Relatie4 minuten

Mijn man is een geek.. Wat nu?

Mijn man is een geek.. Wat nu?

Zijn passies? Dat zijn z’n laptop, smartphone, PlayStation en andere game ellende. Resultaat: je liefje heeft niet altijd evenveel tijd voor jou en zijn oog valt vaker op dat apparaat in de hoek van de kamer dan op jou.. Het is niet niets om elke dag weer te moeten worstelen met de vraag: hoe kan ik concurreren met die andere ‘love of his life’?

In zijn eigen bubbel
Elke dag als je de kamer binnen stapt, hoop je dat hij met iets anders in zijn handen of voor z’n neus zit dan een apparaat met een scherm, snoertjes, draden of andere ellende. Maar elke dag valt die droom weer aan diggelen.
De ‘geek ‘ is een gepassioneerd type en heeft vaak niet 1 maar natuurlijk meerdere passies: computers, games, strips, maar ook fotografie, motoren, sport (al dan niet op TV) of andere tijdverslindende interesses. En daar zit ‘m de crux: zijn passie kan nogal eens in een obsessie uitmonden. Het is vrij lastig om als buitenstaander de obsessie van een ander weg te nemen, waarmee jouw kans op een romantic weekend vrij klein is en vermoedelijk ook blijft. Waarschijnlijk stap je wéér als eerste en in je eentje het grote, koude, lege bed in, aangezien hij nog ‘heel even 1 spelletje’ wil spelen… En hij? Hij ziet door in z’n bubbel te zitten niet dat jij ook wensen hebt.

Negatieve vibe in jullie relatie
Jouw man is totaal verblind door zijn eigen pleziertjes en vergeet daarom nog wel eens dat jij er ook nog bent. Romantische uitstapjes plannen zijn out of the question. Hem überhaupt maar eventjes naar de bioscoop mee trekken ik is al een hele opgave. Dat waar hij zoveel van houdt, kun jij inmiddels wel achter het behang plakken. Als hij zich weer dagenlang opsluit in de schuur om aan z’n motor te klussen of als hij elke avond de deur uit is om weer ergens met vrienden een game party bij te wonen, kun jij dat inmiddels niet meer zien als iets leuks aan hem..
En dan ook nog de centenkant ervan: al z’n geld gaat naar z’n hobby’s en daarmee laat hij alle realiteit van financiën ook nagenoeg varen. Het kan zelfs zo zijn dat hij er schulden door heeft en daar heeft hij jou ook mee. In het ergste geval kan jullie relatie er ook nog van op de tocht komen te staan…

The solutions!
Zit je relatie al in de nesten? Hoe breng je de relatie dan weer back on track?
Je hebt een paar opties: wachten tot hij het zelf opmerkt en er zelf over begint óf je begint er zelf over. De eerste is vrij riskant, want dit kan (te) lang gaan duren, dus optie twee geniet de voorkeur. Liefde is niets zonder overleg, geven, nemen en af en toe concessies doen. Aan beide kanten dus. Hij mag best gek zijn op z’n technologische speeltjes, maar dat mag en hoeft niet te betekenen dat hij niet meer gek op jou zou zijn.
Probeer je in eerste instantie te interesseren in zijn passie in plaats van er direct agressief van te worden. Misschien kun je op die manier iets meer met hem delen. Leuk voor hem, maar het zal ook jouw eigen gevoel positiever maken. Geeks zijn eigenlijk gewoon grote kinderen die op zoek zijn naar spanning en sensatie en leven soms meer in een droomwereld dan in het hier en nu. Maar probeer hem vooral te laten zien wat er ook alweer zo leuk aan jou is, aan dingen samen doen met jou. En vraag hem gewoon op de man af om af en toe ook aan jou te denken en zijn tijd een beetje te verdelen over al zijn ‘liefdes’. Hier kan hij sowieso niet boos of geïrriteerd door worden. Vraag hem desnoods of hij binnenkort een keer iets leuks samen voorstelt en tijdens jullie ‘date’ kunnen jullie weer herontdekken hoe leuk deze gezamenlijke ‘hobby’ is! Als je per ongeluk ook aan zijn passies verslaafd raakt, kun je ook altijd nog een gezellig ‘geek setje’ worden!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven