De serie ‘Sex and the City’ spreekt bij veel vrouwen tot de verbeelding. Wie kent de avonturen en relatieperikelen niet van de vier Amerikaanse vriendinnen Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha? Wat kunnen vrouwelijke singles nog van deze vrouwen leren als het gaat om de liefde en de zoektocht naar die ene leuke man? Uit de serie hebben we een aantal herkenbare situaties en tips voor je op een rij gezet. Doe er je voordeel mee.

Moet de ideale man op ons lijken?
We hebben vaak de neiging om te zoeken naar een man die veel overeenkomsten heeft met onszelf. Het zou kunnen dat jouw ideale man nu eenmaal niet zoveel op jou lijkt. Barman Steve bijvoorbeeld was erg charmant, maar had een heel andere smaak en levensstijl dan Miranda. Maar ondanks de verschillen stichtten de twee wel een hecht gezin.
Laat je dus verrassen door het avontuur! Misschien is jouw ideale man wel heel anders dan jezelf had verwacht.

Blijf jezelf!
Het tegenovergestelde kan ook gebeuren! Soms proberen we onszelf te veranderen om maar zo goed mogelijk bij die perfecte man te passen. Dit overkwam Carrie ook toen ze Aidan tegenkwam. Ze probeerde zelfs voor hem te stoppen met roken! Toen ze daarna verliefd werd op Mr. Big, deed ze zich voor als een echte onbereikbare New Yorkse. Dit echter zonder resultaat.
Wanneer je te veel moet veranderen voor een man, dan is dat misschien omdat jullie niet voor elkaar gemaakt zijn. Jouw ideale date accepteert je zoals je bent en probeert je niet in iemand anders te veranderen.

Vertrouw op je instinct
Durf op je eigen instinct en gevoel te vertrouwen. Je kunt er vanuit gaan dat wanneer het onderbuikgevoel zegt dat het niets gaat worden, dat het dan ook niets wordt. Maakt niet dezelfde fouten als Charlotte, voor wie een bazige schoonmoeder en een saaie huwelijksreis niet genoeg signalen waren om haar te laten beseffen dat haar relatie met Trey op een dood spoor beland was.

Durf verliefd te worden
De moderne verleidster vindt het lastig om zich te binden. Zij regelt het liever allemaal zelf en dat geldt ook als het om mannen gaat.  Maar uiteindelijk komt ook zij iemand tegen die net dat extra beetje bij haar losmaakt. Samantha was bijvoorbeeld al ruim in de 40 toen ze Smith Jarrod tegenkwam en ze voor het eerst in haar leven smoorverliefd werd.
Hieruit blijkt dus eigenlijk dat iedereen verliefd kan worden. Stel je er gewoon voor open!

Hou ook een beetje van je zelf!
Volgens Carrie is de meest spannende en opvallende relatie de relatie met jezelf. Als je niet van jezelf houdt zoals je bent, dan kun je moeilijk van een man verwachten dat hij dat wel doet! Zelfvertrouwen en zelfrespect straal je naar buiten toe ook uit en dat maakt je nog charmanter.
Succes.