Relatie3 minuten

Weg met jaloezie en depressieve gevoelens

Weg met jaloezie en depressieve gevoelens

Van je hele vrolijke vriendenkring ben jij de enige die nog steeds opzoek is naar de liefde. Een situatie die inmiddels zo zwaar weegt dat je er depressieve gevoelens van krijgt of zelfs jaloers bent wanneer je bevriende stelletjes ziet. Pas op: dit is een gevaarlijk punt dat je moet zien te voorkomen of in ieder geval niet mag verergeren.

Verbreed je horizon
Ga erop uit en blijf niet langer opgesloten in je vriendenbubbel. Hoe leuk je vrienden ook zijn en hoe gezellig het ook met ze is, dwing jezelf ook naar andere plekken te gaan. Sta open voor andere mensen, andere uitgaansgelegenheden, je collega’s, vrienden van vrienden (bij voorkeur vrijgezellen) en ga zo maar door. Door meer naar buiten te treden, zal je zien dat je niet de enige bent en dat er nog genoeg andere leuke singles rondlopen. Je vrienden begrijpen het heus wel als je er wat minder vaak bij bent, zij willen immers ook dat jij een leuke partner vindt!

Eén op één- ontmoetingen
Om hevige depressieve gevoelens te vermijden, kun je proberen om wat vaker één op één met je vrienden af te spreken in plaats van drukke feestjes en etentjes. Dit zijn meestal de gelegenheden waar je als snel het label ‘vrijgezel’ krijgt opgespeld en waar je het liefst met iemand samen naartoe was gegaan. Door apart met je vrienden af te spreken, is er vaak meer tijd voor een goed gesprek en worden jullie niet onderbroken door een partner, kind of andere vrienden. Ook kunnen je vrienden zich op deze manier wat meer inleven in jouw situatie en wellicht hebben ze nog wel bruikbare adviezen voor je.

Focus op de voordelen
In plaats van je te focussen op wat je vrienden wel hebben en jij niet (een partner, kinderen, een koophuis, een huisdier, etc.) is het verstandig om de boel eens om te draaien en te bedenken wat jij allemaal wél hebt en zij niet (vrijheid, tijd voor jezelf, rust, etc.). Wat ook kan helpen is, denken aan de dingen die zij hebben maar die jij nog niet hebt: zorgen, beperkingen, vieze luiers die verschoond moeten worden, relatieproblemen, weinig nachtrust, etc. Zeg tegen jezelf dat elke situatie voor- en nadelen heeft en dat je maar beter kunt genieten van de positieve kanten van het vrijgezellenbestaan. Eens zul je je aan de andere kant bevinden (wat sneller kan zijn dan je denkt) en dan heb je misschien wel spijt van de tijd dat je te weinig hebt genoten als vrijgezel.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven