Vakantieliefde4 minuten

Vakantieliefde: meteen mee stoppen na de vakantie of is er een kans?

Vakantieliefde: meteen mee stoppen na de vakantie of is er een kans?

Het is hoogzomer, al zou je het met 96 regenuren in de maand juli niet zeggen. De slimmerds onder ons hebben wel een vakantie geboekt naar een zomers oord. Zon, zee en flirten, dát willen we! Na terugkomst gooi je je koffer op bed en zucht hardop voordat je ‘m – waarschijnlijk voorlopig voor de laatste keer – opent. Je nog nattige bikini of short, je slippers met de zandkorrels er nog aan vast, zonnebrand.. Het kan allemaal weer de kast in. Maar dat lieve afscheidskaartje van je vakantieliefje, wat doe je daarmee? Je hebt z’n e-mailadres en z’n telefoonnummer, maar wat moet je er mee als je weer in het regenachtige Holanda bent? Is hij of zij de moeite waard en heeft het zin om contact te houden?

Potentieel relatiemateriaal
Net als thuis is elke ontmoeting het mogelijke startpunt van iets moois. Hoe het loopt weet je natuurlijk niet van tevoren, maar de mooie momenten en herinneringen die je samen hebt beleefd kunnen het begin zijn van een leuke relatie en het hoeft niet alleen bij vakantie te blijven.
Niet elke summer lover is direct potentieel relatiemateriaal. Het kan ook prima een kortstondige flirt zijn geweest waar beide partijen er vrede mee hebben dat het daar lekker bij blijft. Wil jij wel meer van de ander ontdekken? Loop dan in je hoofd even de volgende dingen na:
– Je hebt een onderbuikgevoel dat er meer in zit en het voelt als meer dan een fling die vooral ontstaan was door de onmiskenbare vakantie-ingrediënten (strand, zon, feestjes, je kent het wel..)
 
–    Is het überhaupt wel echt mogelijk?  Woont jouw vakantielief op het tegenovergestelde halfrond, dan kan het op z’n minst ‘lastig’ worden om elkaar te zien.
–    Jij ziet het wel zitten, maar vindt de ander dat ook? It still takes two to tango..

Relatie en contact op afstand: hoe dan?
En hoe nu verder? Een relatie op afstand betekent een hoop bellen, mailen, sms-en, What’s appen, Pingen en Skypen. Wat dat betreft leven we in de perfecte tijd om elkaar ondanks de wereldzeeën er tussenin, op elk uur van de dag te kunnen spreken en bekijken via de webcam.
Als je geen dikke portemonnee hebt, betekent het ook bezuinigen en sparen om de tripjes over en weer te kunnen betalen. Als je nog in de ontdekkingsfase zit met elkaar, dan kan het een dure hobby zijn. Maar goed, als je later een lang en gelukkig leven blijkt te hebben met elkaar, dan is het elke euro waard geweest. Als het achteraf ‘gewoon’ een heel leuke tijd samen bleek te zijn, is dat ook mooi, dus weggegooid geld is het eigenlijk nooit.

What if…?
Alleen al om jezelf het ‘what if…?’ gevoel te besparen is het superleuk en spannend om contact te houden. Stel je voor wat je anders misschien per ongeluk laat schieten. Probeer het wel in perspectief te zien. Iemand waarmee je het ‘gewoon gezellig hebt’, maar die je wel uren per week en honderden euro’s aan reiskosten kost, is misschien niet helemaal de beste persoon voor een langeafstand situatie.
Wat je ook besluit te doen, wees je bewust van de mogelijke uitdagingen. Waarschijnlijk heeft de langeafstand relatie een extra uitdaging ten opzichte van relaties die dichterbij zijn en zijn er ook meer vlakken waarop het mis kan gaan. Maar goed, niets is ooit zeker en zeker niet in de liefde, dus – om maar eens een mooi cliché uit de kast te trekken – de tijd zal het leren.

Aftasten
De surf dude lijkt in z’n werkpak een stuk minder op de man waar je voor viel toen hij in z’n shortje over het strand hobbelde. En na een week hard werken blijkt deze man liever horizontaal op ’t bankje te liggen in plaats van samen te dansen in de strandtent bij de zon die in de zee zakt. Houd er rekening mee dat iemand die je op vakantie ontmoet in andere jaargetijden, op andere plekken en in andere situaties niet dezelfde hoeft te zijn als tijdens jullie stomende beginperiode op vakantie. Al is het maar zijn witte wintergezicht als het december wordt..
Maar goed, ben je er eenmaal achter wie hij of zij is en kunnen jullie samen de ‘realiteit’ aan dan staat niets of niemand het ultieme sprookje meer in de weg!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven