Serieuze relatie4 minuten

De vrienden van je nieuwe liefde ontmoeten

De vrienden van je nieuwe liefde ontmoeten

De vrienden- en vriendinnenvuurproef!
Je eigen familie kun je niet kiezen. Net als de vrienden en vriendinnen van je (nieuwe) liefde. De eerste ontmoeting(en) kun je een tijdje uitstellen, maar je kunt er niet omheen. De vrienden van je vriend/ vriendin zijn belangrijk en als ‘de nieuwe’ in een vriendengroep binnen komen is niet altijd makkelijk. Een uitdaging, maar met de juiste strategieën ga je het zeker redden.

‘De mannen’ en maten van je vent
Het eerste scenario: je bent een vrouw en verliefd op een man. Vaak heeft een man een vriendengroep en het is niet ongewoon dat hij regelmatig alleen met ‘de mannen’ op pad gaat. Nu is het aan jou om deze gezellige groep te overtuigen van het feit dat jij de perfecte vrouw bent, althans, voor hun beste vriend.
Hoe gaan we dat aanpakken? Ten eerste door te laten zien dat je niet van plan bent om hem bij de jongens weg te houden. Laat hen lekker hun gang gaan en als hij vraagt of je mee gaat als zij gaan pokeren of als ze de zoveelste voetbalwedstrijd gaan kijken, ga gerust mee (als je wilt). Maar kijk uit dat je je niet te populair gedraagt. Als je niet van voetbal houdt, hoef je niet te doen alsof dat wel het geval is. Ga niet iets onbenulligs roepen over ‘buitenspel’ als je met iets meer bier dan gemiddeld in the mood begint te komen. Popi-jopie doen werkt maar zelden. Doe gewoon en stel je niet te aanwezig op (in het begin). Zolang jij je niet op de voorgrond duwt op hun terrein, zullen ze jou ook respecteren en je leuk gaan vinden om wie je bent.

‘The girls’
Naast ‘de mannen’ van je vriend is er vaak ook een aantal vriendinnen in zijn omgeving. Aangezien het gewoon vriendinnen zijn, zouden zij geen bedreiging hoeven vormen. Maar zoals je waarschijnlijk uit eigen ervaring ook wel weet, zijn meisjes en vrouwen een stuk kritischer en kunnen zij nog meer gesteld zijn op het behoud van de groep en iets gevoeliger op nieuwe ‘indringers’. Houd je vooral in het begin een beetje op de achtergrond en probeer jezelf niet meteen op te dringen aan de groep.
Stel je dus in eerste instantie luisterend op en onthoud wat er gezegd wordt. Daarop reageren of de volgende keer terugkomen, laat zien dat je geïnteresseerd bent. Enorme ‘no-go’: opmerkingen over jouw liefde die zij al jaren kennen. “Nee, zo is Seb helemaal niet, ik ken hem inmiddels erg goed” of “Oh echt? Bij mij is hij veel opener!”. Hen om advies vragen werkt beter: “Jullie kennen hem supergoed, wat denken jullie dat hij..”. Zeker weten dat ze dat op prijs stellen!

De meisjesgroep
Als man tussen de meisjes: hun make-up updates, roddels over die ene vriendin of de scharrel van die ander… Het is niet niks om je daar als man tussen te bewegen. Toch is het handig als je bij dit groepje vrouwen in de smaak valt. Heel moeilijk is het niet: laat merken dat je hen sympathiek vindt en laat vooral niet merken dat je die gespreksonderwerpen eigenlijk niet aan kunt.
Laat je tegenover je vriendin niet teveel uit over één van de dames. Mocht je een van hen aantrekkelijk vinden, houd dat dan voor je. Anders riskeer je dat dit gedurende jullie relatie, én elke keer dat die leuke vriendin ook ergens bij zal zijn, een terugkerend en niet fijn item wordt. Als ze je specifiek naar die vriendin vraagt, probeer je dan op de vlakte te houden. Het is goed mogelijk dat ze zit te vissen, terwijl ze het antwoord eigenlijk niet wil weten.

De vriendjes van je vriendin
Dan last but not least: de vrienden van je vriendin. Probeer niet meteen hun beste vriend te worden. Een nieuwe man voor hun goede vriendin moet zich eerst bewijzen. Ook zij zullen jouw vriendin willen beschermen en behoeden voor eventuele fouten. Wees vooral niet jaloers en ook hier geldt dat de tijd z’n werk zal moeten doen. Als jij laat zien dat je goed voor haar bent, zullen ze je snel met open armen ontvangen!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven