Relatie3 minuten

Samen op vakantie!

Samen op vakantie!

Samen op vakantie: feest of fail?
Jullie zijn van plan om samen op vakantie te gaan. Tijd om te bedenken waarheen en wat de plannen worden! Twee mensen, zoveel wensen, dus het kan zomaar zijn dat je niet exact hetzelfde wilt. Hoe pak je dit aan?

Wat JIJ wilt
Je bent nou eenmaal met z’n tweeën. Het is dan ook helemaal niet raar dat hij misschien wel wil hiken op de Mount Everest, terwijl zij zichzelf al ziet liggen op een strandbed met een mojito in de ene hand en een tijdschrift in de andere. Houston, we’ve got a problem.
Wat nu vooral níet handig is, is volledig meegaan in de wens van de ander, alleen om hem/ haar te pleasen. Zeg geen ja tegen een vakantie in een yurt in Moldavië als je niet weet wat een yurt is en ook nog eens geen idee hebt waar Moldavië ligt (en het je ten derde ook niet interesseert).
Het klinkt romantisch om te zeggen ‘wat jij wilt, schatje’ als je een compromis wilt sluiten uit liefde, maar om daarna 10 dagen je irritaties in de yurt te moeten opkroppen.. Een compromis moet ook voor minstens de helft fijn voor jou zijn. Jezelf wegcijferen is dus niet de bedoeling.
Nog een no-go: doen alsof je gek bent op musea. Nu is je kans om op te biechten dat je eigenlijk liever gaat housen op Ibiza.

Een beetje van jou, een beetje van mij
Ok, een droomvakantie ziet er voor jullie beide dus anders uit. Toch zijn er verschillende oplossingen om jullie vakantie samen te redden. Er zijn talloze plekken waar je zowel kunt wandelen als zonnen aan het zwembad. Of waar musea tegelijk geopend zijn met het casino. Kunnen jullie beide doen waar je zin in hebt! Stom, want jajullie zijn toch samen op vakantie?! Als jullie nou eenmaal niet van exact dezelfde dingen houden, dan is dit dé manier om beide te doen waar je het meest van geniet en waardoor je relaxed thuis komt. Dus dat gedeelte van vakantiedoelstelling is behaald!
Nog een voordeel: het risico op ruzies is minimaal en je hebt elkaar later op de dag een hoop te vertellen. Wil je toch momenten vinden en bezig zijn met iets wat jullie allebei fijn vinden? Ga dan in ieder geval met elkaar ontbijten en dineren, kroelen in de hotelkamer en neem bijvoorbeeld een massage in de spa. Vrij weinig mensen die dat níet leuk vinden!

Geven en nemen
Toch is het ook op vakantie wel zo leuk om je ook te interesseren voor de interesses van de ander. Dus ga sowieso minstens één keer mee naar iets wat hij/ zij wil bekijken of doen en waar jij iets minder mee hebt. En als je dan mee gaat, doe dan ook geïnteresseerd, stel vragen en verdiep je erin. Twee uurtjes in een museum met hem mee of om 16.00u aanschuiven op het strand voor een cocktail zou geen ramp moeten zijn als je gek op elkaar bent
Al voelt het anders: op vakantie moet je net als thuis ook met elkaar ‘balansen’. Geven en nemen met een compromisje hier en daar. Jezelf kunnen zijn bij de ander, maar wel met interesse voor wat hij/ zij wil en leuk vindt. Als het allemaal lukt en je samen gelukkig terug komt, dan weet je dat je voortaan altijd samen op vakantie kunt. En wie weet is samenwonen ook (op een dag) een optie!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven