Serieuze relatie2 minuten

Zit jouw relatie in een sleur?

Zit jouw relatie in een sleur?

Iedereen die een lange relatie heeft kent het wel. In het begin van de relatie is er geen vuiltje aan de lucht. Je kijkt door een roze bril, je bent stapel verliefd en je kunt niet indenken dat je ooit op deze persoon raakt uitgekeken.
En dan komt het. Je bent een paar jaar verder, het spannende randje is eraf en de roze wolk is verdwenen. Je ziet steeds meer kanten van jouw partner die je eigenlijk niet zo leuk vindt en je krijgt het gevoel dat de relatie eigenlijk een beetje aan het doodbloeden is. Dit dipje in een relatie staat beter bekend als de sleur. Geen reden tot paniek, de beste relaties kennen ups en downs en dit hoeft zeker niet het einde te betekenen.

Praten
Maak het bespreekbaar. Geef aan waar je mee zit en waar je tegenaan loopt. Het is belangrijk dat jullie open en eerlijk naar elkaar zijn. Alleen dan kun je samen tot een oplossing komen. Als jij het gevoel hebt dat de relatie wat minder gaat zal hij dat vast ook voelen.

Afspreken
Maak tijd voor elkaar vrij. Zeker wanneer je samenwoont moet je uitkijken dat je niet teveel langs elkaar heen leeft. Ga lekker samen uit eten, breng een bezoek aan de bioscoop of doe iets anders wat jullie beide leuk vinden. Ook het plannen van een korte vakantie of een stedentripje zullen je relatie alleen maar goed doen.  Je zult merken dat wanneer je actief meer tijd en energie in je relatie stopt, het positief uitpakt. Een goeie relatie krijg je niet zomaar, daar je moet je tijd en liefde in steken.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven