Relatie2 minuten

Nuttige tips om samen te winkelen

Nuttige tips om samen te winkelen

Het is algemeen bekend, maar ook een beetje het vooroordeel, dat alleen vrouwen van winkelen houden en dat mannen er over het algemeen een hekel aan hebben. Samen winkelen is ondanks alle clichés wel degelijk mogelijk. We geven je graag enkele tips om je date mee te krijgen op ‘een dagje samen shoppen’.

Bedenk een plan
Hoe overtuig jij je vriend om mee te gaan winkelen? Bedenk eerst een goed plan en betrek hem erbij. Mannen willen doorgaans maar al te graag weten waar ze aan toe zijn. Dus laat hem vooraf weten naar welke winkels je wil en vergeet ook niet uit te leggen waarom. “Ik moet absoluut dat rokje hebben met bijpassende laarzen en bovendien een cadeau voor mijn moeder kopen”. Ook kun je een bepaald tijdslimiet afspreken waaraan jij je probeert te houden. Zeg bijvoorbeeld tegen hem dat je niet langer dan een uur naar een rokje gaat zoeken.

Gooi het op een akkoordje!
Als je absoluut wil dat je vriend met je mee gaat winkelen, benadruk dan de voordelen en stel je meegaand op. Leg hem simpelweg uit wat er voor hem in zit als hij met je meegaat.  Hij kan je bijvoorbeeld helpen een jurk te vinden die zo sexy is dat hij er trots is om met jou over straat te lopen.
Een tip is verder om ook wat extra tijd voor hem in te plannen, want hij kan vast ook wel wat nieuwe kleren gebruiken. Bied hem die leren jas aan die hij al een hele tijd wil hebben.

Wees slim!
De belofte om hem wat aandacht te geven sluit niet uit dat je ook wel een beetje rekening met hem moet houden tijdens het winkelen. Ga dus speciaal naar een boetiek waar je vriend op een gemakkelijke bank op je kan wachten. Sommige winkels hebben zelfs een aparte ruimte voor de ‘wachtende mannen’. Op internet kun je gemakkelijk vinden waar deze winkels zich bevinden. Wees bovendien diplomatiek wanneer je ziet dat je partner moe wordt. Las dan een pauze in en ga wat drinken op een terrasje.
Er is ook een heel andere manier van winkelen en dat is winkelen via internet. Voordeel is wel dat je geliefde lekker makkelijk naast je kan zitten, hij hoeft bovendien niet meer achter je aan te slenteren en niet te wachten.
Succes!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven