Tips4 minuten

Eerste date: Top 10 gênante situaties

Eerste date: Top 10 gênante situaties

De meeste vrouwen bereiden zich uren voor op een eerste date. Douchen, scheren, kleren uitzoeken, föhnen, make-up.. En ook al geven ze het niet toe, ook mannen zijn best lang bezig. Al ben je nog zo’n smooth operator vlak voor de date, je kan iets vergeten zijn of je krijgt onverwachte kleine tegenslagen gedurende de avond. Hierdoor komen jouw imperfecties misschien wel aan het licht, maar hé, jouw imperfecties maken jou wie je bent!

Deze kleine missers zorgen misschien voor een hoop awkwardness op het moment zelf, maar reken maar dat jij er later om kan lachen. Een laatste pluspunt, jij bent nooit de enige die dit soort ongemakkelijke situaties meemaakt of heeft meegemaakt. Hierbij de top 10 gênante situaties op een eerste date!

1. Slechte adem

Stinkende adem is de nachtmerrie van iedere single. Je weet maar nooit wat deze date jou gaat brengen! Probeer knoflook en ander stinkgerei te vermijden en zorg dat je altijd dat je bepakt en bezakt bent met de nodige munitie, zoals pepermuntjes of kauwgom. Geen dood vogeltje voor jou!

2. Eten tussen tanden

Je hebt het idee dat je paars aanloopt als jouw date aangeeft dat jij iets tussen je tanden hebt. Maar denk maar zo, hij/zij had dat ook niet kunnen doen en dan had jij de hele avond jouw stralende glimlach laten zien met iets een stukje sla tussen je voortanden. Hou je hoofd koel, het overkomt iedereen wel een keer, zelfs prinses Maxima.

3. Drankje omstoten

Zo nerveus dat je handen niet stoppen met trillen? Dan kan het nog weleens gebeuren dat je niet meer weet hoe je een glas vast moet houden. Gênant momentje als dan de inhoud van je glas op tafel en misschien op het shirt van je date terecht komt! Ach, dan mag je wel alvast even aan hem/haar zitten.

4. Scheurtje in kleren

Jezelf toch proberen te proppen in die sexy broek van 2 jaar geleden? Hij zat toen wel wat lekkerder.. Ah joh, hij loopt wel uit vanavond! Of niet.. Voor je het weet is het te laat en ben jij uit je broek gescheurd. Samen er om lachen is dan het enige wat je kan doen!

5. Geld vergeten

Jij hebt de rekening op je genomen (hééél erg attent!) en gaat op zoek naar je portemonnee. Dan opeens komt het naar boven.. Deze ligt nog op de keukentafel. De eerste gedachte: als jouw date maar niet denkt dat jij het expres gedaan hebt! Rode wangetjes gegarandeerd! Dan de volgende keer maar extra lekker uit eten, op jouw kosten.

6. Zweetvlekken

Een eerste date is spannend en jouw oksels weten dit helaas ook. Krampachtig probeer je je armen bij elkaar te houden, want jij bent van mening dat niet onaantrekkelijker is. Nogal lastig om op deze manier het glas naar je mond te brengen. Les voor de volgende keer: een bloot shirt en een deo’tje in je tas!

7. Belletje van ouders

Na de vierde gemiste oproepen ben je toch bang dat er iets ernstigs is. De vijfde keer besluit je op te nemen: Ja, hoi mama (..) Ik ben uiteten (..) Met iemand die jij niet kent (..) Nee mama, hij komt zondag niet mee naar het familiediner (..) Ja, ik ga nu ophangen (..) Ja, ik bel morgen oma nog even (..). Gênant. Gewoon gênant.

8. Erg nodig moeten

Op een eerste date wil jij nog graag overkomen als iemand die niet naar de WC gaat (voor number 1 en al helemaal niet voor number 2), maar als je echt moet is het erg lastig om je nog op iets anders te concentreren. Is er niet direct een toilet tot jouw beschikking, dan zul je het even op moeten houden. Dit bevordert natuurlijk niet echt het gesprek met je date. On-ge-mak-ke-lijjjjk..

9. Naam vergeten

Anne? Cees? Jip? Juul? Je hebt met zoveel mensen gechat en nu heb je werkelijk geen idee meer wie er tegenover je zit. Als jouw date de vraag ‘Hoe spel je je naam eigenlijk’ beantwoordt met ‘J-A-N’, kan jij wel door de grond zakken.. Tip voor de volgende keer? Er is geen tip. Kamaan, YOU CAN DO THIS!

10. Teveel gedronken

‘Zei ik dit echt hardop?’.. Als je dronken bent, zijn je grenzen vaak ver te zoeken. Zo vergeet je bijvoorbeeld netjes te zitten of nog erger, ben je er van overtuigd dat jouw dansmoves echt waanzinnig zijn of kraam je allerlei onzin uit. Nu maar hopen dat jouw date ook dronken was. Maar ach, dronken mensen spreken de waarheid, toch?

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven