3. Nieuwe mensen

Aangezien je jouw pakket gezellige vrienden een keer thuis hebt gelaten, betekent het niet dat je geen nieuwe kunt maken, toch? Het kan soms spannend zijn om onbekende mensen aan te spreken, maar het kan ook heel leerzaam en gezellig zijn. Op deze manier leer je meer over de plek waar jij je bevindt, of maak je misschien wel vrienden voor het leven. Het is toch super handig om alvast een slaapplek voor jouw volgende bezoek achter de hand te hebben?

4. Stap uit je comfortzone

Misschien kun jij er wel ontzettend van genieten om het nieuwe seizoen van Suits in een keer af te kijken, maar stap eens uit die wekelijkse weekendsleur en verlaat jouw comfortzone, letterlijk. De nieuwe afleveringen van Suits kun je ook in Parijs op netflix ontvangen.

5. Leer jezelf kennen

Als je een tijdje met jezelf doorbrengt, leer je ook meer over jezelf. Misschien schatte jij jezelf verlegener in dan je eigenlijk bent. Of ben je toch een stuk avontuurlijker dan thuis bij je vrienden. Als je het niet probeert, kom je er ook niet achter. Wie weet houd je er een leuke nieuwe hobby aan over.

6. Geen rekening houden met anderen

Je doet alleen maar dingen waar jij zin in hebt. Hoe vaak heb je al gehad dat je in een bar staat terwijl je eigenlijk in bed wilt liggen (of andersom)? Je hoeft absoluut geen rekening te houden met anderen, want jij bent op vakantie met jezelf.

7. Me-time

Je leert jezelf niet alleen beter kennen, je krijgt ook de kans om tijd met jezelf door te brengen. Zet je telefoon uit, laat WhatsApp maar even doortrillen en reageer vooral niet op je mail. Je hebt alle tijd om afstand te nemen van het thuisfront en even lekker met iets anders bezig te zijn. De keuze tussen Chardonnay of Sauvignon bijvoorbeeld.

8. Werk aan je bucketlist

Het is de juiste tijd om uit een vliegtuig te springen, te bungeejumpen of je eerste motorrijles te nemen. Het afvinken van je bucketlist kan zeer bevredigend werken. Het hoeft natuurlijk allemaal niet zo rigoureus. Duiken met haaien kan natuurlijk ook. Zo’n kooi is geloof ik best veilig.

9. Avontuur en ervaring

Je zult merken dat je door deze ervaring een levensles rijker bent geworden en dat jij jezelf een echte avonturier kunt noemen. Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar een poging wagen is nooit verkeerd. Grijp dit avontuur met beide handen aan. Je hebt niks te verliezen, toch?

10. Een boost voor je relatie

Heb jij een relatie? Laat je wederhelft dan maar even thuis, want hoe kun je iemand missen als je nooit weggaat? Je zult erachter komen dat thuiskomen dan ook weer extra fijn is. Tijd voor jezelf, daarna voor de ander. Jullie zullen hier beide de vruchten van plukken.

Al geboekt?

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven