Serieuze relatie2 minuten

Tips voor een gezonde relatie

Tips voor een gezonde relatie

In het begin van een relatie gaat eigenlijk alles vanzelf en is die roze wolk volop aanwezig.
Je bent het liefst de hele dag in elkaars buurt en wanneer jullie even zonder elkaar zijn, kun je aan niets anders denken dan je nieuwe vlam. Samen kunnen jullie de wereld aan en het voelt alsof je niets anders nodig hebt dan elkaar.
Elke relatie begint zo en ook elke relatie zwakt wat af. Dat is helemaal niet erg, want je kunt niet altijd verliefd blijven. Maar hoe zorg je er nou voor dat je relatie gezond, spannend en vooral leuk blijft?
– Geef elkaar de ruimte. Het is leuk om dingen samen te doen, maar het is ook erg belangrijk dat jullie ook je eigen tijd hebben. Je hoeft niet elke keer wanneer jij naar vrienden gaat je vriendje mee te nemen. En hij hoeft jou ook niet overal voor uit te nodigen.
– Je hoeft niet bij elke ontmoeting iets heel speciaals te doen, maar het is wel leuk wanneer jullie je best voor elkaar blijven doen. Zie elkaar niet als vanzelfsprekend. Plan af en toe een leuke date in of verras hem thuis met een etentje. Dat is een stuk leuker dan alleen maar samen op de bank voor de TV hangen.
– Fysieke aantrekkingskracht is erg belangrijk. Het is echt niet erg wanneer jullie een keertje geen seks hebben, maar het hoort wel bij de relatie en is voor veel stelletjes erg belangrijk. Koop speciaal voor hem sexy lingerie of koop een keer lekkere massageolie.
– Ruzie is niet leuk maar hoort er wel bij. Soms is het heel fijn om even knallende ruzie te maken om het vervolgens ook weer goed te maken. Blijf niet te lang in een ruzie hangen en probeer ook zo min mogelijk oude koeien uit de sloot te halen.
– Praat met elkaar. Mannen zijn hier vaak wat minder goed in dan vrouwen, maar ook dat kunnen ze leren. Het is in een relatie belangrijk dat je dingen deelt, zowel de leuke maar ook minder leuke dingen. Irriteer je je aan hem? Zeg het gewoon. Het is een stuk beter om dingen uit te spreken dan alles op te stapelen.

 

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven