Tips3 minuten

Kiezen tussen een hobby of relatie

Kiezen tussen een hobby of relatie

Het hebben van een relatie, betekent ook dat je van een ander bepaalde dingen accepteert. Maar wat doe je wanneer de liefde van je leven er een tijdverslindende hobby op nahoudt, waardoor jij op een tweede plaats dreigt te komen? Lees snel onze tips wat je hieraan kunt doen.   

Communicatie
Je moet er echt over praten. Leg hem uit wat je voelt en vraag of hij zich dit realiseert. Vervolgens vraagt je hem kalm en rustig of hij er iets aan wil doen of dat bijvoorbeeld voetbal of de computerspelletjes altijd  voor hem op de eerste plaats komen. Afhankelijk van zijn antwoord, kun je twee dingen doen:
 
–    Of je gaat weg en gaat op zoek naar een geschiktere partner.
–    Of je toont meer begrip voor de situatie en stelt voor om jou bij zijn hobby te betrekken. Daardoor brengen jullie wel meer tijd  samen door.  

Quality time
Als je denkt dat het de moeite waard is om er van jouw kant energie in te steken, probeer dan samen grenzen te stellen. Denk aan het instellen van tijden, twee of drie avonden per week bijvoorbeeld, of één dag in het weekend. Het doel is uiteindelijk dat er genoeg ‘quality time’ voor jullie samen overblijft.

Geen ultimatum
Het is af te raden om een ultimatum te stellen zoals “het is voetbal of “als je spelcomputer morgen niet is opgeruimd is, dan is het klaar tussen ons”. Je kunt niet van iemand verwachten dat hij zijn passie of hobby helemaal opgeeft, tenzij je echt denkt dat het jullie relatie in de weg staat. Er zijn vast oplossingen te bedenken die niet direct een einde van de relatie hoeven te betekenen.

Kom hem een beetje tegemoet
Dat is niet natuurlijk niet altijd mogelijk, samen naar het theater gaan is makkelijker dan het bijwonen van een voetbaltraining, maar als je desondanks soms toch met hem meegaat, dan kun je:
–    Hem laten zien dat je niet persé tegen bent;
–    Meer tijd met hem doorbrengen
–    Beter snappen wat hem fascineert en hem daardoor beter begrijpt.
Iedereen heeft het recht op zijn eigen interesses, dat is gezond en zelfs belangrijk. Hoe dan ook, jouw grootste uitdaging is een middenweg te vinden tussen zijn hobby of passie enerzijds en de relatie anderzijds. Soms zal het helaas moeilijk of zelfs onmogelijk zijn omdat zijn hobby zo belangrijk voor hem is dat hij weigert het op te geven.
Succes!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven