Vakantieliefde3 minuten

Een vakantieliefde in leven houden na afloop. Zo doe je dat!

Een vakantieliefde in leven houden na afloop. Zo doe je dat!

1.    Stel jezelf de juiste vragen
Voordat je jezelf volledig stort in deze heftige liefde, stel jezelf de vraag of je een relatie echt ziet zitten. Blijf eerlijk tegen jezelf en besef dat een zomerliefde vaak heel intens is op dat moment, maar dat het totaal niet zeker is of dat in het normale leven zo zal blijven. Woon je ver bij elkaar vandaan, vraag je dan ook af of je klaar bent voor een lange-afstandsrelatie en alle moeite en offers die je zult moeten doen om het te laten slagen. Met andere woorden: is dit het allemaal waard?

2.    Keep in touch
Wil je deze liefde een kans geven, dan zal je je best moeten doen om ‘aanwezig’ te blijven in zijn of haar dagelijks leven. Gelukkig is dit dankzij telefoon, internet, apps als Whatsapp en Skype en alle social networks totaal niet moeilijk. Gebruik alle mogelijkheden om verder te gaan met waar je gebleven was: elkaar beter leren kennen. Maar let wel op dat je niet doorslaat. Verstik je vakantieliefde niet door elke minuut van de dag iets te sturen. Behalve als je hem of haar zo snel mogelijk wilt afschudden.

3.    Zie elkaar zo snel mogelijk weer
Grijp je kans als je op de trein of het vliegtuig in kunt springen om een weekend of zelfs maar een paar uur samen te kunnen zijn. Spreek af elkaar om en om op te zoeken of zoek een plek in het midden om te meeten. Zonder fysiek contact is het nagenoeg onmogelijk om het gevoel voor elkaar en jullie relatie in stand te houden. Je moet die fysieke aantrekking echt af en toe voelen om het dagelijkse gemis op te vullen. Op die momenten wakker je de vlam aan om weer een tijdje zonder elkaar te kunnen. Wil je echt met elkaar verder, dan zal je jullie relatie ook moeten ‘testen’ in het dagelijks leven.

4.    Maak plannen
Als je van plan bent er een langere love story van te maken, dan moet je hier redenen voor creëren. De oplossing hiervoor is plannen maken. Het hebben van gezamenlijke doelen, wensen en toekomstige projecten is een belangrijk onderdeel van een relatie om samen dezelfde koers te blijven varen. Dit geldt helemaal voor stellen die ver bij elkaar vandaan wonen. Kleine of grote toekomstplannen maken duidelijk dat je samen verder wilt en dezelfde dromen hebt waar je naartoe werkt. Dingen als een geplande vakantie, misschien eens denken over samenwonen over een jaar (of 2) of wanneer je stage is afgelopen, op den duur samen een appartementje kopen, trouwen.. ooit. Kortom, samen dromen over een toekomst die hopelijk op een dag jullie heden wordt!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven