Relatie2 minuten

De vriend van je vriendin gaat vreemd

De vriend van je vriendin gaat vreemd

Je beste vriendin was altijd al goedgelovig en een tikkeltje naïef. In principe niets mis mee, dit maakt haar ook wel schattig. Maar nu zit ze in een situatie waar het heel erg nadelig voor haar is. Jij weet namelijk dat de jongen met wie ze date, vreemdgaat en zij heeft niets door. Ze vertrouwt hem volledig en als ze vraagt waar hij het weekend was zegt hij doodleuk dat hij met zijn vrienden uit was in de stad.
Je hebt al meerdere voorzichtige pogingen gedaan om haar duidelijk te maken dat zijn verhalen lang niet altijd kloppen, maar helaas wil ze je niet geloven. Ze is stapelgek op deze jongen en je wilt haar geluk niet verpesten, toch weet je dat wanneer ze er later achter komt het nog veel pijnlijker zal zijn.
Hoe kun jij jouw beste vriendin helpen?
–    Probeer nog een keertje rustig met haar te praten. Leg haar uit dat het voor jou ook moeilijk is om dit met haar te bespreken omdat je weet hoe leuk ze deze jongen vindt.
–    Probeer bewijs te verzamelen zodat je haar kunt aantonen dat hij niet eerlijk is tegen haar. Neem dit niet te letterlijk, ga dus niet met een verrekijker en een lange regenjas achter hem aanfietsen. Wellicht kun je digitaal wat bewijsmateriaal verzamelen, of krijg je andere vrienden van haar zover dat ze ook met haar gaan praten.
–    Mocht ze echt niet willen luisteren en kun haar niet overtuigen? Misschien moet je dan een keetje met hem gaan praten. Vertel dat je weet wat er speelt, dat je dit niet langer kan aanzien en dat hij eerlijk tegen haar moet vertellen wat er aan de hand is. Doet hij dit niet? Dan vertel jij haar de waarheid. Grote kans dat hij in de stress schiet en het allemaal opbiecht.
–    Mochten alle bovenstaande tips geen effect hebben, dan kun je het misschien beter laten rusten. Je hebt meer dan je best gedaan om jouw beste vriendin te beschermen tegen deze jongen, maar als ze niet wil luisteren houdt het op.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven