Relatie4 minuten

Maak haar ook voetbalgek!

Maak haar ook voetbalgek!

Hoe krijg je haar zover om het EK te kijken? 10 manieren!
Vrouwen en voetbal: vaak een lastig verhaal.. En misschien zelfs lastig voor je relatie. Jij kunt nou eenmaal niet zonder, helemaal niet nu het EK bijna los barst.. Voorkom gedoe en overtuig je vrouw of vriendin om dit mooie evenement met jou mee te beleven!

1- Bend it like Beckham
Met andere woorden: span de mooie mannen voor je karretje! Beckham, Ronaldo, Gourcuff: ze zijn allemaal te bewonderen tijdens de wedstrijd. Reden genoeg om te kijken naar mooie mannen in korte broekjes! Ook Victoria ‘Posh spice’ Beckham is er ooit voor bezweken..

2 – Maak het groots
Sterke teksten van belangrijke mensen gaan je helpen om haar te laten inzien dat sport in het algemeen – en voetbal in het bijzonder – enorm belangrijk zijn! Allerlei hyperintelligente mensen gaven het al.. Was het niet filosoof Albert Camus die zei: “Alles wat ik zeker weet over de moraliteit en de verplichtingen van mannen heb ik aan voetbal te danken”. Kijk.. daar kun je op z’n minst een mooie discussie met haar over voeren. En daarnaast moet ze uiteraard wel eerst naar een paar wedstrijden kijken om haar mening te kunnen vormen!

3 – Ruil-deal
Simpel doch doeltreffend: bied aan om met haar mee te gaan winkelen als zij met jou mee voetbal gaat kijken. Zij heeft misschien een hekel aan voetbal, maar jouw winkelhaat is nog veel groter, dus zeker geen slecht voorstel! Grote kans dat ze hier wel oortjes naar heeft!

4 – Get her in the mood
Voetbal is veel meer dan gewoon een sport. En bij een kampioenschap als het EK zijn sfeer, blijheid, enthousiasme en saamhorigheid helemaal van groot belang. Het hele land is in rep en roer en ziet elke wedstrijd als een gelegenheid om te feesten. De uitnodigingen voor feestjes bij vrienden of in kroegen zijn niet aan te slepen. Dus laat haar ook haar vrienden, vriendinnen, broer en zus mee nemen en ga met z’n allen de stad in! Jij voetbal kijken, zij lekker genieten van het feestje er omheen en de gezellige mensen!

5 – Be a gentleman
Het nare beeld dat vrouwen van voetbal kijkende mannen hebben: een onderuitgezakte couch potatoe met bier in z’n hand en resten pizza op hun wang die twee uur lang onaanspreekbaar zijn en waar alleen maar geschreeuw en loze kreten uit komen. Wil je van jouw vrouw een voetbalfan maken, probeer je dan een beetje te gedragen. Al is het maar door voor de wedstrijd samen de popcorn te maken en erna samen op te ruimen. Geef haar tijdens de pauze een lekkere knuffel en zoen en probeer af en toe even naar haar te kijken (op een rustig moment tijdens de game). Een beetje aandacht doet wonderen: vergeet niet dat zij er is!

6 – « Wilhelmus van Nassouwe… »
Probeer haar te kietelen met een nationalistische benadering! Wij met z’n allen voor ons landje! Onder andere door de crisis gaat het momenteel niet altijd zoals het zou moeten met ons landje. Dus daarom is het goed dat we dat tijdelijk vergeten en weer even allemaal united zijn en de wapens onderling neerleggen. Samen vechten voor het vaderland: kan toch alleen maar goed zijn voor de verbroedering?

7 – Laat je soft side zien!
Naast de keiharde supporter die je natuurlijk in hart en nieren bent, heb je ook een hart en kun je andere emoties dan woede voelen. Schreeuw dus gerust van geluk als een van onze jongens onverhoopt getackled wordt en laat een traantje zien als ‘we’ en prachtdoelpunt scoren. Vrouwen kunnen niet tegen huilende mannen, dus zal ze je willen troosten en kan ze niet anders dan bezwijken voor jouw voetbalpassie.

8 – Leer haar de spelregels
Dat vrouwen niet van voetbal houden komt voornamelijk door het feit dat ze er niets van begrijpen. Niemand heeft namelijk ooit de moeite genomen om het haar uit te leggen, want.. ze zijn nou eenmaal vrouwen. Doe hier iets aan, het is hoog tijd! Begin bij de basis en leg het spel aan haar uit. En het kijken naar een wedstrijd zal álles verklaren en uiteraard leg jij het met alle liefde uit!

9 – Vrouwenvoetbal
Steeds meer vrouwen doen aan voetbal. Als zij ziet dat het niet meer per definitie een mannensport is en dat ook vrouwen achter een bal aan rennen, dribbelen en scoren, dan zal ze er makkelijker voor zwichten.

10 – Ga met haar naar de wedstrijd!
Als het dan allemaal nog steeds niet lukt, maak er dan écht werk van en stel voor om samen naar de wedstrijd zelf te gaan in Polen of de Oekraïne. Maak er een romantisch uitje van naar Oost-Europa met daaronder dus een of meerdere wedstrijden op het program!
‘Geven en nemen’, was het toch?

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven