Serieuze relatie4 minuten

Mijn vriendin of vrouw is ouder dan ik

Mijn vriendin of vrouw is ouder dan ik

Je hebt de perfecte vrouw gevonden en jullie worden overvallen door een verliefdheid die tot ver boven je oren uitsteekt.. Heerlijk! Het enige dat af en toe lastig kan zijn, is dat zij ouder is dan jij. Hier een aantal valkuilen waar je met een flinke boog prima omheen kunt lopen.

Zij is ouder dan jij: de fouten die je niet moet maken
Je hebt de perfecte vrouw gevonden en jullie worden overvallen door een verliefdheid die tot ver boven je oren uitsteekt.. Heerlijk! Het enige dat af en toe lastig kan zijn, is dat zij ouder is dan jij. Hier een aantal valkuilen waar je met een flinke boog prima omheen kunt lopen.
Haar constant herinneren aan het leeftijdsverschilZe weet zelf ook wel wat haar leeftijd is en dat ze ouder is dan jij, dat heeft ze zelf ook heus wel al eens bedacht. En hoogstwaarschijnlijk is het voor haar soms ook helemaal niet even leuk, want een ‘oudere’ vrouw met een jongere man wordt sowieso al vaker bekritiseerd of anders aangekeken. Niet iedereen vindt het normaal en mensen kunnen hun mening hierover soms (te?) makkelijk ventileren. Juist jij hoeft dit dus niet te onderstrepen. En als het goed is, vind je het zelf ook geen probleem, dus waarom zou je het telkens herhalen?

“HVJ, WJNMK, lekkertjuh!”
Jongeren-straattaal is niet voor iedereen begrijpelijk. Het zou dus goed kunnen dat jouw vrouw HVJ (Hou Van Jou) en WJNMK (Wil Je Nooit Meer Kwijt) niet meteen begrijpt. Of ze het zal waarderen is een tweede. Misschien voelt ze zich er nog ouder door, juist omdat ze geen onderdeel is van mensen die dat taaltje gebruiken. Gebruik bij haar gewone taal, normale zinnen en leesbare sms’jes. Daarmee maak je haar een stuk blijer en heeft ze niet het idee dat ze daar te oud voor is en dus gewoon op een lijn met jou zit.

“Zit die spijkerbroek niet een beetje te hoog?”
Als je een meisje wilt dat in baggy jeans loopt met daarop een superstrak shirtje met laag decolleté, dan zal je die vooral vinden op middelbare scholen en kroegen waar scholieren of studenten komen. Je hebt gekozen voor een vrouw die ouder is dan jij, die moeder zou kunnen zijn of misschien zelfs al is. Dus zal je moeten accepteren dat ze niet die puber is en dat ook niet zal worden. Haar vragen te veranderen of te ‘verjongen’ is best een flink tikkeltje denigrerend. Neem haar zoals ze is.   

“Ze is 40, toch schatje, je bent toch 40?”
Fatal mistake: in het openbaar over haar leeftijd praten. Ongeacht het feit dat jij misschien trots bent dat je een ‘cougar’ aan de haak hebt geslagen of dat je het juist lastig vindt om je vriendin voor te stellen omdat ze je moeder had kunnen zijn; het is behoorlijk onbeschaafd om haar leeftijd hardop te roepen. Zij krimpt ineen en je publiek weet ook niet precies hoe ze hier nu op moeten reageren. Je hoéft het niet eens te zeggen op dat moment. Vertel het als er naar gevraagd wordt of als het gesprek er naar is, maar niet en plein public!

Kwijlend kijken naar meisjes van je eigen leeftijd
Sowieso is het kijken naar andere vrouwen terwijl je samen met je lief bent al niet zo sjiek. Daarbij kwijlen is nog erger. Als jij naast je volwassen vrouw loopt en vervolgens bijna in het decolleté hangt van het studentenmeisje dat in haar minirok voorbij loopt, dan is dat helemaal uit den boze en getuigt van geen respect voor haar. Een beetje zelf nadenken en fatsoen kan nooit kwaad.
 

“Meen je dat nou? Ken je Nikki Minaj niet?”
Nee, ze kent Nikki Minaj niet. En van Ashlee Simpson en Justin Bieber heeft ze ook nog nooit gehoord, maar er zijn talloze dingen of mensen waar jij niet van weet of die je niet kent. Dus, in plaats van te gaan lachen (al dan niet subtiel) om de generatiekloof tussen jullie of omdat ze die artiesten van nu niet kent, kun je haar beter wat muziek laten horen of clips laten zien zodat zij het zelf kan ontdekken. Andersom kan zij jou ook een hoop leren!

Mislukte vergelijkingen
Lief bedacht, maar een middagje breien voorstel met je tante, een potje scrabble met je moeder of tuinieren met je buurvrouw “omdat ze even oud zijn als jij….”? Niet doen! Zij hoort bij jou, een jonge man, en daarom wil ze vermoedelijk niet met al die andere ‘oudere’ dames vergeleken worden. Eerder zal het zo zijn dat ze dat juist liever even vergeet en lekker geniet van elkaar en wat jullie samen kunnen beleven. Ongeacht de leeftijd!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven