Vakantieliefde3 minuten

Liefde op afstand

Liefde op afstand

Wanneer je  aan het online daten bent, bestaat er altijd een kans dat je leuk contact krijgt met iemand die nou niet gelijk naast de deur woont. Stel jullie wordt verliefd en krijgen een relatie. Hoe pak je zo’n relatie op afstand aan? Hieronder staan enkele voor- en nadelen op een rijtje en een aantal nuttige tips.

Voordelen
Werkt een relatie in het algemeen voor jou snel verstikkend en ben je op je vrijheid gesteld, dan is een relatie op afstand iets voor jou. Je bent met iemand en er is iemand die aan je denkt, maar er is niemand die je stoort in je dagelijkse persoonlijke routine. Wel zo handig.
Een relatie op afstand is enigszins vergelijkbaar met een vakantieliefde. Telkens als jullie elkaar weer zien is het weer een onalledaags en spannend avontuur. Als een soort van zomerliefde die je een jaar later weer oppakt waar je het voorgaande jaar gebleven was.

Nadelen
Het kan frustrerend zijn dat je van iemand houdt die er vaker niet is dan wel. Vaak is er ook niet altijd de mogelijkheid om iemand te zien wanneer je daar behoefte aan hebt. Daar loop je bij een relatie op afstand wel tegenaan en dat is niet altijd even makkelijk.
Tijd vrijmaken kan ook een probleem zijn. Jullie proberen elkaar zo vaak mogelijk te zien, maar het reizen kost enorm veel tijd, geld en energie. Bovendien valt het niet altijd mee om een weekend te vinden waarin jullie allebei kunnen.
Soms zal het moeilijk zijn om je te blijven gedragen. Het gevaar dat de gedachte dat hij of zij er toch nooit achterkomt de overhand neemt, is aanwezig. Ook twijfelen hoort erbij. Het onvermogen om te weten wat je partner doet, met wie en tot hoe laat.
Hieronder volgen nog enkele nuttige tips om een relatie op afstand zo lang mogelijk vol te houden:

Geen woorden maar daden
Om een lange afstandsrelatie te laten slagen is het van belang dat je laat weten dat je hem of haar mist. Omdat jullie elkaar niet zo vaak kunnen zien als je zou willen, moet je het knuffelen en kussen missen. Dit zijn nu juist signalen om elkaar te laten zien dat je van elkaar houdt en elkaar gemist hebt. Dus de enige manier om je partner nu te laten zien dat je nog steeds voor hem of haar gaat is door het te zeggen.

Tijdelijke fase
Plan geregeld leuke dingen in die je samen kunt doen, een vakantie bijvoorbeeld. Gaat het al een tijdje lekker tussen jullie, maak dan een eventuele verhuizing bespreekbaar. Een relatie op afstand hoeft namelijk niet te beteken dat het nooit verandert. Het kan bij jullie ook gaan om een tijdelijke fase.

Blijf positief
Het is verleidelijk om bij de pakken neer te gaan zitten als iemand ver weg zit. Maar blijf positief. Probeer sterk en optimistisch te zijn tegen je partner. Hij of zij moet jou immers ook missen! Als jij laat zien dat je sterk bent en bereid bent er moeite voor te doen, wordt dat zeker gewaardeerd.
Kortom: In de liefde is alles mogelijk. Woont de liefde van je leven inderdaad aan de andere kant van het land of zelfs aan de andere kant van de wereld, prijs jezelf dan gelukkig. Je hebt hem of haar in ieder geval gevonden. Geef het in ieder geval een kans.
Succes!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven