Tips3 minuten

7 vragen die je niet moet stellen tijdens de eerste date

7 vragen die je niet moet stellen tijdens de eerste date

Ongemakkelijke stiltes zijn een van de ergste dingen die kunnen gebeuren tijdens een eerste date. Je zit elkaar aan te staren en denk hard na over een vraag die je kunt stellen om het gesprek weer op gang te brengen. Al deze spanning in je lijf leidt er weleens toe dat je er vragen uitfloept die hardop toch net iets lomper klinken. Blijf rustig ademen tijdens een pijnlijke stilte en zorg in ieder geval dat je op deze momenten de volgende vragen niet stelt. Dat maakt de kans dat je date uitloopt op een totaal fiasco weer net iets kleiner.

1. Hoe zie ik eruit?

Vissen naar complimentjes is een teken van onzekerheid en wie wil er nou onzeker overkomen op een eerste date? Je ziet er goed uit en reken maar dat de persoon tegenover je dit ook ziet. Zelfvertrouwen is sexy!

2. Hoe sta jij tegenover trouwen?

Take it easy, fella! Ook al zie jij het al voor je dat jullie hand in hand richting het altaar lopen, serieuze toekomstplannen is gewoonweg geen gesprekstof voor een eerste date. Aangezien jouw date nog vrijwel niets van je weet, heeft hij of zij ook vast geen zin om met jou te fantaseren over jullie toekomst.

3. Ga je dat nog opeten?

Misschien was diegene nog wel helemaal niet klaar. O nee, nog niet klaar? Oké, dan laat maar. Awkwaaard… Vraag het gewoon niet, eet maar lekker een crackertje als je thuis bent en omarm het idee dat je de volgende keer toch echt een steak moet bestellen in plaats van een salade.

4. Heb jij nog andere dates op de planning staan?

Zelfs al zou dat het geval zijn, ga er maar van uit dat dit nog steeds niet aan jou verteld wordt. Het heeft dus vrij weinig zin om dit te vragen. Daarbij wil je vast ook niet dat deze vraag bij jou terugkomt. Moet je in een keer je hele dateschema met een nog wildvreemde bespreken..

5. Hoeveel verdien jij?

Het is natuurlijk prettig om te weten of jij in de toekomst achter op de fiets of met de taxi gebracht wordt, maar iemands inkomen zijn natuurlijk jouw zaken niet. Love is the only thing that counts, right? 

6. Hoeveel bedpartners heb jij gehad?

Een perfecte vraag om iemand mee weg te jagen. Iemands seksuele geschiedenis is superinteressant, maar iets te persoonlijk voor een eerste date.. Komt later wel een keer, waarschijnlijk als jullie te veel alcohol hebben gedronken.

7. Oh wacht, is dit een date?

Get. Out. ASAP.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven